aresflix
34 2 10

Coordinates 715

Uploaded October 20, 2017

-
-
1,768 f
853 f
0
3.6
7.2
14.3 mi

Viewed 205 times, downloaded 4 times

near la Granadella, Catalunya (España)

Aquesta ruta s'inicia a La Granadella i s'acaba al Cogul. És una ruta de dificultat moderada però, tot i així, és llarga. Per aquest motiu està pensada per fer-la durant tot un dia, aprofitant per conèixer el patrimoni històric de la zona i gaudir del paisatge garriguenc. Els camins són bastant principals; també es passa per carrerades i en algun tram per una pista asfaltada poc transitada.

Hi ha una sèrie de punts d'interès marcats, que consisteixen en diferents museus, esglésies dels pobles pels quals passa la ruta i també altres edificacions interessants de veure. En cada punt trobareu una breu descripció i fotografies del lloc.

És molt aconsellable portar aigua i menjar i calçat còmode.

Recomanem fer una visita al Museu de l'Oli i al CCOC a la Granadella i al Centre d'Investigació de les pintures rupestres al Cogul.

Horaris dels museus:
- Museu de l'Oli:
De dimarts a divendres: de 10.00h a 13.00h i de 15.00h a 19.00h
Dissabte: de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h
Diumenges: de 10.00h a 14.00h
Només es permet l’entrada al Museu fins 30 minuts abans de l’hora de tancament.

- CCOC:
De dimecres a divendres: de 10h a 13h
Dissabte: de 10h a 14h
Diumenge: de 10h a 14h
Si voleu visitar el centre entre dilluns i dimarts cal que concerteu la visita.

- Centre d'interpretació de les pintures rupestres:
Consultar/demanar informació a: info@pinturesrupestresdelcogul.cat

Links dels ajuntaments del pobles a visitar:
http://www.lagranadella.cat/
http://granyenagarrigues.ddl.net/
http://www.cogul.cat/
Museum

Museu de l'Oli de Catalunya

El Museu de l'Oli de Catalunya, es troba a l'interior de la Cooperativa d'oli de La Granadella. La maquinària que s'hi troba, en un molt bon estat de conservació, va estar usada des de 1920 fins a 1986.
Ruins

Sitges d'emmagatzematge de gra

Darrere dels antics dipòsits i del CCOC, hi trobem un conjunt de sitges excavades al terra, que tenien l'utilitat de guardar el gra de cereals. Possiblement van ser d'origen medieval, de l'època en la qual encara hi havia els senyors feudals a la vila.
Building of interest

Antics dipòsits d'aigua

Els antics dipòsits d'aigua del poble, ara buits, es troben just al davant del CCOC. Actualment s'han recuperat i s'hi realitzen activitats, ja siguin de dansa i ball o de pintura.
Information

Centre de Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC)

El CCOC està situat en les restes d'una església romànico-gòtica del segle XVIII. Posteriorment també va fer la funció de convent, essent el convent de monges de Santa Maria de Gràcia. S'hi realitzen nombroses activitats, així com tasts d'oli, tallers, exposicions... També des del Centre s'organitzen visites al camp on els turistes poden convertir-se en pagesos per un dia, collint olives, portant-les a la cooperativa i veient com es fa l'oli.
Ruins

Antic molí d'oli

Mur que formava part de l'antic molí d'oli de la societat de Granyena de les Garrigues. S'hi troben també 5 moles de rodet, que funcionaven amb la força d'animals i servien per premsar les olives i fer l'oli.
Sacred architecture

Església de Santa Maria de Gràcia

Església d'estil barroc, que es troba a la plaça de la vila, i està dedicada a Santa Maria de Gràcia. A l'interior s'hi poden trobar diversos retaules, també barrocs. El desclavament de Crist i la processor de l'encontre, que es realitzen per Setmana Santa, han estat declarats Patrimoni d'interès nacional.
Sacred architecture

Església de Sant Miquel Arcàngel

És una església parroquial, que té una planta basilical formada per 3 naus. A la façana principal hi apareix la imatge de Sant Miquel Arcàngel, sant al qual està dedicada l'església. L'altar era neoclàssic, obra de l'escultor Corsellés, tot i que avui en dia ja està desaparegut.
Sacred architecture

Església Mare de Déu de l'Assumpció

Es troba a la Plaça Major de la vila del Cogul. És una església parroquial d'estil renaixentista i façana barroca (s. XIX). Està dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció i a Sant Crist del Cogul.
World Heritage Site

Roca dels Moros - pintures rupestres

A la Roca dels Moros del Cogul hi trobem un conjunt d'art rupestre únic a Catalunya, pertanyent a l'Art Llevantí. Han estat declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat. Hi apareixen sobretot figures humanes i animals i escenes de caça. L'escena més coneguda és la de la dansa a la fertilitat, en la qual apareixen dones aparellades, formant un cercle al voltant d'un home amb un gran membre. També hi podem veure animals i tota l'escena està pintada combinant els pigments negre i vermell.
Archaeological site

Tombes del Saladar

Les Tombes del Saladar són una necròpolis d’origen àrab. Es troben a un quilòmetre de la Roca dels Moros. Són esculpides en forma rectangular a la roca i tenen diferents orientacions i mides. Molt a prop hi podem trobar la cova de les Creus, on hi ha unes creus picades a la pedra. Tot i així és de difícil accés i difícil de trobar.

1 comment

You can or this trail