Time  5 hours one minute

Coordinates 2287

Uploaded January 1, 2016

Recorded January 2016

-
-
4,706 f
3,538 f
0
1.7
3.4
6.75 mi

Viewed 407 times, downloaded 11 times

near Mas de Barberans, Catalunya (España)

Circular per assolir el cim del Mont Caro, (1442 m.)

Accés:
Per accedir al Coll de la Carrasqueta, punt de sortida de la ruta, des Roquetes preneu la TV-3422 en direcció als Reguers i uns 2 km després de deixar Roquetes, preneu la desviació a l'esquerra indicat amb un senyal que dirigeix ​​al Mont Caro, seguir-la fins a la zona urbanitzada del Mascar i continueu recte per la carretera en direcció a Fredes, accessible a vehicles normals, superat el primer coll, entrem a una esplanada a l'esquerra on podem deixar el vehicle.
Som al Coll de la Carrasqueta, punt d'inici de la sortida.

Itinerari:
Coll de la Carrasqueta - Coll de Pallers - Travessa del Camí - Roca Comptadora - Forn de la Pimpollada - Coll del Vicari - Mont Caro - Moleta Redona - Coll de la Carrasqueta

Descripció:
Des del Coll de la Carrasqueta prenem el GR 7 que remunta el Coll de Pallers: dos grans blocs de roca que recorden pallers arrodonits, des de aquest punt anem seguint el GR de cara a llevant per trobar la Travessa del Camí, a un collet estret. Un altre famós creuament de camins dels Ports, que prendrem cap a l'esquerra abandonant el GR i per tant cal afinar l'atenció per seguir el sender poc trepitjat però marcat amb alguna franja vermella i nombroses fites de pedres, en sentit nord-est. Després de superar la primera gran barrancada, anem a trobar un coll que a la dreta presenta un gran sortint rocós, on aprofitem per a pujar a la seva port mes alta fent una petita grimpadeta.
Seguim pel senderó mantenint la cota i en la mateixa direcció per superar la amplíssima barrancada que baixa directament de Caro i s'aboca en direcció sud cap al fons de la vall, el Barranc de Cova Pintada. Un sortint rocós a la dreta ens fa de balconada i convida a assomar-se a gaudir d'aquesta immensitat.
Altre cop al sender seguim encara uns metres més per canviar de barrancada, la següent, el barranc de la Conca de les Anglesoles. A la mateixa carena que separa els dos barrancs, que constitueix el potent contrafort sud del cim de Caro, trobem el primer dels objectius de la jornada la Roca Comptadora que son dos espectaculars agulles de roca, apenes separades per un metre a la seva base, que devien servir als pastors per fer recompte dels caps de bestiar, en haver de pàssar necessàriamenr d'una en una.
Una vegada que hem creuat aquest pas anem seguint la sendera que ens portarà a la bifurcació que ve de la Mola del Moro i el Bassis de Caro, on ja remuntarem el barranc de Desferracavals per sendera ben senyalitzada fins al Coll del Vicari a trobar la pista que puja al Mont Caro, la creuem i agafem un camí (té fites) que va creuant la pista per estalviar-nos les seves llaçades de la carretera.
Un cop gaudit del Mont Caro, seguirem el camí ( fressat, amb fites i senyals de pintura vermella) que marxa en direcció a l'oest per sota de les edificacions. Al principi ressegueix per la cara nord, tot baixant una mica i per sota de la carena per després puja novament a la carena on trobem la Moleta Rodona i els seus petits plans.
Continuarem per la carena fins al turonet de la Gronsa on començarem la baixa per anar al Coll de Pallers on trobem el camí dels Estels del Sud que comparteix amb el GR 7. El seguirem i ens baixarà al punt de sortida.

Valoració:
Molt bones vistes durant tot el transcurs de la ruta.
Es recomana seguir la ruta amb GPS i saber orientar-se a la muntanya o anar acompanyat de algú que conegui molt be la zona.
Sense que es pugui considerar un itinerari difícil, te trams on el camí voreja la cinglera i cal extremar la precaució, no te altres punts compromesos i solament ens caldrà ajudar-nos de les mans en algun moment, això si, en cas de que bufi el vent, oblideu-vos de pujar-hi.

Atenció:
Qualsevol que faci ús i seguiment total o parcial d'aquest track i de la seva informació addicional, assumeix la plena responsabilitat davant els riscos propis de la pràctica de l'activitat, ja que aquesta informació té únicament caràcter orientatiu.
Intersection

Travessa del Camí

Mountain pass

Collet

Mountain pass

Roca Comptadora

Intersection

Bifurcació al Bassis de Caro

Archaeological site

Forn Pimpollada

Intersection

Encreuament a Mola Castellona

Intersection

Coll del Vicari

Summit

Mont Caro

panorama

Moleta Redona

Mountain pass

Coll de Pallers

Comments

    You can or this trail