Time  7 hours 24 minutes

Coordinates 1577

Uploaded May 6, 2014

Recorded May 2014

-
-
4,128 f
1,523 f
0
3.1
6.1
12.26 mi

Viewed 1371 times, downloaded 27 times

near Bas, Catalunya (España)

Introducció
Aquesta ruta ha estat organitzada per la GECA: Grup Excursionista Cultural i Alpinista de Sant Esteve d'en Bas. En primer lloc vull donar les gracies a ells i a tots els seus col·laboradors pel gran treball fet, no sols en la organització de l'acte en sí, sinó en la feina de recuperació de camins. També han donat a tots els participants una publicació amb: vivències, fotos, anècdotes i experiències de persones que han viscut en aquestes contrades i informació de la natura de la zona.
Moltes gràcies!!!!
Per més informació aneu a: GECA
Inici
Sortim de la vella estació de tren, avui via verda. Tot seguint el "track": carretera dels Martins, creuem la carretera de Vic, passem el pont sobre el Ridaura,deixem desviament a l'esquerra i seguim cap a la carretera de la parcel·lària. L'agafem a la dreta i després girem a l'esquerra direcció La Batllia i La Rovira.
La Rovira
Si seguim el camí recte acabarem a l'inici d'un camí que puja fins a una zona de pastures que més tard trobarem. Nosaltres anem a la dreta, passem entre les dues cases de la Rovira i pugem pel bosc. Tot tocant a un filat que ja delimita la zona de pastures, arribem a un camí que ve de Joanetes, és alhora camí d'Itinerannia i GR 2. L'agafem a l'esquerra.
Camí d'Itinerannia i GR 2
Tot seguint aquest camí, creuem una porta, passem la zona de pastures, veiem indicacions del camí que no hem agafat abans de passar per les dues cases de La Rovira, sortim per una altre porta, passem pel Serrat de les Tres Creus, el Roc Gros, i arribem al que havia sigut el Quintà de Sant Miquel. A uns dos-cents metres després del Roc Gros deixem aquest camí i pugem a la dreta per un camí costerut que ens porta el pas del Salt de la Cabra. Superat aquest, una mica més amunt arribem a un altre camí d'Itinerannia.
Nou camí d'itinerannia
L'agafem a l'esquerra. El camí ve del Morro de la Tossa primer i ja abans de la Collada de Bracons. El seguim fins al Ras de Pibernat. Prop d'una aulina i una pedra vertical girem a la dreta per un tram de pista herbada que aviat es converteix en camí. Passem per la zona de la Frexadica, deixem un camí que ens portaria al Pla de la Cabana del Pastor i seguim pujant fins arribar a la part superior: El Bronsar.
El Bronsar
Trobem varis llocs on podem gaudir de vistes espectaculars. Tenim Sant Miquel a sota. Arribem al Coll del Pedró.
Coll del Pedró
Encreuament de camins. Nosaltres seguim al que va cap al Puig del Pedró, Puig Satoies, Coll d'Uran, prop d'aquí ens han marcat un gran faig -gràcies GECA. Recuperem la carena i pugem a la Creu de Rabadà. Tot pujant a aquest Puig hi ha unes vistes interessants. Ens porten a veure l'Arç Monumental. Un encert! Tot baixant arribem al Port de la Faja.
Port de la Faja
Un altre encreuament de camins, nosaltres anem cap a la Plana de l'Àliga on també trobem la Font Sorda. Donem la volta al Serrat de les Bioteres i arribem a la Faja.
La Faja
Trobem un camí que ve del Pla de les Margarites i tenim vista sobre la casa de la Freixaneda. Continuem cap a la Cabana de la Faja, Molí de la Faja.Creuem un petit rierol que és l'inici del Fluvià
Desviament
Passat el Molí de la Faja, hem d'anar en compte, hi ha dos camins: el de baix va a Falgars per la Creu de Llobí. Agafem el de dalt.
Font de la Fageda
Arribem a aquesta font, on més amunt hi veiem un interessant salt d'aigua. Seguim al camí cap a la Batllia. Abans d'arribar-hi trobem un camí que va cap a la Freixadella i Falgars que no agafem.
La Batllia
Casa important del 1793 actualment abandonada.Passem entre dues construccions i anem a buscar el camí de Pibernat a Falgars que és GR 2. Abans d'arribar-hi trobem a l'esquerra un camí ample que puja al Pla de la Cabana de Pastors. Baixem i al costat de la riera de Pibernat arribem el al GR 2. Al seguim a l'esquerra.
Pla de la Rabasseda
Ens trobem al Pla de la Rabasseda. Seguim al camí, voltegem Pibernat, passem per la seva font i creuem el Portell de Sant Miquel.
Esquei
No pugem a Sant Miquel, just a sota s'inicia el camí que ens porta a l'Esquei de Sant Miquel. Està molt ben preparat amb ganxos per passar-hi. Ens acostem al Rec de Pibernat i anem baixant fins arribar a Espasens.
Espasens
Casa important restaurada ja al Pla d'en Bas. Pasem pel Perer, Molí del Parer,cap als Hostalets, Can Patllari, a l'esquerra cap a Can Benet i pel Pont de Can Benet creuem al Fluvià.
Arribada
Anem fent camí pel pla fins arribar a la sortida: l'antiga estació.

Vídeo del recorregut sobre mapa amb indicacions


La velocitat del cursor és proporcional al temps empleat. Els seus canvis estan provocats per canvis del terreny -pujades, baixades- avituallaments o cues a causa de pasos lents.


Waypoint

Inici

Ruins

La Rovira

Intersection

GR2 Itinerannia

Arribem al GR2 i camí d'Itinerannia que ve de Joanetes
Intersection

Desviament Pujant de la Cabra

Passats dos-cents metres del Roc Gros hem de anar a la dreta
Intersection

Nou Camí Itinerannia

Després del pas del Salt de la Cabra i del Pujant de la Cabra arribem al Camí d'Itinerannia que ve del Morro de la Tossa i abans de la Collada de Bracons
Intersection

Desviament al Bronsar

Deixem al camí d'Itinerannia, prop d'una pedra vertical girem a la dreta seguint una pista herbada que aviat es converteix en camí.
Waypoint

Freixedica

Photo

Bronsar

Vistes espectaculars
Mountain pass

Coll del Pedró

Summit

Puig Satoies

Mountain pass

Coll d'Uran

Summit

Creu de Rabadà

Mountain pass

Port de La Faja

Encreuament de camins
fountain

Font Fosca

Ruins

La Faja

Ruins

Molí­ de la Faja

fountain

Font Fageda

Ruins

La Batllia

Intersection

Camí­ de Pibernat a Falgars GR 2

Intersection

Desviament a L'Esquei

En arribar a Sant Miquel, és el camí de baix
Waypoint

L'Esquei

Ruins

Espasens

Perfectament restaurada
Sacred architecture

Hostalets d'en Bas

Bridge

Pont de Can Benet

Pont medieval
Waypoint

Arribada

Comments

    You can or this trail