Time  4 hours

Coordinates 758

Uploaded February 21, 2018

Recorded February 2018

-
-
872 f
-68 f
0
1.5
3.0
6.09 mi

Viewed 646 times, downloaded 46 times

near Poble Sec, Catalunya (España)

Una excursió per la muntanya de Montjuïc que s'inicia al peu de la muntanya i fa un recorregut per les parts més significatives de la mateixa.
La muntanya de Montjuïc de Barcelona es caracteritza per la seva forma de penya-segat que s'enfonsa en la mar Mediterrània per la banda del Morrot. El seu cim està a una altitud de 177,72 metres. Administrativament es troba dins del districte de Sants-Montjuïc.

Montjuïc, per la seva situació estratègica –al peu del Mediterrani, i al costat d'una important via de comunicació fluvial com és el riu Llobregat-, fou el bressol de la ciutat de Barcelona. En els darrers anys s'han dut a terme descobertes arqueològiques que han capgirat la visió de la història de Barcelona, fruit de diversos projectes urbanístics d'arranjament i millora de tot aquest espai. Cal destacar que Montjuic va esdevenir des del període ibèric, i sobretot romà, la principal pedrera del pla de Barcelona, i posteriorment de la colònia romana, fet que implicà un canvi dràstic en la fesomia de la muntanya.

Al llarg de la història s'hi han produit molts esdeveniments lligats a la ciutat. 1842 i 1843: Bombardeig de Barcelona (1842); aixecament de Barcelona contra Espartero i bombardeig de la ciutat des del castell de Montjuïc per posar fi als avalots.
1896: procés de Montjuïc. Venjança d'Estat contra l'anarquisme català, amb centenars de detinguts, tortures, etc.
1909: la Setmana Tràgica. Reacció popular a la crida a files de reservistes catalans per a la guerra del Marroc. El Govern espanyol qualifica la revolta de separatista. Hi ha centenars de detencions. Afusellament a Montjuïc de Ferrer i Guàrdia i de quatre persones més.
1917: S'engeguen les obres d'urbanització de la muntanya de Montjuïc, amb l'enjardinament a càrrec de Forestier i Rubió i Tudurí.
1928: S'enderroquen les Quatre Columnes, símbol catalanista, durant la dictadura de Primo de Rivera.
1929: Exposició Internacional a Montjuïc.
1936: Olimpíada Popular, anul·lada a causa de la Guerra Civil espanyola.
1940: El President de la Generalitat Lluís Companys és capturat a França pel govern de Hitler i executat per Franco a Montjuïc.
1992: Jocs Olímpics de Barcelona, en què Montjuïc és la seu de moltes disciplines i actes (incloent-hi l'obertura i la cloenda a l'Estadi Olímpic).

A l'Avinguda Maria Cristina, entrada principal a la muntanya de Montjuïc des de la Plaça d'Espanya, es troben els pavellons de la Fira de Barcelona, construïts amb motiu de l'Exposició Universal de 1929, i que organitza alguns dels salons, mostres i exposicions més importants d'Espanya. Davant els pavellons de la Fira es troben les famoses Fonts de Montjuïc, que durant els divendres, dissabtes i diumenges mostra un espectacle únic al món de llum, música i color.

Informació de Viquipèdia.

Comments

    You can or this trail