-
-
2,675 f
739 f
0
2.1
4.1
8.29 mi

Viewed 83 times, downloaded 4 times

near Pratdip, Catalunya (España)

Serra de Llaberia, espai d’interès natural amb una singularitat geològica que configura un conjunt de formacions calcàries d'espectaculars relleus. Aquesta geologia calcària ha permès esculpir una gran quantitat de balmes, coves i avencs. Uns paratges extraordinaris.
La nostra ruta transcorre per crestes, graus i cingles sensacionals, amb divertides grimpades, passos equipats i un xic aeris.
Sortim de Pratdip seguint una pista amb marques grogues i blanques del PR. Més endavant també trobem marques blaves que ens acompanyen tota la ruta. Agafem direcció Mont-Redón i en arribar a una masia amb tanca deixem la pista per agafar un corriol a mà esquerra.
En forta pujada per entre mig de pins, arribem fins al Coll de la Seda, lloc on comencen les crestes del mateix nom. A partir d’aquí ens esperen algunes grimpades amb passos aeris i en algun cas equipats. Arribem al Pas del Ciscos, el qual, si es vol el podem esquivar agafant el corriol de l’esquerra i el del Porc Senglar.
Arribem al balcó de Mont-Redón, lloc on el vent acostuma a bufar de valent, això fa que les vistes siguin molt clares. Des d’aquí fàcilment albirem el mar, Escornalbou, Cabrafiga, la Serra de Marina, les Serres de Vandellós i el Cavall Bernat.
Seguim per aquest pla cap al Morral de la Seda per on trobem la font de Mont–Redón. Resseguim la cinglera cap al Coll de Colivassos.
Anem planejant gaudint de les meravelloses vistes sobre el barranc de la Dovia, passem per la font de Ferro i baixem pel Portell del Carreter, pas equipat amb corda. Seguim pel bonic corriol entre alzines,i el camí de la Forestal, el qual passa pel costat dels cingles de la Brancana, on hi ha un grup d’escaladors enfilats a la paret.
Arribem a la Drecera de Zenón que en forta baixada ens deixa a la pista de Pratdip a Llaberia, des de la qual, ja planejant arribem al poble pel costat del barranc de la Dovia.
Cal destacar que tota la ruta està molt ben senyalitzada.

Comments

    You can or this trail