-
-
3,852 ft
3,087 ft
0
1.3
2.5
5.04 mi

Viewed 1529 times, downloaded 69 times

near Llanars, Catalunya (España)

L'itinerari s'inicia al Pont Nou de Camprodon, on a prop trobem la senyal R69. Seguim pel carrer d'Espinalba, en direcció a Llanars, i passada la rotonda continuar en direcció a la Font de Forcarà. Un cop a la font caldrà seguir sempre el camí, a trams corriol, paral·lel al riu Ter. A estones el camí s'aparta del riu per enfilar-se i continuar pels marges dels prats propers. Creuem fins a tres torrents, el darrer, desprès del pont i els prats del Collell, ens obliga a fer una desgrimpada i grimpada forta al estar molt engorgat. Desprès de passar pel costat d'una plantació de pollancres i creuar uns grans prats arribem a la senyal R92 (Pont del Molí) a tocar Llanars.
Seguim la pista encimentada en pujada i direcció Camprodon pel Puixeu fins la segona pista que es desvia a mà esquerra. Seguim aquesta pista també encimentada. Davant nostre tenim la muntanya de Sant Antoni de Camprodon. Desprès de que la pista creui dos torrents arribem a la casa de Can Pagès on podem veure alguns exemplars de salzes força grans. Continuem ara per una pista de terra en forta pujada i enmig del bosc. Aquesta pista ens condueix fins al Collet d'en Gener, una zona planera de prats que ens permet gaudir de vistes sobre la mateixa vila de Camprodon i la vall del Ritort i la muntanya del Comanegra. En aquest punt cal estar atents i no confondre'ns amb les marques blanque si grogues que davallen ràpidament a la nostra esquerra en direcció nord. Nosaltres hem de continuar per un corriol que ens situa a la cara est de la muntanya i que en suau pujada ens porta fins a una zona més neta de vegetació i que ens permet gaudir de vistes cap a la vall del Ter en direcció a Sant Pau de Segúries. El camí planeja plàcidament i ens regala vistes cap al Puigsacalm i les muntanyes del Collsacabra, així com dels suaus prats del Puixeu i del turó on s'alça la Torre de Cavallera, el nostre objectiu. Entrem a les anomenades Escomes del Puixeu, una zona antigament molt conreada com ho demostren les moltes feixes que hi ha a la vessant de la muntanya. Arribem a la senyal R68 (El Puixeu).
En aquest punt la ruta continua fins a la Torre de Cavallera, tot passant per la casa del Puixeu. Per arribar-hi cal seguir la pista un centenar de metres més enllà de la casa i desprès creuar uns prats fins situar-se sota el turó de la torre. L'accés és fàcil, tot i que cal que cadascú es faci el seu camí. Aquesta torre quadrada és d'origen medieval del segle XIII, però l'indret està documentat com a fortificat ja al segle X. Als peus de la mateixa torre trobem un búnker o niu de metralladora dels anys 40 del segle XX que es construí com a defensa en cas d'una possible invasió durant la Segona Guerra Mundial.
Per continuar la ruta cal desfer el camí fins a la senyal R68 (El Puixeu) i baixar en direcció a Camprodon per l'antic camí que comunicava aquesta població amb Surroca i Ogassa. El camí molt còmode i ombrívol davalla ràpidament en uns curts revolts a l'indret anomenat les Marrades. Més endavant passem per una font enmig del bosc i poc més enllà creuem un rec per un pont. En aquest punt podem observar que el camí estava empedrat. El camí esdevé un corriol ja a tocar a Camprodon en una zona més solellada i acaba desembocant a la carretera que puja a l'aparcament de Mas Ventós.
Cal pujar fins l'aparcament i d'allà baixar per unes escales que ens portaran fins al Pont Nou punt d'inici i final de l'itinerari.

View more external

2 comments

 • Photo of Javier Garcia Carmona

  Javier Garcia Carmona Jul 8, 2016

  I have followed this trail  View more

  Muy bonita ruta con paisaje variado.
  Algún punto menos intuitivo pero se puede seguir.

 • marilo_ga Aug 28, 2020

  I have followed this trail  View more

  Bonita ruta pero con incidencias hasta llegar a la zona d'en Collet d'en Gener y sobretodo en la vuelta hasta Camprodom a partir del poste indicativo del Puixo, por atravesar una plaga de gusanos verdes flotantes haciendo la bajada a Camprodom complicada, sobretodo si vais con niños( como fue nuestro caso). Estos gusanos son una plaga invasora ( del boj) de origen asiatico y cuelgan de un hilo como si fuesen arañas. Acabamos llenos de ellos en el pelo y cuerpo, asi que en esta época ( finales agosto), en la que hemos realizado la ruta id protegidos con gorras. No parecen peligrosos pero quien tenga adversion a los gusanos se puede convertir en una pesadilla. El problema es que acabamos con gusanos por el cuerpo, pelo y mochilas y se puede extender la plaga. Por el resto la ruta es fantástica.

You can or this trail