Time  4 hours 40 minutes

Coordinates 480

Uploaded March 29, 2013

Recorded March 2013

-
-
43 f
0 f
0
2.4
4.9
9.71 mi

Viewed 7292 times, downloaded 81 times

near Salou, Catalunya (España)

Qualifiquem l’itinerari de fàcil. Si el dividim per trams, però, podem trobar un primer tram des de Salou fins la Riera de Riudecanyes on tot l’itinerari és per passeig marítim i on en pràcticament la seva totalitat hi trobem carril bici per la qual cosa es converteix en un llarg passeig apte per a tothom: caminants, bicicletes, patinadors, cadires de rodes...; i a partir de la Riera de Riudecanyes (que travessem a gual per sobre d’unes pedres) caminem per la platja o bé sobre d’espigons on hi ha trams molt estrets i que poden ser impracticables amb mala mar.
L’itinerari ens permet recórrer tot el passeig marítim de Salou a Cambrils amb tots els seus punts d’interès i després recórrer trams de platja salvatge fins acabar l’itinerari.
Per realitzar l’itinerari es necessiten dos cotxes o bé tancar-lo amb les poques alternatives de transport públic, com detallem a continuació.
Nosaltres hem tancat l’itinerari de la següent forma: hem deixat el cotxe aparcat proper a l’estació de la RENFE de Mont-Roig del Camp (està situada una mica més al sud de Cambrils, propera a la N-340, i es tracta d’un baixador amb l’estació abandonada on no podem comprar bitllet per la qual cosa s’ha de pagar directament al revisor) i allà hem agafat el tren (únic!!) que passa pels volts de les 10 del matí (podeu consultar els horaris a l’enllaç: http://www.renfe.com/viajeros/index.html anant a “ver todas las estaciones”) i que ens ha portat fins l’estació de Salou (01). Des d’allà hem anat cap a la costa fins arribar al final del port esportiu on trobem el monument al pescador (02) i una bonica panoràmica de la costa. Retornem fins al passeig marítim on girem a l’esquerra per seguir-lo admirant les diferents platges fins arribar a la Torre de l’Esquirol (03), una torre utilitzada antigament per a les telecomunicacions per telegrafia. Aviat veurem vistes panoràmiques de Cambrils (04), passarem per l’arbre monumental “Pi Rodó” (05) i arribarem al centre coster de Cambrils (06) i aviat ens toparem amb el nou i espectacular monument anomenat “L’ànima” (07) i l’antiga Torre del Port (08). Més endavant, encara, trobarem el monument al Nen Pescador (09). Passarem per una rotonda on hi ha una gran vela de barco feta amb estructura d’acer i més endavant passarem per sobre la Riera d’Alforja (10) i continuarem fins arribar a l’Albereda (11) on hi ha un bonic parc. A la següent cruïlla girem una mica a la dreta per anar a veure la Vil•la Romana de La Llosa (12) i retornem al passeig marítim per continuar-lo fins arribar a la Riera de Riudecanyes (13) i els seus aiguamolls on se’ns acaba la zona urbanitzada amb els seus passejos marítims i els seus carrils bici i comença la platja salvatge. Travessem la riera a gual per sobre unes pedres (si baixés molta aigua ens obligaria a anar a buscar un pas aigües amunt però faríem força volta). Anirem passant per petites cales o trams de platja que combinarem amb passos estrets sobre espigons de roques, veurem alguns càmpings i també hi veurem una zona de búnquers (14). Finalment arribarem a la platja de Mont-Roig del Camp i abans d’arribar al càmping Els Prats girarem a la dreta i anirem a buscar l’estació de la RENFE de Mont-Roig del Camp (15) prop d’on teníem el cotxe aparcat.
Waypoint

01 Estació RENFE Salou

Waypoint

02 Monument al pescador i vista

Waypoint

03 Torre de l'Esquirol

panorama

04 Vista de Cambrils

Tree

05 El Pi Rodó

Waypoint

06 Cambrils

Waypoint

07 Monument 'L'Ànima'

Castle

08 Torre del Port

Waypoint

09 Monument al Nen Pescador

River

10 Riera d'Alforja

Park

11 Albereda

Ruins

12 Vil·la Romana La Llosa

River

13 Riera de Riudecanyes

Ruins

14 búnquers

Parking

15 Estació RENFE Mont-Roig del Camp

4 comments

 • Photo of JULIO A. HUERTAS

  JULIO A. HUERTAS Jul 28, 2013

  seria un poco mas internacional con el texto en castellano, aunque solo sea para que los de AQUI que somos muchos podamos compartir las experiencias.

 • Photo of bambulo

  bambulo Sep 30, 2013

  Moltes gracies. Eskerrik asko. Muchas gracias.

 • Photo of Elvira Guàrdia

  Elvira Guàrdia Mar 5, 2015

  Querido Julio A. Huertas, tienes un traductor magnífico para poder entender el itinerario:
  https://translate.google.com/
  Espero lo uses mucho, gracias.

 • Blackspot Jul 29, 2015

  Buenos días Elvira.
  Tienes mucha razón en lo del traductor. Vivimos en un país con una riquez ligüística única en Europa, aunque creo que algo de razón tiene Julio A. Huertas.
  Entiendo que la finalidad de este blog es FACILITAR información a las personas interesadas. Creo, y es mi humilde opinión, que sería más fácil escribirlo en castellano. Así no lo tendrían que traducir los no catalano-parlantes.

  Una salutació i gràcies

You can or this trail