Time  6 hours 6 minutes

Coordinates 1371

Uploaded June 16, 2016

Recorded June 2016

-
-
4,061 f
1,685 f
0
3.0
6.0
11.99 mi

Viewed 556 times, downloaded 29 times

near Torelló, Catalunya (España)

Excursió que sortint de l'estació de Torelló de la R3 fa un recorregut que acaba a l'estació de Sant Quirze de Besora , passant per Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló i pujant al santuari de Bellmunt , punt culminant i molt panoràmic del recorregut , després fa la baixada pel Bosquetell i serra de la Cogulera , molí de la Foradada i acabant a l'estació de Sant Quirze , seguint a trams el PR C45 i també el GR 3.

Llocs destacats del Recorregut .

Estació de Torelló . Torelló és una estació de ferrocarril propietat d'adif situada a la població de Torelló a la comarca d'Osona. L'estació es troba a la línia Barcelona-Ripoll per on circulen trens de la línia R3 de Rodalies de Catalunya operat per Renfe Operadora, que tot i formar part de Rodalies no té tarifació com a tal.
Aquesta estació de l'antiga línia de Barcelona a Sant Joan de les Abadesses (actualment el tram Ripoll - Sant Joan és una via verda) va entrar en servei l'any 1879 quan es va obrir el tram entre Vic i Torelló.

Sant Vicenç de Torelló és un municipi de la comarca d'Osona. Aquest municipi és al nord de la Vall del Ges, es fica com un tascó entre els municipis de Sant Pere de Torelló i Torelló. El municipi de Sant Vicenç de Torelló té una extensió de 6,60 km², de forma triangular, i té tres nuclis de població: Sant Vicenç de Torelló, Borgonyà i Vila-seca. Destaca el Castell de Torelló . En els darrers anys Sant Vicenç està experimentant grans canvis, de tipus industrial, urbanístic i cultural. El municipi de Sant Vicenç de Torelló l'any 1700 tenia 160 habitants, l'any 1842, en tenia 1357, el 1900 s'arribava a 1534, I actualment al municipi hi ha un total de 1983 habitants.
El Divino de Sant Vicenç de Torelló és una dansa que es celebra en aquesta població i que té un valor singular reconegut per la Generalitat de Catalunya com una festa catalogada.

Sant Pere de Torelló és una és una vila i municipi a la comarca d'Osona. El 1937 adoptà el nom de Bellserrat. Hi destaquen el Castell de Curull i Santuari de Bellmunt. El 1930 incorpora la Vola i les Masies de Sant Pere de Torelló.

Santuari de Bellmunt . El santuari de Bellmunt és un santuari del municipi de Sant Pere de Torelló (Osona), que està ubicat al cim de la Serra de Bellmunt, a 1.246 m d'altitud. Disposa d'un mirador des d'on es veu la plana de Vic, els Pirineus, la vall del Ges i el Bisaura. Junt al santuari hi ha un refugi i un restaurant, tots ells edificats sobre roca viva. Es pot accedir a peu o en cotxe des de Sant Pere de Torelló, i des de Vidrà a peu. La imatge de la Mare de Déu de Bellmunt és una estàtua d'alabastre pintat de 22 cm. Jacint Verdaguer l'anomenà, en un dels versos inicials de l'Emigrant, ermita al cel suspesa. El 1240 es fa menció per primera vegada d'un santuari, encara que el 1219 es té notícia d'una capella dedicada a la Mare de Déu de Bellmunt (Beatae Mariae de Pulchro Monte). El 1392 es parla per primera vegada d'eremites que fan col·lectes; el 1554 celebren una missa cada diumenge i el 1557 s'amplia la capella i es fa un habitatge per l'ermità i un alberg. Amb els temps pateix diverses profanacions (1822, 1835 i 1936) i estralls pel temps meteorològic com caiguda de llamps, fins que el 1982 la Diputació de Barcelona emprèn les reformes que han donat lloc a l'actual santuari, hostal i restaurant. La inauguració de les reformes va tenir lloc el 16 d'abril de 1990, i a l'acte van ser presents el llavors bisbe de Vic Josep Maria Guix i Farreres

Sant Quirze de Besora és un municipi de la comarca d'Osona, tot i que fins al 1989 pertanyia a la comarca del Ripollès. Pertany a la subcomarca del Bisaura, on n'és la població en cap. El municipi és a la vall del riu Ter al sector septentrional d'Osona, i les seves principals vies de comunicació són la carretera C-17, que uneix Barcelona i Puigcerdà, i la línia fèrria R3. Cap a l'est, Sant Quirze de Besora s'enllaça amb Santa Maria de Besora i Vidrà, d'on per camí forestal és possible d'arribar a la Garrotxa. A l'oest, s'enllaça amb el Lluçanès i el Berguedà.

Informació de Viquipèdia.
Waypoint

Camí Vell de Bellmunt

Waypoint

Can Guixà

Waypoint

Cementiri de St Pere de Torelló

Waypoint

Coll de Hi era de Massa

Waypoint

El Bosquetell

Waypoint

Estació de Sant Quirze de Besora

Waypoint

Estació de Torelló

Waypoint

Font Vidranesa

Waypoint

Mas Torrents

Waypoint

Mirador de Bellmunt

Waypoint

Molí de la Foradada

Waypoint

Pedró de la Mare de Déu de Montserrat

Waypoint

Rotonda de St Vicenç de Torelló

Waypoint

Santuari de Bellmunt

Waypoint

Serra de la Cogulera

Comments

    You can or this trail