Moving time  one hour 49 minutes

Time  4 hours 4 minutes

Coordinates 1490

Uploaded August 31, 2018

Recorded August 2018

-
-
205 f
-67 f
0
1.3
2.7
5.33 mi

Viewed 245 times, downloaded 9 times

near Dreischor, Zeeland (Nederland)

Deze wandeling combineert het mooie ringdorp Dreischor met het natuurreservaat Dijkwater.

Dreischor (Zeeuws: Dreister) is een ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. De naam stamt vermoedelijk af van de drie schorren (ook bekend als kwelders: drooggevallen buitendijks land) waaruit de polder oorspronkelijk bestond. Enkele bezienswaardigheden langs de wandelroute:
*Sint-Adriaanskerk, gebouwd tussen circa 1342 en 1450, staat op een cirkelvormige brink met daaromheen een gracht.
*Molen 'Aeolus', een korenmolen uit 1739, genoemd naar de Griekse god van de wind, Aeolus.
*Streek en Landbouwmuseum 'Goemanszorg'.

De route buiten het dorp gaat via de wijngaarden van Wijnhoeve de Kleine Schorre (soms ook horeca en een leuke winkel) naar het Dijkwater. Vroeger stond dit water in open verbinding met zee en waren hier een viertal haventjes. Na de Watersnoodramp van 1953 is het gebied deels ingepolderd als landbouwgrond en deels bestemd als een mooi natuurgebied(je) met bos, riet, open brak water met een eiland, oude dijken en kalkrijke graslanden. Er komen veel vogels voor en er graast een kudde koeien om het grasland kort te houden.

NB1: Museum Goemanszorg is elke dag open van 11.00 uur tot 17.00 uur, behalve maandag. Het is een bezoek waard en er is horeca.
NB2: Niet langs de wandelroute, maar ook het bezichtigen waard, is de zogenaamde Pasveersloot, een mooi gerestaureerd Rijksmonument, 400 meter buiten het dorp aan de Welleweg.

1 comment

You can or this trail