-
-
2,119 ft
1,322 ft
0
0.8
1.7
3.4 mi

Viewed 3264 times, downloaded 131 times

near Riudaura, Catalunya (España)

L'itinerari s'inicia a l’església de Sant Pere Despuig, on podrem aparcar fàcilment i observar la bellesa de l’església de Sant Pere Despuig, que va ser consagrada l’any 964 i degut a que en el segle XVIII la disposició inicial de l’església va ser capgirada, donant-li una nova orientació de nord a sud, fa que avui ens quedin ben poques restes de l’edifici romànic del segle XII.
Comencem la ruta al senyal VB6 baixant pel camí que he fet per accedir fins al turonet de Sant Pere, al final de la baixada trobem el senyal VB7, i seguim la direcció que ens indica continuant per la pista asfaltada passant pel
costat del Mas Llach i la Bossa per seguir aquesta pista durant uns 10 minuts fins que ens creuem amb la xarxa bàsica d’Itinerànnia, encreuament senyal VB8 on prenem la direcció cap a l’esquerra que indica Pont de la Rovira seguint la pista asfaltada.
Ben aviat, trobem la gorga de Planagem, on a l’estiu podem fer una bona banyada. Continuem la nostra ruta per la mateixa pista, on ens trobem l’encreuament G170, si seguíssim la direcció que indica Riudaura ens portaria fins al Mas l’Espunya, Nosaltres seguirem la direcció cap al Pont de la Rovira per la pista asfaltada fins el passallís del Molí d’en Solà, on trobem el senyal VB9. Un cop creuada la riera de Santa Llúcia ens trobem a la dreta les cases de Can Solà i la casa pairal del Molí d’en Solà. Després d’haver observat la bellesa del Molí d’en Solà, i el pont de pedra que travessa la riera. Continuem la nostra ruta per la pista asfaltada, fins al trencant de cal Mestre i cal Cutrà, senyal VB10 on agafem un caminet de terra a l’esquerra que després de travessar dos vegades la riera de Santa Llúcia s’endinsa a la zona coneguda com el Bac de la Roca i seguirem durant una estona el caminet paral·lel a la riera de Santa Llúcia de Puigmal.
Més endavant, el camí s’enfila uns metres i després de travessar alguns rierols, ens trobem un encreuament, que seguirem a la dreta i després d’un petit descens arribarem fins al Pont de la Rovira, senyal VB11, el nostre destí. Per tornar refarem el mateix camí.
Si encara ens queden forces i tenim ganes de caminar una mica més, seguint les marques grogues en uns 30 minuts podem arribar a l’església de Santa Llúcia, la tornada també serà pel mateix camí.

View more external

3 comments

 • Photo of Jasheavymetal

  Jasheavymetal May 11, 2019

  I have followed this trail  View more

  Fantástica ruta.Vale la pena

 • Photo of xica

  xica Mar 21, 2021

  I have followed this trail  verified  View more

  No me ha gustado la salida. He tenido que hacer un buen trozo por carretera, pudiendo dejar el coche en molí d'en Solà. Las marcas amarillas muy bien en todo el recorrido

 • Photo of Itinerànnia

  Itinerànnia Mar 22, 2021

  El molí d'en Solà, es una casa privada y no es posible habilitar un parking, es por esto que la ruta empieza en Sant Pere Despuig.

You can or this trail