-
-
567 ft
-17 ft
0
3.1
6.2
12.38 mi

Viewed 103 times, downloaded 0 times

near Blanes, Catalunya (España)

(4 hores 52 minuts fins a Tossa)

L'estació d'autobusos de Tossa de Mar dista 19 quilòmetres de Blanes, essent el preu del bitllet de 2,95 euros.
BLANES és una població de més de trenta-vuit mil cinc-cents habitants, d'agradables cafeteries i petites rotondes. En la part alta de la població hi ha la cafeteria Nou Transi 47, de deliciosos biquinis i entrepans de pernil ibèric acabat de tallar a bon preu.
A Blanes comença aquesta admirable Costa Brava, un dels trossos més bells de Catalunya, i que termina definitivament en terres del Rosselló, en la desembocadura dels rius Tet i Tec.
El camí millor i més curt per anar al Santuari de Santa Cristina, és el que, partint de l'extrem del carrer de la Salut, puja en 25 minuts al coll que formen els turons de Sant Joan i Santa Bàrbara i on hi ha bifurcació de camins. Agafant el de l'esquerra, en mitja hora s'arriba a la cala Treumal, que enllaça amb la Platja de Santa Cristina, i d'allà, cal pujar 40 metres fins arribar al conegut
SANTUARI DE SANTA CRISTINA, un dels llocs més bells i concorreguts de la Costa Brava. Al costat del Santuari, que s'aixeca entre un pàrquing i alguns pins, hi ha l'hostalatge. En aquest Santuari s'hi celebra cada any, el dia 24 de juliol, la típica processó de les barques, en la qual hi concorren embarcacions de totes les poblacions properes. A més, pels volts del 29 de febrer també hi té lloc una de les competicions de la Lliga Catalana de Batel, organitzada pel club Rem Santa Cristina, i el lloc esdevé, també, punt de trobada de joves remers de tot Catalunya.
De Santa Cristina, es creua un terreny de pins del que cal saltar la balla i, seguidament, per carrers sempre entre torres d'estiueig, es va en cosa de tres quarts a
LLORET DE MAR, població de més de trenta-set mil habitants. El poble està tocant a la platja i és de decrèpit aspecte, amb tota mena d'establiments dirigits al turista, com ara hotels, inmobiliàries i restaurants de desafortunada estètica, especialment al passeig de davant del mar. És població d'estiueig, cosa que ha comportat que s'hi hagi construït moltes torres de no gaire bon gust.
De Lloret a Tossa hi ha 9 quilòmetres de bona carretera, que es pot evitar tot passant per dins de les diverses urbanitzacions que condueixen a la bonica Platja de Canyelles. D'allà, es creua la urbanització que envolta aquesta platja per un camí que passa constantment entre sureres i pins fins arribar a tocar la carretera GI-682. Cal caminar uns metres pel lateral de la carretera per tornar a agafar, de seguida, un camí que empalma amb el camí de ronda i que, en cosa de tres quarts d'hora, ens porta fins a
TOSSA DE MAR. Tossa és una vila de prop de 5.500 habitants i una de les més belles i interessants de la Costa Brava. Dista 20 quilòmetres de Blanes i 30 de Sils, que són les estacions més pròximes. La vila vella de Tossa, que s'alça sobre el turó del Cap de Tossa, conserva encara, gràcies a algunes reformes modernes, les muralles i torres que la circunden, i les cases el seu típic aspecte de població medieval. Al cim del turó hi ha un far. La població moderna s'aixeca al peu de la vella, davant una petita badia. La botiga Acuario, a l'interior dels seus carrerons, ofereix al caminant una àmplia selecció de baralles del tarot de tota classe. D'altra banda, la seva església, d'estil renaixentista, està dedicada a Sant Vicenç.

Comments

    You can or this trail