Time  7 hours 9 minutes

Coordinates 2332

Uploaded November 1, 2018

Recorded November 2018

-
-
3,513 f
1,794 f
0
2.4
4.9
9.73 mi

Viewed 154 times, downloaded 26 times

near Arnes, Catalunya (España)

L'ascens es realitza per l'espectacular Barranc del Carrer Ample i el retorn pels rases del Maraco i la Vall d'Uixó.

ACCÉS:
Per la carretera T-330 i a l'altura d'Horta de Sant Joan agafarem una pista asfaltada amb un cartell que indica "Els Ports". A uns 9,5 km es troba el Àrea de lleure de la Franqueta. (Punt de partida)

RECORREGUT:
Des de l'àrea recreativa seguirem la pista asfaltada, en arribar a una bifurcació de pistes seguirem la de la dreta, uns 250 m. després girarem a la esq per entrar al Barranc del Carrer Ample (cartell "La Marbrera"), des de l'antiga pedrera de marbre entrarem al llit sec del barranc.
Avançarem pel llit pedregós sense sender, a estones apareix algun tram de senda que evita alguns trams del barranc (fites). El recorregut no planteja dubtes, únicament en la confluència amb el barranc de Riu-sec, on seguirem el barranc de la dreta (Carrer Ample).
A la part inferior hi ha més vegetació, passarem els dels Estrets d'Palanquetes, la llera es va eixamplant. Després de passar un espectacular tram amb plegaments trobarem, al costat de la confluència amb el barranc de la Rambla, la Cova del Frare (falses pintures rupestres).
Seguirem ascendint per sender fins a enllaçar amb elGR-7 que ho seguirem cap a la dreta per avançar per la cresta dels rases del Maraco, després de passar sota la Punta de L'Edrera trobarem una cruïlla, continuarem per la dreta.
Uns 240 m. abans d'arribar al Refugi de les Clotes trobarem un desviament, baixarem per la dreta. Arribarem a un altre encreuament en el qual seguirem el camí que baixa.
El sender avança a mig vessant cap a la Punta de la Serena (bones vistes) i surt a una pista al Coll de les Saleres, la seguirem cap a la dreta. Aquesta pista ens porta fins al punt de partida.
En arribar al Barranc de les Estrets, pot ser interessant el tornar a la Franqueta pel camí de la Cova de Picasso que avança per l'altra riba del riu.

OBSERVACIONS:
És un itinerari fàcil que no ofereix dubtes d’orientació, i allà on puguin aparèixer hi trobarem fites o senyals.
No te cap pas compromès i com a molt ens haurem d’ajudar amb les mans en algun punt del barranc. Ara be, cal tenir en compte la seva llargària, desnivell.
No cal dir, que si amenaça tempesta, desestimem la idea de remuntar el Barranc del Carrer Ample, ja que es una zona inundable en cas de fortes pluges.
Si tenim la certesa de que trobarem un dia ventós, es per plantejar-s'ho, a les Rases del Maraco el vent no perdona.

ATENCIÓ:
Caminar per les muntanyes pot ser una activitat perillosa segons el perfil de la ruta, és aconsellable tenir un mínim de formació, experiència i saber planificar l'activitat abans de sortir.
Cadascú és responsable de les seves decisions, les seves accions i la seva seguretat.
Aquest itinerari es proporciona només amb fins informatius i no implica de cap manera la responsabilitat de l'autor.
En qualsevol cas, l'autor no es fa responsable i declina tota responsabilitat en cas d'accident.
Waypoint

Aparcament de la Franqueta

Waypoint

Esquerra

Waypoint

Marbrera

Waypoint

Font de les Bassetes

Waypoint

Cova del Frare

Waypoint

Enllaç amb GR-7

Waypoint

Punta de Marranya

Waypoint

Miranda

Waypoint

Cruilla

Waypoint

Refugi de les Clotes

Waypoint

Bifurcació a dreta

Waypoint

Cova del Grèvol

Waypoint

Punta de la Serena

Waypoint

Drecera

Waypoint

Enllaç amb Sender

Waypoint

Drecera

Waypoint

Enllaç amb Pista

Waypoint

Creuar Riu

Waypoint

Cova Picasso

Comments

    You can or this trail