Download

Distance

3.44 mi

Elevation gain

682 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

525 ft

Max elevation

210 ft

Trailrank

48 4.7

Min elevation

3 ft

Trail type

One Way

Coordinates

365

Uploaded

July 22, 2014

Recorded

July 2014
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   

Send to your GPS

Download trails from Wikiloc directly to your Garmin, Apple Watch or Suunto.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Send to your GPS Send to your GPS
Share
-
-
210 ft
3 ft
3.44 mi

Viewed 3155 times, downloaded 102 times

near Portlligat, Catalunya (España)

CAT

Antic camí que unia Cadaqués amb el far, que voreja conreus d'olivera i paratges d'excepcional bellesa i importància natural, amb magnífiques vistes de l'abrupta costa del Cap de Creus.

A la platja de Portlligat hi trobem l’encreuament AE252 Portlligat. Agafem el traçat de la riera i anem enfilant, seguim el camí empedrat fins al final.
A partir d’aquí creuem la carretera un parell de vegades fins a trobar un corriol que segueix cap avall. A la nostra dreta divisem la cala Es Jonquet i al fons, la punta de Colera.
Tornem a seguir un petit tram de la carretera, a la dreta (uns 200 metres). Girem a la senyal que indica la platja de Sant Lluís i continuem recte direcció cala Jugadora. A la dreta queda la platja de Sant Lluís. Seguint el corriol trobem un petit encreuament, on tombem cap a l’esquerra.
Una vegada a dalt de la pujada trobem l’encreuament AE239 Sota Puig Pelegrí i girem a l'esquerra, d’acord amb la banderola que indica cap al far. El sender no té pèrdua i ens portarà per aquest antic camí que unia Cadaqués amb el far travessant per conreus d'olivera i per paratges d'una bellesa excepcional, amb magnífiques vistes de l'abrupta costa del Cap de Creus. Quan ja gairebé arribem al far trobarem l’encreuament AE240 Font de Cala Jugadora i continuarem fins a la punta del far. La tornada és pel mateix camí.

ESP

Antiguo camino que unía Cadaqués con el faro, que bordea olivos y parajes de excepcional belleza y importancia natural, con magníficas vistas de la escarpada costa del Cap de Creus.


En la playa de Portlligat encontramos el cruce AE252 Portlligat. Cogemos el trazado que sigue el arroyo y vamos por el camino empedrado hasta el final.

A partir de ahí cruzaremos la carretera un par de veces hasta encontrar un sendero que sigue hacia abajo. A nuestra derecha divisamos la cala Es Jonquet y al fondo, la punta de Colera.

Volvemos a seguir un pequeño tramo de la carretera, a la derecha (unos 200 metros). Giramos al llegar a la señal que indica la playa de Sant Lluís y seguimos recto en dirección a cala Jugadora. La playa de Sant Lluís nos queda a la derecha. Vamos siguiendo el sendero y nos encontramos con un pequeño cruce, una vez allí giraremos la izquierda.

Al final de la pendiente ascendente encontramos otro cruce, AE239 Sota Puig Pelegrí, giramos a la izquierda siguiendo el indicador marcando la dirección del faro. El sendero no tiene pérdida y nos llevará por el antiguo camino que unía Cadaqués con el faro, conduciéndonos por cultivos de olivo y parajes de excepcional belleza, y ofreciéndonos magníficas vistas de la abrupta costa del Cap de Creus. Cuando estemos a punto de llegar al faro encontraremos el cruce AE240 Font de Cala Jugadora, y continuaremos hasta la punta del faro. El regreso se realiza por el mismo camino.

ENG

The old route that linked Cadaqués to the lighthouse crossing through olive groves and stunning beauty spots of great natural interest, with spectacular views of the precipitous coastline of the Cap de Creus.


Find the AE252 Portlligat trail junction on the beach in Portlligat. Walk along part of the creek bed and then follow the paved path to the end.

From here, cross the road a couple of times to a path that heads downhill. To the right is Cala Es Jonquet, with Punta de Colera beyond.

Continue along a small section of the road, to the right (about 200 metres). Turn at the sign for the Platja de Sant Lluís and continue straight towards Cala Jugadora. To the right is the Platja de Sant Lluís. Follow the path to a small junction and turn left.

The AE239 Sota Puig Pelegrí trail junction is at the top of the hill. Turn left, following the flag that indicates the direction towards the lighthouse. The trail is easily spotted and runs along the old footpath from Cadaqués to the lighthouse, crossing through olive groves and exceptionally beautiful scenery, with magnificent views of the dramatic coast of Cap de Creus. The AE240 Font de Cala Jugadora junction is found just before the lighthouse; continue straight to visit the lighthouse. Return back to the start along the same path.

FR
Ancient chemin reliant Cadaqués au phare, à travers des oliveraies et des paysages d'une beauté exceptionnelle et d'une grande valeur naturelle, avec des vues magnifiques sur la côte sauvage du Cap de Creus


Sur la plage de Portlligat, nous trouvons le croisement AE252 Portlligat. Nous longeons le tracé du ruisseau et suivons le chemin pavé jusqu'au bout.

De là, nous traversons la route deux fois avant de tomber sur un sentier qui continue en bas. À notre droite, nous apercevons la crique Es Jonquet et au fond, la pointe de Colera.

Nous suivons de nouveau une petite partie de la route à droite (200 mètres environ). Nous tournons au niveau de l'indication de la plage de Sant Lluís et continuons tout droit en direction de la crique Jugadora. La plage de Sant Lluís est à notre droite. Sur le sentier, nous trouvons un petit croisement, que nous prenons à gauche.

Une fois au sommet de la montée, nous trouvons le croisement AE239 Sota Puig Pelegrí et suivons à gauche la pancarte indiquant la direction du phare. Nous ne pouvons pas nous perdre sur ce sentier, qui autrefois reliait Cadaqués au phare en passant par des champs d'oliviers et des lieux de toute beauté, avec de magnifiques vues sur la côte accidentée du Cap de Creus. Juste avant d'arriver au phare, nous trouvons le croisement AE240 Font de Cala Jugadora et continuons jusqu'à la pointe du phare. Le retour se fait par le même chemin.

View more external

2 comments

 • Photo of David Fuste

  David Fuste Mar 18, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta fàcil de seguir, i fantàstica per realitzar a la primavera quan la calor no apreta massa. Cal portar calçat de muntanya perquè encara que no sigui un sender de muntanya quan a desnivells, si que és molt pedregós, amb la típica pedra tallada i punxeguda del Cap de Creus i tota la zona propera.

 • Photo of Itinerànnia

  Itinerànnia Feb 18, 2021

  Una gran ruta!

You can or this trail