Moving time  3 hours 38 minutes

Time  3 hours 46 minutes

Coordinates 2131

Uploaded February 13, 2020

Recorded February 2020

-
-
1,815 f
364 f
0
1.9
3.8
7.68 mi

Viewed 71 times, downloaded 2 times

near Estivella, Valencia (España)

Estivella - Castell de Beselga - GR-10 - Pla del Garbí - PR-CV 369

Comencem des d'Estivella, al costat del restaurant Els Pins i anem en direcció cap a Beselga, travessant per baix les vies del tren i de l'autovia.
Als pocs metres girem a la dreta pel camí que forma part de la via verda de «Ojos Negros» que seguim poc més d'un kilòmetre, després girem a l'esquerre per un camí asfaltat amb un pendent pronunciat que ens porta a la Urbanització de Beselga, on aprofitem per pujar i visitar el seu castell, on podem destacar la Torre Beselga del segle XII que formava part del conjunt de torres vigia de la vall del Palància.
Tornem fins a l'ermita i seguim avant per la dreta on enllacem amb el GR-10, passem per davant d'un xalet-castell i d'un antic llavador.
Continuem el camí i arribem al pou-dipòsit d'aigua de la Font de Beselga. On seguin per senda seguint les marques del GR que ara comença a remuntar el barranc amb major pendent fins arribar a un coll on canviem de vessant i la senda es torna en un camí més planet que va direcció a la Font de Barraix, a la que no aplegarem, ja que deixem el camí per una senda que prompte comença a remuntar la muntanya entre pins fins arribar a la lloma, on anirem a l'esquerra per senda amb un esvarós pendent de baixada en els primers metres, però prompte millora i ens acosta a la carretera que condueis al Garbí.
Ara seguim per un camí asfaltat de baixa poc més d'un kilòmetre, on ens desviarem a la dreta pel sender PR-CV 369, que baixa dos kilòmetres per dins d'un bonic i frondós barranc.
Quan acaba el barranc, seguim pel camí de l'esquerra i en la següent bifurcació prenem també l'esquerra entre xalets, només acabar el camí, just enfront nostre comença una senda que puja a una muntanyeta amb una creu al cim, on tenim un esplèndid panorama. Abaixem per l'altra banda de la senda i quan apleguem al camí anem a la dreta i en pocs metres ja estem en el túnel de l'autovia per on havíem iniciat la ruta.
Atenció a causa del funcionament defectuós del GPS, poden trobar-se línies rectes causades per la pèrdua parcial del senyal o puntes estranyes que no són reals, per tant cal anar amb una mica precaució en seguir la ruta.
Si utilitzes el track, t'agrairia que feres una valoració en wikiloc sobre la seua utilitat.

=======================================================================

Empezamos desde Estivella, junto al restaurante Els Pins y vamos en dirección hacia Beselga, atravesando por debajo las vías del tren y de la autovía.
A los pocos metros giramos a la derecha por el camino que forma parte de la vía verde de «Ojos Negros» que seguimos poco más de un kilómetro, después giramos al izquierdo por un camino asfaltado con una pendiente pronunciada que nos lleva a la Urbanización de Beselga, donde aprovechamos para subir y visitar su castillo, donde podemos destacar la Torre Beselga del siglo XII que formaba parte del conjunto de torres vigía del valle del Palancia.
Volvemos hasta la ermita y seguimos adelante por la derecha donde enlazamos con lo GR-10, pasamos por delante de un chalé-castillo y poco más adelante un antiguo lavadero.
Continuamos el camino y llegamos al pozo-depósito de agua de la Fuente de Beselga. Donde proseguimos por senda siguiendo las marcas del GR que ahora empieza a remontar el barranco con mayor pendiente hasta llegar a un collado donde cambiamos de vertiente y la senda se vuelve en un camino más llano que va dirección en la Fuente de Barraix, a la que no llegaremos, puesto que dejamos el camino por una senda que sale a nuestra izquierda y empieza a remontar la montaña entre pinos hasta llegar a la loma, donde seguiremos por la senda de la izquierda con una resbaladiza pendiente de bajada en los primeros metros, pero pronto mejora y nos acerca a la carretera que conduce al Garbí.
Ahora iremos por un camino asfaltado de baja poco más de un kilómetro, donde nos desviaremos a la derecha por el sendero PR-CV 369, que baja dos kilómetros por dentro de un bonito y frondoso barranco.
Cuando acaba el barranco, seguimos por el camino de la izquierda y en la siguiente bifurcación tomamos también la izquierda entre chalés, solo acabar el camino, justo enfrente nuestro empieza una senda que sube a una pequeña montaña con una cruz en la cima, donde divisamos un espléndido panorama. Bajamos por el otro lado siguiendo la senda y cuando llegamos al camino giramos a la derecha y en pocos metros ya estamos en el túnel de la autovía que nos lleva donde habíamos iniciado la ruta.
Atención a causa del funcionamiento defectuoso del GPS, pueden encontrarse líneas rectas causadas por la pérdida parcial de la señal o puntas extrañas que no son reales, por lo tanto hay que ir con un poco precaución al seguir la ruta.
Si utilizas el track, te agradecería que hicieras una valoración en wikiloc sobre su utilidad.
Intersection

Poste indicador

Intersection

Dreta

Tunnel

Túnel de la via verda

Intersection

Recte

Intersection

Esquerra

Castle

Castell de Beselga

Intersection

Pal indicador

Castle

Castell de Beselga

Information

Informació del castell

panorama

Panoràmica des del Castell

Castle

Castell de Beselga

Building of interest

Xalet castell

Building of interest

Llavador

Intersection

Pal indicador

Bridge

Aqüeducte

fountain

Font de Beselga - caseta de l'aigua potable

Intersection

Pal indicador

panorama

Panoràmica del barranc de Beselga

Mountain pass

Pal indicador

Intersection

Dreta

Intersection

Esquerra

Intersection

Dreta

Intersection

Esquerra de baixada

Intersection

Pal indicador

Intersection

Dreta per senda

Intersection

Esquerra

Intersection

Esquerra

Intersection

Recte

Photo

Foto en la Creu

Sacred architecture

Creu

panorama

Panoràmica d'Estivella

Intersection

Dreta

Comments

    You can or this trail