-
-
456 ft
397 ft
0
1.5
2.9
5.85 mi

Viewed 1933 times, downloaded 44 times

near Besalú, Catalunya (España)

Podem aparcar el cotxe al pàrquing del del pont i iniciem la ruta en l’encreuament G103 pont romànic, en direcció a Dosquers. Baixem les escales, creuem una zona de pícnic i seguim el camí tot recte passant per davant d’una pedrera.
Agafem la pista asfaltada voltada de plataners i seguim vora riu; en aquesta zona humida es pot veure vegetació de riu i alguns ocells. Anem seguint per la mateixa pista,
creuem el riu i continuem sempre per aquesta pista, ara amb el riu a la dreta.
Passats uns metres, trobem una bifurcació que seguim a l’esquerra; més endavant trobem una altra bifurcació gairebé a tocar de l’autovia: seguim cap a la dreta i passem per un pas per sota l’autovia, i passat el pont hem de girar a la dreta. Durant una estona la pista continua per un tram sense arbres entre els camps.
Arribem a la Canova del Riu, que deixem a l’esquerra, i continuem recte sempre per la pista principal. Més endavant trobarem un encreuament de quatre camins: deixem el primer que ens queda a la dreta i seguim pel segon. Seguirem un nou tram ja més voltat d’arbres fins a arribar a sota de can Marçal, que queda a la dreta; seguim recte i trobem un encreuament G176 Dosquers. Nosaltres girarem a l’esquerra en la direcció que indica Dosquers nucli.
Dosquers fou municipi independent fins al 1969. Es formà al voltant del castell de Dosquers, fortificat, dels comtes de Besalú, i encara en queden restes; passà al bisbe de Girona, que el cedí a la capella del palau episcopal. L’església parroquial, esmentada el 1245, està dedicada a sant Martí.

Tornem refent el mateix camí: arribarem a l’encreuament G176 i seguirem cap a la dreta pel mateix camí per on havíem vingut. El camí està envoltat d’arbres i, en arribar a l’encreuament de quatre camins, deixarem el de la dreta i seguirem pel següent fins a arribar a la Canova d’en Riu.
Ara la pista continua entre camps fins a arribar sota el pas de l’autovia, on girarem a l’esquerra. Al cap de poc trobarem una bifurcació que hem de seguir a l’esquerra i, uns metres més endavant, una altra que ara seguirem a la dreta. Ara seguim la pista que creua el riu i amb el riu a la dreta enfilem el camí de plataners fins a arribar de nou a la zona de pícnic.

View more external

1 comment

  • Photo of David Castefa

    David Castefa May 23, 2018

    I have followed this trail  verified  View more

    La ruta fue fácil de seguir, y las instrucciones claras.
    Pero, aparte de conectar Dosquers y el Besalú y ofrecer algunas vistas de las cascadas del río, no es una ruta especialmente atractiva...

You can or this trail