jvbas

Moving time  3 hours 3 minutes

Time  3 hours 31 minutes

Coordinates 2114

Uploaded April 27, 2019

Recorded April 2019

-
-
923 f
278 f
0
1.9
3.8
7.59 mi

Viewed 211 times, downloaded 9 times

near el Turó de la Peira, Catalunya (España)

RUTA: Ruta que transcorre per Barcelona que segueix els turons que es troben a Barcelona entre la serra de Collserola i el litoral marítim.

DIFICULTAT: la dificultat és moderada tant en l'aspecte físic com tècnic, tan sols té un punt a la pujada al cim del Carmel què és una mica més complicat en el km 5,7.

RECORREGUT: el recorregut transcorrent pel turó de la Peira, el turó de la Rovira el turó del Carmel, el turó de la Creueta del Coll, el Turó de Putget, el turó de Monterols i per últim el Turó de Modolell. Entre turó i turó passem per diversos barris de la ciutat de Barcelona, fent una visita en molts llocs de Barcelona desconeguts per molts catalans.

TRANSPORT: ens desplacem en transport públic, sortim de Granollers i agafem el tren a l'estació de Granollers Canovelles fins a l'estació de Barcelona La Sagrera Meridiana, allà agafem la línia 5 del Metro direcció Vall d'Hebron i baixem a la sortida Vilapicina i allà comencem la sortida, la tornada una vegada acabada la sortida agafem els Ferrocarrils de la Generalitat a l'estació de Muntaner fins a plaça Catalunya i allà agafem el tren de tornada fins a l'estació de Granollers Canovelles.

DESCRIPCIÓ: Descripció dels 7 Turons.

1. TURÓ DE LA PEIRA: 138 metres d'altitud, està situat en el parc que porta el seu nom.
El turó de la Peira o de Montadell és un turó de Barcelona, al districte de Nou Barris; entre els antics termes de Sant Andreu de Palomar i Sant Joan d'Horta i entre les antigues rieres d'Horta i de Parellada. Als seus vessants s'aixequen els barris de Can Peguera i del turó de la Peira. El 1936 s'inaugurà el parc del Turó de la Peira, i el 1947 es començaren a construir els blocs de cases del voltant. Al cim del turó hi ha una gran creu de ferro i un mirador des d'on hi ha una vista panoràmica de Barcelona.

2. TURÓ DE LA ROVIRA: 262 metres d'altitud, està situat al Parc del Guinardó i és conegut per les seves bateries antiaèries en la part superior. El Turó de la Rovira és al Districte d'Horta-Guinardó, formant part de la petita serralada dels Tres Turons (Turó de la Rovira, Turó del Carmel i Creueta del Coll). La formació geomorfològica dels Tres Turons correspon a les darreres estivacions de la Serralada Litoral, Collserola, abans del canvi de pendent vers la plana, que configura el Pla de Barcelona.

3. TURÓ DEL CARMEL: 266 metres d'altitud. És el més alt dels 7 turons de Barcelona és un cim muntanyós sense cap construcció en la seva part superior el que li permet tenir una vista de 360 graus molt neta de Barcelona. El nom actual del turó prové del nom del santuari ubicat al vessant oriental, construït a mitjans del segle XIX. El 1875, es començaren a construir les primeres torretes al turó, i amb el pas del temps originaren el barri del Carmel. Actualment, només la zona més alta del turó no està urbanitzada.

4. TURÓ DE LA CREUETA DEL COLL: 245 metres d'altitud, en el cim i trobem una petita creu que li dona el nom. És el que està situat més al nord. També és conegut com a Turó d'en Falcó, pel nom d'una masia propera, avui desapareguda. Les pedreres l'han buidat quasi del tot de manera que només es conserva la cara que mira al Tibidabo. Unes cases de 1880 parlen de les urbanitzacions més antigues. Un sender permet carenejar la muntanya tot baixant per arribar al Parc de la Creueta del Coll. Aprofitant l'espai deixat per la pedrera, els arquitectes Josep Martorell, Oriol Bohigas i David Mackay elaboraren un projecte que s'inaugurà el 1987.

5. TURÓ DE PUTGET: 183 metres d'altitud, situat en el parc que porta el seu nom, uns jardins molt ben cuidats i molt bonics. Puget o Putget (sovint escrit incorrectament com el Putxet) és un nucli del barri de nova creació del Puget i Farró, al districte de Sarrià i Sant Gervasi de la ciutat de Barcelona, El barri començà a desenvolupar-se a partir de 1850 com a conseqüència de l'extensió de Gràcia cap a Collserola i avui és poblat sobretot per veïns de classe mitjana-alta i benestant. El turó del Putget fou urbanitzat i convertit en parc urbà el 1970.

6. TURÓ DE MONTEROLS: 127 metres d'altitud, està situat en el petit parc del seu nom que està entre l'avinguda General Mitre i Via Augusta i els carrers Balmes i Muntaner. El Turó de Monterols, també anomenat turó d'en Gil, és un petit turonet del pla de Barcelona que gairebé no sobresurt. El turó era propietat de la familia Gil i es va anant edificant els seus vessants, fins que només restà la zona més escarpada, situada damunt de la cota 115 metres. L'any 1940 l'Ajuntament de Barcelona va comprar la finca i va inaugurar el parc de Monterols.

7. TURÓ DE MODOLELL: 108 metres d'alçada, és un petit turó sense vegetació, que està totalment edificat i en la seva part superior es troba un monestir. És un dels anomenat Set Turons de Barcelona que estan situats entre els districtes de Gràcia (el Coll) i d'Horta-Guinardó. Es pot apreciar el turó de Modolell dalt de la plaça Adrià, al carrer Vallmajor, on està situat el monestir de Santa Maria Magdalena
Photo

Escales del Matagalls

Començament de l'excursió: unes escales ens porten al parc del turó de la Peira
Photo

Parc del turó de la Peira

Summit

Turó de la Peira

Building of interest

Casa Giol

Photo

Parc del Guinardo

Photo

Parc del Guinardo

Photo

Camí del Turó de la Rovira

panorama

Turó de la Rovira

Vista des del cim en les típiques bateries antiaèries que son lloc de visita de molts turistes per veura la ciutat de Barcelona
Summit

Turó de la Rovira

Risk

Punt més complicat de la Ruta

No es un punt perillos, peró es el punt més complicat de la ruta uns 250 metres de pujada forta i terreny complicat.
Summit

Turo del Carmel

Photo

Camí de baixada

Sacred architecture

Foto

Photo

Pujada del Turó de la creueta del coll

Summit

Turó de la creueta del Coll

Photo

Pedrera del Coll

Photo

Carener de la pedrera

Bridge

Viaducte de Vallcarca

Photo

Escales de Vallcarca

Photo

Jardins del Turo del Putget

Photo

Escales del Jardins del turo del Putget

Summit

Turo del Putget

Photo

Jardins del Turo del Putget

Photo

Ronda General Mitre

Photo

Parc de Monterols

Summit

Turó de Monterols

Train stop

Final de la Sortida

Comments

    You can or this trail