-
-
4,617 f
-1,371 f
0
19
38
75.73 mi

Viewed 95 times, downloaded 7 times

near Castelló de la Plana, Valencia (España)

Aquest tram ens endinsa per terres de la Plana Alta, l'Alcalatén i l'Alt Maestrat.

Iniciarem el tram a Castelló de la Plana, i recorrerem el centre de la ciutat. Poc després arribarem a Borriol, pel camí hi ha diverses possibilitats de punts d'interés propers que podem visitar. Seguirem pel mas de Moró (despoblat), i Sant Joan de Moró, i arribarem a l'Alcora, important per la seua ceràmica i capital de l'Alcalatén, on podrem visitar el museu de la ceràmica. Farem camí cap a Costur passant pel castell de l'Alcalatén, i seguirem pel mas d'Avall, i arribarem a les Useres, de famosa nomenada per la pelegrinació medieval cap a Sant Joan de Penyagolosa cada darrer divendres d'abril.

Continuarem cap a Atzeneta del Maestrat, i després seguirem cap al castell d'Atzeneta i l'ermita i castell de Sant Miquel de les Torrocelles, que marcaven en època medieval els límits entre el Maestrat i l'Alcalatén, després seguirem pel camí dels Pelegrins de les Useres fins a Xodos. Caminarem fins a Sant Joan de Penyagolosa, històric santuari a l'ombra del Penyagolosa, que és la fita de moltes de les pelegrinacions de molts pobles de la contrada.

Seguirem cap a Vistabella del Maestrat i Benafigos, passarem per l'emblemàtica ermita de l'Ortissella i creuarem el riu Montlleó i arribarem a Culla, d'importància històrica en especial durant l'època de la setena de Culla, finalment arribarem a Benassal, poble de gran importància cultural.

Comments

    You can or this trail