Time  one hour 50 minutes

Coordinates 143

Uploaded May 13, 2016

Recorded June 2011

-
-
1,397 f
887 f
0
1.2
2.4
4.71 mi

Viewed 132 times, downloaded 2 times

near L'Ametlla del Vallès, Catalunya (España)

Excursió que vaig preparar per al Grup Excursionista de Bigues i Riells Amics dels Cingles de Bertí, però que a causa de la mala meteorologia finalment no es va realitzar només que una part.

Des de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès es puja al turó de Sant Nicolau, coronat per la seva bella ermita romànica, amb bona vista de la part alta del poble, per, posteriorment, endinsar-nos pels boscs que poblen la capçalera del Torrent del Planell, una zona ombrívola que a l'estiu s'agraeix.

Índex IBP: 34.
  • Photo of Ajuntament de l'Ametlla del Vallès
Entre els elements civils de patrimoni monumental i artísici de l'Ametlla del Vallès destaca l'edifici de l'Ajuntament. És una de les obres de l'arquitecte Manuel Joaquim Raspall que hi ha a la població, de la que va ser arquitecte municipal. Va ser projectat l'any 1910 seguint l'estètica modernista del moment, va ser reformat posteriorment l'any 1991. S'estructura en tres cossos, el central de planta baixa, pis i golfes i amb coberta de dues vessants, mentre que els laterals, originàriament destinats a les escoles municipals, són d'un únic pis i de carener paral·lel. El porxo d'accés és d'arcs de mig punt i el maó vist separa els pisos i emmarca les obertures i les sanefes al coronament.
Camp de futbol municipal de l'Ametlla del Vallès, de gespa artificial amb cautxú.
  • Photo of Sant Genís de l'Ametlla del Vallès
L'església parroquial actual va edificar-se entre els anys 1681 i 1691, aproximadament, sobre el solar que ocupava l'antiga església i és d'estil barroc. Consisteix en una planta basilical amb naus laterals. La façana està decorada por una portalada con pilars adossats, amb un frontal partit coronat por pinacles, així com la capella central. En el costat meridional s'hi troba el campanar, de planta quadrada i de no molt excessiva alçada, i també un pany de paret de l'església original romànica. Adossada hi ha la Rectoria.
  • Photo of Ermita de Sant Nicolau
L'ermita de Sant Nicolau es troba a 371 metres d'alçada, a dalt d'un turó que serveix de mirador de l'Ametlla del Vallès, amb el campanar de l'església parroquial en primer pla, la part baixa de la Garriga, Llerona, la plana del Vallès i el Tibidabo, si el dia és clar. Es tracta d'una edificació romànica, formada per una sola nau de planta rectangular, d'unes mesures aproximades de 12.5 metres de llargada per 6.5 d'amplada.
  • Photo of Aqüeducte de Can Beia
Hi ha referències sobre l'aprofitament de l'aigua de can Beia des del segle XIII. El rec de can Beia té una llargada de diversos quilòmetres i encara porta l'aigua fins a la masia de can Busquets, a tocar del nucli urbà de l'Ametlla del Vallès. Al llarg del seu recorregut es poden trobar diversos aqüeductes com aquest.
  • Photo of El Cogul
En un dels camins que uneixen per la muntanya els nucli urbans de l'Ametlla del Vallès amb la Garriga, el Cogul és la única casa que ens hi trobem, i això d'anomenar-la casa cada dia és més difícil tal com es pot veure en la imatge.
  • Photo of Can Busquets
Can Busquets és una antiga masia que, tot i ser molt propera al nucli urbà de l'Ametlla del Vallès, es troba dins el terme municipal de la Garriga. Hi ha alguna finestra destacable.

Comments

    You can or this trail