Moving time  one hour 22 minutes

Time  one hour 39 minutes

Coordinates 1114

Uploaded December 24, 2017

Recorded December 2017

-
-
1,928 f
1,355 f
0
1.0
2.0
3.99 mi

Viewed 245 times, downloaded 14 times

near Costur, Valencia (España)

COSTUR - MAS DEL CABEÇO - GRANJA DE FEDE - TOSSAL DEL CABEÇO - CASETA DE LA SOLANA DEL GARRIDO - CORRALS ROJOS - FONT DEL COLLADO - CORRAL DELS RIBESOS - CASETA DE LA BASSA BLANCA - MAS D'AVALL - MAS MARBET - LA FONTANELLA - COSTUR

La ruta comença a la part alta del poble de Costur, junt a l'església de sant Pere Màrtir. Des d'allà eixim en direcció oest pel carrer de Llucena, per trencar cap a la dreta poc després, tot deixant enrere els darrers habitatges de la localitat. Ara caminem pel camí del Collado, que primer ens fa guanyar altura i, en acabant, fa que la perguem.

Avancem cap al nord, doncs, fins a arribar a una cruïlla on es creuen tres vies: dues tiren cap a l'esquerra, i una segueix recte. Ací mateix veiem una gran construcció de pedra seca que servia per a emmagatzemar l'aigua de la pluja. Amb tot, nosaltres seguim recte, pel camí del Collado, que des d'ací es correspon amb la carrerada del Morral.

Guanyem uns metres d'altura i, en cosa de dos minuts, arribem al mas del Cabeço i a la granja de Fede, que paren a la nostra dreta. A poc a poc, les vistes a mà esquerra es van fent més agraïdes i dominem des de la nostra posició fins a la serra d'Espadà.

En havent coronat la lloma del Cabeço, observem un corriol que ix cap a la dreta. L'agafem i, en pocs minuts, assolim el cim del Cabeço, on trobem un senyal geodèsic. Aquest punt, amb 589 msnm, és el més elevat de tot el terme de Costur.

Després de fruir de les bones vistes de la Penyagolosa i de l'entorn del poble de les Useres que tenim des d'ací, desfem les nostres passes fins a reincorporar-nos, cap a la dreta, al camí del Collado, o carrerada del Morral. La via està ben marcada i avança sense perdre massa altura. Tanmateix, al remat, comencem a descendir cap al mas de Corones, tot i que no hi apleguem fins a ell.

Així doncs, pocs metres abans de fer-hi cap, a l'altura d'una caseta de la partida de la solana del Garrido, tombem a la dreta amb el camí del Collado, tot abandonat la carrerada del Morral. El camí és planer i còmode, i ens regala molt bones vistes a mà dreta.

Per aquesta via, en cosa de cinc minuts, arribem a les ruïnes dels corrals Rojos. I, en acabant, fem cap a una intersecció. Nosaltres seguim a la dreta, per la pista del Collado, que se superposa al camí del Collado durant alguns metres.

Novament ens topetem amb un altra cruïlla. Ací, enfront nostre, queda la font del Collado. La visitem i tirem cap a l'esquerra per la pista del Collado. Sense abandonar-la, passem pel corral dels Ribesos i eixim a la carretera CV-165, antiga CS-8240 o carretera de la Foia a Atzeneta del Maestrat.

Continuem l'excursió cap a la dreta i, amb la carretera, comencem a guanyar altura en direcció a la partida del Garrofer. Agafem el primer camí que arranca a mà dreta, que es correspon amb la carrerassa de la Palafanga. Amb ella, continuem pujant de manera un poc accentuada fins a aplegar a la caseta de la bassa Blanca. L'envoltem i continuem el nostre camí per terres del mas del Garrofer fins a trobar el camí del Collado al mas d'Avall, que talla perpendicularment la via pecuària per la qual caminàvem.

Ens incorporem al camí del Collado al mas d'Avall, cap a l'esquerra, per una sendera poc clara que travessa un camp de conreu. En deixar-lo enrere, el camí es marca cada vegada més. Travessem la partida de la Vinyassa, amb bones vistes del mas Roig, de la Serrada, del Racó o del tossal de l'Abeurador.

Al cap de deu minuts, creuem amb el camí la carretera CV-165 i entrem al mas d'Avall. El travessem d'un extrem a l'altre per a anar a buscar el camí del mas d'Avall a Costur, o camí de les Useres a Costur. Passem pel mas Marbet i per la Fontanella i en cosa de una desena més de minuts, arribem al poble de Costur, on finalitzem l'excursió.
Waypoint

Costur

Costur
Photo

Camí del Collado

Waypoint

Pou

Pou
Waypoint

Mas del Cabeço / Granja de Fede

Mas del Cabeço / Granja de Fede
Photo

Paisatges

Summit

Tossal del Cabeço

Photo

Camí del Collado

Waypoint

Caseta de la solana del Garrido

Caseta de la solana del Garrido
Photo

Camí del Collado

Waypoint

Corrals Rojos

Corrals Rojos
Photo

Pista del Collado

fountain

Font del Collado

Waypoint

Corral dels Ribesos

Corral dels Ribesos
Photo

Carretera CV-165

Photo

Carrerassa de la Palafanga

Carrerassa de la Palafanga
Waypoint

Caseta de la bassa Blanca

Caseta de la bassa Blanca
Photo

Camí del Collado al mas d'Avall

Camí del Collado al mas d'Avall
Waypoint

Mas d’Avall

Photo

Camí del mas d'Avall a Costur / Camí de les Useres a Costur

Camí del mas d'Avall a Costur / Camí de les Useres a Costur
Waypoint

Mas Marbet

Waypoint

Costur

Comments

    You can or this trail