Time  6 hours 8 minutes

Coordinates 3205

Uploaded September 29, 2019

Recorded September 2019

-
-
482 f
-11 f
0
2.7
5.5
10.91 mi

Viewed 104 times, downloaded 7 times

near La Virgen del Pilar, Baleares (España)

CAT/ESP
Sortint de l'esglèsia del Pilar de la Mola s'agafa el camí de ses Creus i es va per bons camins per sa Vénda des Monestir amb alguns punts interessants de recolecció d'aigua (pou i aljubs). En atracar-mos a la costa veim el que era una antiga pedrera i ens desviem on hi ha la Cova Grossa o des Estrips (on es va voler perpetrar una discoteca als anys 80, projecte del que dona fe una excavadora allí abandonada). La ruta continua visitant al Far de la Mola, on s'hi ha obert un centre d'interpretació fa poc temps. Es continua un petit tram per carretera per després agafar ja diversos camins que ens portaran cap a s'Estufador en una bona baixada. Preciós el lloc amb moltes casetes varador. Per costa se segueix cap Es Ram i es Caló des Mort, on encara hi havia molts de banyistes. S'agafa el carrer posterior a l'hotel Riu La Mola, es creua la carretera de la Mola i s'arriba a Es Caló per la costa.

Ruta que és, en general, senzilla però encara feia prou calor. S'ha de dur molt de líquid. En la ruta un es pot abastir tant al Pilar, al far de la Mola hi ha un bar (amb uns preus certament elevats). A partir de Caló des Mort hi ha algun xiringuito i molta oferta tant de bars com supermercats.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).

+++++++++++++
Saliendo de la iglesia del Pilar de la Mola se toma el camino de ses Creus y se va por buenos caminos por la Vénda des Monestir con algunos puntos interesantes de recolección de agua (pozo y aljibes). Al acercarnos a la costa vemos lo que era una antigua cantera y nos desviamos donde está la Cova Grossa o des Estrips (donde se quiso perpetrar una discoteca en los años 80, proyecto del que da fe una excavadora allí abandonada). La ruta continúa visitando el Faro de la Mola, donde se ha abierto un centro de interpretación hace poco tiempo. Se continúa un pequeño tramo por carretera para luego coger ya varios caminos que nos llevarán hacia s'Estufador en una buena bajada. Precioso el lugar con muchas casetas varadero. Por costa se sigue hacia Es Ram y el Caló des Mort, donde aún había muchos bañistas. Se toma la calle posterior al hotel Riu La Mola, se cruza la carretera de la Mola y se llega a Es Caló por la costa.

Ruta que es, en general, sencilla pero todavía hacía bastante calor. Recomiendo llevar mucho líquido. En la ruta uno se puede abastecer tanto en el Pilar, en el faro de la Mola hay un bar (con unos precios ciertamente elevados). A partir de Caló des Mort hay algún chiringuito y mucha oferta tanto de bares como supermercados.

Ruta realitzada amb l'Associació Desorientats d'Eivissa (Facebook).
Waypoint

Pou

Waypoint

Pedrera

Waypoint

Cova Grossa

Waypoint

Camí de s'Estufador

Waypoint

S'Estufador

Waypoint

Es Ram

Waypoint

Caló des Mort

Waypoint

Pou des Verro

Comments

    You can or this trail