Coordinates 1520

Uploaded September 3, 2017

Recorded September 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
5,910 f
5,415 f
0
1.7
3.3
6.64 mi

Viewed 870 times, downloaded 60 times

near Pyrenees 2000, Occitanie (France)

Comencem la ruta prop de la població de Bolquère en la zona d’esquí Pyrénées 2000.
Deixem el cotxe en l’aparcament dels Estanyols on trobarem uns panells informatius de totes les rutes que es poden fer per la zona (adjuntat en una de les fotos del WP Inici-final).
Coordenades Inici 42º 30’ 54.8” N, 2º 4’ 35.5 “ E .
La ruta que seguim es correspon a la 27 del mapa o al PR 63 del llibre de rutes Pyrénées Catalanes i transcorre pel bosc de Bolquère.
Agafem el camí GR que hi ha darrera del panell informatiu. Anem seguint el camí fins que trobarem un senyal indicador de que ens hem de desviar a la dreta per una pista que fa baixada fins que arribarem a una cruïlla que girem a l’esquerra trobant un pla amb una taula de pícnic, una barbacoa i una caseta. Al final d’aquest prat a la dreta trobarem un conjunt de tres estanys que ara semblen uns aiguamolls, però que en l’època de desglaç estan plens d’aigua i son força grans. Tornem al camí i seguim la ruta.
Uns metres més avall trobarem en ria La Têt que anirem seguint fins el Pla del Avellans. En poca estona trobarem una àrea de pícnic al costat de l’altre marge del riu i davant de la carretera que porta al Llac de les Bolloses.
Continuem seguint el camí fins que arribarem a un pla on al final veiem una pista d’esquí que està en el Pla dels Avellans. De moment continuem pel Sorral fins arribar al Pla dels Avellans. D’aquí, partint darrera de la caseta dels remuntadors podem enllaçar amb la ruta interessant que et porta als estanys de la Pradella, l’estany negre i l’estany Llarg, arribant als peus de la Bollosa.
On trobem el pal indicador en el Pla dels Avellans girem a l’esquerra passant un dels molts rierols que hi ha en aquesta zona i que alimenten al riu La Têt
La tornada a l’aparcament dels Estanyols la fem per aquesta pista fins que arribarem a una cruïlla on veiem una caseta de construcció, podem triar dos camins per anar als Estanyols, tots dos t’hi porten, nosaltres agafem el que puja, ja que el que planeja el farem quan fer la ruta que es correspon al PR 57 de les rutes dels Pyrènèes Catalanes ( llibret i mapa es poden aconseguir en oficines d’informació pel preu de 5 €). Seguim amunt per la Jaça de les Cabres que també és un GR fins que arribarem ales pistes d’esquí Nord Pyrénés 2000 en la Jaça d’en Guillot.
Seguim pel camí i un cop passada una tanca canadenca trobarem a la dreta els indicador dels Estanyols i el Coll de Pam, una mica més avall el GR marxa a la dreta per un corriol, nosaltres continuarem pel camí i pocs metres més avall el camí fa una corba a l’esquerra i just davant nostre veiem un camí amb dues grans pedres una a cada costat, seguim per aquest camí pel mig de les pedres tot fent baixada i un tram més avall arribem a una cruïlla amb dos pedres abans de la cruïlla i dues més passada la mateixa, evidentment seguim la guia de les pedres, continuem baixant i com no, al final dues roques més, girem a l’esquerra i ja arribem als Estanyols.
Dsitància 10.7 Km
Temps en moviment 2 h 40’
Ascens: 230 m / Baixada : 230 m
Iniciamos la ruta cerca de la población de Bolquère en la zona de esquí Pyrénées 2000.
Dejamos el coche en el aparcamiento de los Estanyols donde encontraremos unos paneles informativos de todas las rutas que se pueden hacer por la zona (adjuntado en una de las fotos del WP Inicio-final).

Coordenadas Inicio 42º 30 '54.8 "N, 2º 4' 35.5" E.

La ruta que seguimos se corresponde a la 27 del mapa o al PR 63 del libro de rutas Pyrénées Catalanes y transcurre por el bosque de Bolquère.

Tomamos el camino GR que hay detrás del panel informativo. Vamos siguiendo el camino hasta que encontraremos una señal indicador de que tenemos que desviarnos a la derecha por una pista que desciende hasta que llegaremos a un cruce que giramos a la izquierda encontrando un plan con una mesa de picnic, una barbacoa y una caseta. Al final de este prado a la derecha encontraremos un conjunto de tres estanques que ahora parecen unos humedales, pero que en la época de deshielo están llenos de agua y son bastante grandes. Volvemos al camino y seguimos la ruta.

Unos metros más abajo encontraremos en ría La Têt que seguiremos hasta el Plan del avellano. En poco rato encontraremos un área de picnic al lado del otro margen del río y frente a la carretera que lleva al Lago de las Bollosa.

Continuamos siguiendo el camino hasta que llegaremos a un plan donde al final vemos una pista de esquí que está en el Plan de avellana. De momento seguimos por Arenero hasta llegar al Pla de avellana. De ahí, partiendo detrás de la caseta de los remontes podemos enlazar con la ruta interesante que te lleva a los estanques de la Pradella, el estaño negro y el estanque Largo, llegando a los pies de la Bollosa.

Donde encontramos el poste indicador en el Plan de avellana giramos a la izquierda pasando uno de los muchos arroyos que hay en esta zona y que alimentan al río La Têt
La vuelta al aparcamiento de los Estanyols la hacemos para ESTA pista Hasta que llegaremos a un cruce donde vemos una caseta de construcción, Podemos elegir dos caminos para ir a los Estanyols, nosotros tomamos el que sube, el otro lo haremos cuando realicemos la ruta que es corresponde al PR 57 de las rutas de los Pirineos Catalanes (libro y mapa se poden conseguir en oficinas de información papel precio de 5 €). Seguimos arriba para la Jaça de las Cabres que también es un GR hasta que llegaremos en las pistas de esquí Nord Pyrénées 2000 en la Jaça d’en Guillot.
Seguimos por el camino y una vez pasada un paso canadiense encontraremos a la derecha el indicador de los Estanyols y el Coll de Pam. Un poco más abajo el GR va hacia la derecha por un sendero, nosotros continuaremos por el camino y pocos metros más abajo el camino hace una curva a la izquierda y justo delante nuestro vemos un camino con dos grandes piedras una a cada lado, seguimos por este camino entre las piedras,un tramo más abajo llegamos a un cruce con dos piedras antes del cruce y dos más pasado el mismo, evidentemente seguimos la guía de las piedras, continuamos bajando y como no, al final dos rocas más, giramos a la izquierda y ya llegamos a los Estanyols.

Distáncia : 10,7 Km
Tiempo en movimiento : 2 h 40’
Subida: 230 m / Bajada: 230 m
Waypoint

Cruïlla i amunt

Waypoint

Deixem el GR 10 i continuem pel cami

Waypoint

Dreta

Waypoint

El Sorral

Waypoint

Esquerra i picnic

Waypoint

Estanys

Waypoint

Inici-Final

Waypoint

Nord Pyrenees 2000

Waypoint

Pasem entre mig de les roques

Waypoint

Picnic en el riu La Têt

Waypoint

Pla dels Avellans

Waypoint

Rectes

Waypoint

Senyal

2 comments

 • Photo of martinamiti

  martinamiti Aug 9, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Bonica

 • Photo of Rigarpa

  Rigarpa Nov 15, 2018

  Aquesta zona amb neu encara és més bonica

You can or this trail