-
-
9,257 f
5,083 f
0
3.5
7.0
13.94 mi

Viewed 7016 times, downloaded 390 times

near Eyne, Languedoc-Roussillon (France)

RECORDA si et posiciones sobre el nom de l'excursió es posarà de color blau, clica amb l'esquerra i enllaçaràs amb les fotos de l'excursió que estant al Picasa.
Sortida - arribada poble d'Eyne (Eina en Català, Catalunya Nord (França)).
Marxarem tot pujant per el mig del poble per la carretera i el GR que va a Llo (direcció nord). Després d'un revolt de la carretera (pal indicador) agafarem una vella pista forestal que ens pujarà tot seguint el riu d' Eina per la seva cara oest (més endavant es convertirà en camí) per tota la Vall d' Eina fins al Coll de Núria o d' Eina. És el camí de Núria ben fressat i amb fites a les cruïlles i amb senyals de pintura blava.
En arribar al Coll de Núria girarem al nord-est i tot seguint la carena pujarem al Pic d' Eina. És un bon mirador del Pirineu (Carlit, Perics, Madres, Canigó, Nou Fonts, Núria, Puigmal, etc). Baixarem per la carena en direcció nord-oest fins a la Torre d' Eina (amb les vistes del Pic més les de Bastiments, Pic del Infern,Torreneules, etc.). Continuarem per la carena (direcció nord-oest) i tot passant per el Serrat de les Fonts arribarem a la Cambra d'Ase, ( és un gran balcó de tota la Cerdanya).
La voltarem tota per la carena (direcció nord-oest) i començarem a baixar sempre per el mig de la muntanya tot seguint les fites. En arribar a prop (uns 50 metres) d'una fita molt gran, rodona de un 1,5 metres, trobarem una cruïlla de camins. Deixarem el que baixa per el est, que va a Sant Pere Forcats i agafarem el que va a l'oest que ens portarà a trobar la gran canal herbrada que tot passant per el costat de la Font Freda ens baixarà, de 2500 m. a 1800 m., a l'estació d'esquí d' Eyne 2600.
Aquí trobarem i seguirem el GR (direcció oest) que tot passant per el mig de la urbanització ens portarà a trobar una pista forestal que ens baixarà al poble d'Eyne .
Cartografia IGN 2250 ET Bourg-Madame Mont-Louis i Editorial Alpina, mapa del Puigmal.

View more external

4 comments

 • chechibiker Oct 14, 2011

  JORDI UNA PREGUNTA . A NIVELL TECNIC.. ¿TE ALGUN PAS COMPLICAT? ¿LA BAIXADA ES PER UNA TARTERA?
  MERCI

 • Photo of JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA Oct 14, 2011

  No te cap pas complicat. la baixada es casi sempre per zona herbada

 • Photo of Efren Soler (Adampitch)

  Efren Soler (Adampitch) Jun 27, 2016

  I have followed this trail  View more

  Caminada llarga amb uns paisatges fantàstics. La baixada desde Cambra d'Ase es fa molt pesada.

 • Photo of evanutricio

  evanutricio Aug 26, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Genial

You can or this trail