Time  3 hours 54 minutes

Coordinates 1469

Uploaded September 11, 2017

Recorded September 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
7,041 ft
6,243 ft
0
1.5
3.0
5.92 mi

Viewed 1087 times, downloaded 71 times

near Arànser, Catalunya (España)

Iniciem la ruta en l’estació d’esquí Nòrdic d’Aransa (Aranser).
En aquest punt de partida també tenim les rutes dels estanys de la Pera i el Pic de Perafita passant per del refugi i àrea d’esbarjo de les Pollineres.
La nostra ruta comença davant del refugi de l’estació d’esquí. Trobarem un pal indicador que assenyala “Pedres blanques 3, enllaç amb el sender 2 dels Senders de la Ceradanya.
Coordenades d’inici : 42º 25’ 21.8” N, 1º 38’ 6” E
És una ruta en que les senyals dels Senders són més aviat escasses i d’altres vegades es fan dreceres, per tant es millor de tant en tant comprovar la traça en el GPS.
Partim d’aquest pal indicatiu i anem seguint la ruta 3, marcada per un quadrat grog amb el nombre en negre. Anem seguint aquestes marques fins que en un punt marcat com “DRETA CANVI DE SENYAL”, deixem les marques grogues i seguim unes d’un quadre vermell amb in triangle blanc de fons. Aquest tram de corriol és una drecera que enllaça amb el camí que anàvem fent que el trobarem a la nostra dreta.
Arribarem a un pla, el Coll de Queralt amb unes bones vistes de les muntanyes del Cadi fins passada la Tossa Plana, aquí ens trobem amb dos camins, el que estem ara a l’esquerra i un a la dreta, el de la dreta és el de la ruta 2, però de moment anem per l’esquerra que és per on hem vingut i així passarem primer per un mirador WP Mirador i pujarem enllaçant amb la ruta 2 al Mirador del Pla de Llet on tenim una magnífica vista de la Cerdanya i per darrera del Pirineu català i francès.
Per tornar seguim inicialment la ruta 2, arribant al Coll de Queralt, seguim per l’esquerra tot fent una pujada fins la collada de Dalt, llavors comencen a baixar en direcció al refugi de Miró que està al costat del camí que porta al refugi de les Pollineres i a les rutes dels Estanys de la Pera i el Pic de Perafita. Continuem avall i de seguit trobrem un panell amb les muntanyes que hem vist en el Mirador del Pla de Llet. Seguim camí avall fins que arribarem a l’aparcament.
Distància : 10 Km
Temps en moviment: 2 h 55’
Ascens : 363 m Descens : 363 mIniciamos la ruta en la estación de esquí Nórdico de Aransa (Aranser).

En este punto de partida también tenemos las rutas de los lagos de la Pera y el Pic de Perafita pasando por el refugio y área de recreo de Pollineres.

Nuestra ruta comienza frente al refugio de la estación de esquí. Encontraremos un poste indicador que indica "Piedras blancas 3, enlace con el sendero 2 de los Senderos de la Ceradanya.

Coordenadas de inicio: 42º 25 '21.8 "N, 1º 38' 6" E

Es una ruta en que las señales de los Senderos son más bien escasas y otras veces se hacen atajos, por lo tanto es mejor de vez en cuando comprobar traza en el GPS.

Partimos de este poste indicativo y vamos siguiendo la ruta 3, marcada por un cuadrado amarillo con el número en negro. Vamos siguiendo estas marcas hasta que en un punto marcado como "DERECHA CAMBIO DE SEÑAL", dejamos las marcas amarillas y seguimos unas de un cuadro rojo con un triángulo blanco de fondo. Este tramo de sendero es un atajo que enlaza con el camino que íbamos haciendo que lo encontraremos a nuestra derecha.
Llegaremos a un llano, el Coll de Queralt, con unas buenas vistas de las montañas del Cadí hasta pasada la Tossa Plana, aquí nos encontramos con dos caminos, el que estamos ahora a la izquierda y uno a la derecha, el de la derecha es el de la ruta 2, pero de momento vamos por la izquierda que es por donde hemos venido y así pasaremos primero por un mirador WP Mirador y subiremos enlazando con la ruta 2 al mirador del Pla de Llet donde tenemos una magnífica vista de la Cerdanya y por detrás del Pirineo catalán y francés.
Para volver seguimos inicialmente la ruta 2, llegando al Coll de Queralt, seguimos por la izquierda haciendo una subiendo hasta el collado de Dalt, entonces empezamos el descenso en dirección al refugio de Miró que está junto al camino que lleva al refugio de Pollineres y a las rutas de los Lagos de la Pera y el Pic de Perafita. Continuamos bajando y en unos 10 m encontramos un panel con las montañas que hemos visto en el Mirador del Pla de Llet. Seguimos camino abajo hasta que llegaremos al aparcamiento.

Distancia: 10 Km

Tiempo en movimiento: 2 h 55 '
Ascenso: 363 m Descenso: 363 m
Waypoint

Agafem pista de la dreta

Des de que hem canviat la senyal a seguir, aquí s'acaba la drecera
Waypoint

Coll de Dalt

Waypoint

Coll de Queralt

Waypoint

DRETA CANVI SENYAL

Fem una drecera
Waypoint

Incorporem a una pista

Waypoint

Inici

Waypoint

Mirador

Waypoint

Mirador Pla de Llet

Waypoint

Panelll geogràfic

Waypoint

Refugi Prat Miro

Waypoint

Vista refugi aparcament

3 comments

 • jmartinezcal40 Jul 25, 2019

  Una ruta fantàstica que hem fet tota la família plegats. Ens ha agradat molt. Moltes gràcies per la recomanació.

 • Photo of Rigarpa

  Rigarpa Jul 26, 2019

  Hola jmartinezcal40,

  Gràcies pel teu comentari, en trobem en una zona de bones rute.
  Pots provar si no l'has fet la dels Estanys de la Pera i el Pic de Perafita. Si vas amb nens arriba tan sols als estanys. El tram de Perafita cansa, però les vistes valen la pena
  Salut

 • Photo of mingunc

  mingunc Oct 2, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta molt fàcil on es gaudeix d'unes fantàstiques vistes sobre la cara nord del Cadí, només per això val la pena de fer-la.
  Gràcies per compartir-la

You can or this trail