-
-
2,290 ft
1,427 ft
0
1.5
3.1
6.15 mi

Viewed 1676 times, downloaded 24 times

near Olot, Catalunya (España)

Des de l’encreuament G15 Olot - plaça Clarà, situat a la cruïlla del carrer de Sant Rafel amb el carrer de Camil Mulleras, seguim en direcció a la Pinya. Passem pel carrer de Manuel Roca fins a arribar a l’encreuament G163 Olot – Maria Reina. Seguim l’avinguda de Joaquim Danés fins a dalt i pugem per les escales de Sant Pere Màrtir. Creuem la plaça i seguim pel passatge Begònies fins a dalt de tot, on s’acaba l’asfalt: a l’esquerra comença el camí, on trobarem un cartell.
Seguim les marques grogues i , al cap d’aproximadament un quilòmetre, podrem gaudir del mirador de la Muntanya Pelada, nom pel qual és conegut a la comarca el volcà de
Montolivet. Durant aproximadament un parell de quilòmetres més seguim vorejant el puig fins a arribar al mirador de Sant Valentí. El camí continua i al cap aproximadament un quart d’hora ja entrem a la Pinya. Després de vorejar els dipòsits d’aigua, trobarem els antics safaretjos i l’església del poble. A l’encreuament G152 hem de seguir en direcció a Riudaura.

Sortim de la Pinya baixant en direcció a la carretera, tombem a la dreta i agafem un tram de la carretera principal, la creuem i, passades les cases, girem a l’esquerra per una pista asfaltada que seguim fins al final. Deixem l’asfalt, voregem la casa que tenim a la dreta i, passada la casa, girem a la dreta per un camí cobert d’herba. El camí va pujant enmig d’un bosc d’alzines i roure martinet durant una estona. Arribem a un prat on el camí fa una corba tancada cap a l’esquerra i continua pujant, ara més decididament amb corbes més tancades. Quan ja gairebé arribem al caire, hem de deixar el camí ample per pujar per un corriol a l’esquerra que s’enfila molt decididament per entre el bosc, Cal fixar-se bé en les marques, ja que és un tram de bosc espès. Seguim el corriol que va vora el marge i ens endinsem per un bosc ara de pi roig; més endavant, a la banda esquerra del camí, també podrem gaudir d’una bonica fageda.
Passarem un tancat i el camí es farà més ample, fent pujades i baixades fins a arribar a una bifurcació que s’uneix a una pista més transitada, que seguirem cap avall, i que baixa suaument.

Deixem una casa a la dreta i seguim per la baixada encimentada, al final de la qual tombem a la dreta, i seguim baixant fins a trobar una altra pista amb ciment però en més mal estat. A baix creuem el pont i, en acabar-lo de passar, girem a l’esquerra: davant nostre ja podem veure el campanar de Riudaura.
Seguim a la dreta pel camí d’herba fins al final. Girem a l’esquerra cap al parc infantil i el Centre Cívic, on hi ha una portella de fusta.
Girem a l’esquerra per sota de l’edifici del Centre Cívic fins a arribar a la plaça Tiradors, punt final de la nostra ruta.
Si seguiu a la dreta pel carrer Tiradors, trobeu la parada de bus: si voleu tornar en bus, heu de ser matiners perquè hi ha un bus diari que surt de Riudaura cap a Olot a les 12.45 h.

View more external

Comments

    You can or this trail