-
-
186 f
-1 f
0
1.3
2.6
5.11 mi

Viewed 504 times, downloaded 5 times

near Altea, Valencia (España)

Aquesta ruta local complementa el Camí troncal de la Marina.

Comencem al portal Vell (troncal) i davallem pel carrer de Sant Vicent fins a la plaça de la Creu on trobem la casa de Beneyto-Rostoll. D'allà passem pel carrer de Salvà on hi ha les cases de Salvà i Picó. Pugem a la torre i nucli antic de la Bellaguarda (pl. Cantereria) i continuem per les avingudes de la Comunitat Valenciana i de les Corts que recorren el pla del Castell fins al gran aparcament vora el riu Algar. Allà arrenca la via verda senyalitzada.

Tot seguint la via verda, passem el riu Algar (on comença una ruta local que el segueix fins a Callosa) i el molí de la Torre. Creuem la N-332 i recorrem la costa nord d'Altea pel cap Negret i la platja de l'Olla, visitant algunes cases senyorials i sempre amb vistes del penyal d'Ifac i la serra Gelada.

A la tornada, seguirem sempre vora mar, tot i visitant dues nius de metralladora de la Guerra Civil Espanyola, fins al desembocament del riu Algar. Poc després encetem el passeig marítim que recorre l'antiga marjal del Clot. Al final, girem a la dreta pel carrer de la Costera del Pont de Moncau, tot passant la casa de la Cultura i el convent de Sant Francesc. Ací trobem el carrer esgraonat de la Costera del Mestre de la Música que cal seguir. A mitja pujada trobem les restes del molí de Bellaguarda. Acabem en el mirador al final del carrer del Portal Vell, on s'ubicava la desapareguda casa de la Senyoria (troncal).

Comments

    You can or this trail