Time  4 hours

Coordinates 1623

Uploaded October 21, 2014

Recorded October 2014

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
1,444 f
359 f
0
2.8
5.6
11.15 mi

Viewed 2242 times, downloaded 81 times

near Pedralbes, Catalunya (España)

Aquesta ruta comença i acaba al Monestir de Pedralbes. Aquest indret reuneix diverses característiques que el fan un lloc ideal per començar i acabar el passeig: es un lloc preciós, facilita que el tram urbà es fassi per na zona poc transitada on hi ha grans mansions i , a la tornada, es pot fer sense quasi tocar zones habitades.
La ruta es senzilla de fer; només té dos iindrets que presenten certes dificultats. Un es el tram que comença al deixar la zona habitada de Barcelona i que passa pel Coll de Finestrelles per acabar a Sant Pere Màrtir. Es un troç curt però dolent i molt costerut. L'altre es el tram de baixada des de la Torre de Comunicacions de Collserola fins agafar la Carretera de les Aigües . El primer es de pujada i el segon de baixada. Tots dos son complicats de fer tant per l'estat dels corriols com per la seva pendent. La resta del trajecte es molt fácil de fer, no té cap dificultat.
En la meva opinió el millor tram es el que comença al torrent que hi ha un cop passat el Collet de la Vinyassa, que passa pel pantà de Vallvidrera i per la molt bonica Avinguda dels Plàtans.
No he arribat a passar pel Museu Casa Verdaguer però queda a pocs metres del Corriol que jo vaig agafar, al final de l'Avinguda dels Plàtans.
panorama

Finestrelles

Comença el Corriol de pujada al Coll de Finestrelles. Tram curt però que em va fer bufar
Ruins

Sant Pere Màrtir

En aquest indret hi havia un petit Santuari dedicat a Sant Pere Màrtir , construït en l segle XVII, tal cm indica la placa que hi ha a la primera fotografía Bons vistes
panorama

Cami ample i en bon estat

Un cop deixat el Corriol que em va portar a Sant Pere Màrtir , comença un cami de baixada ampli i en molt bon estat
panorama

Capella de Santa Maria de Collserola

panorama

Zona del Turó d'en Cors

Vista que es pot veure des de aquesta ubicació
panorama

Mirador del Turó d'en Cors

panorama

Ja hem deixat darrera l'asfalt

Aspecte del camí un cop abandonada la zona habitada d'aquest indret
panorama

A la llera del torrent

Aquí comença la part més bonica del trajecte.
panorama

Pantà de Vallvidrera

Situat a la capçalera de la Riera de Vallvidrera ( la riera més important de la serra de Collserola), va començar a construir-se a l'any 1850. Va ser inaugurat el 1864. Va ser considerat una joia de l'enginyeria hidraúlica. En destaca la presa que es de maò - fet insòlit a l'època- amb forma d'arc. A partir de 1960 ja no tenía utilitat. En els anys 2005 i 2006 va ser reformat íntegrament per tal de preserva ja fauna i flora del lloc. L'autor de la construcció va ser l'arquitecte Elies Rogent. L'obra estava pensada per abastir d'aigua a la vila de Sarrià ( comentaris extrets de la Guia Collserola Parc Natural de l'Editorial Alpina)
panorama

Zona de lleure pantà de Vallvidrera

Zona de lleure pantà de Vallvidrera a on hi ha la Cada del Guarda construída el 1864 sota la direcció d'Elies Rogent
panorama

Passeig un cop passada l'estació

Tram amb vorals, amb molt bon estat que voreja el Torrent d'en Ferrer
fountain

Font nova

Font nova
panorama

Passeig dels plàtans

La primera fotografia mostra el cartell que ens explica l'indret per on passem. La segona reflexa lal placeta en que hi ha la Taula dels Bisbes La tercera fotografia mostra el traç de les escales que s'han de pujar per arribar a aquest punt. La quarta i cinquena fotografies mostren la bonica Avinguda dels Plàtans, al final de la que hi ha el Museu-Casa Verdaguer. Zona molt bonica de veure i de passejar.
panorama

Cami del Salze

Imatges del tram d'aquest cami que vaig seguir.
panorama

Zona de descans

panorama

Arbre aguantat per barra de ferro

Curiosa imatge d'aquest arbre inclinat sobre el camí i aguantat per una viga metàl.lica
fountain

Font de la Budellera

Un dels indrets més emblemàtics de Collserola. Es a sota de la Torre de Comuñicacions de Collserola.. El paratge va ser enjardinat per J.N.C. Forestier a principi del segle XX. Va ser restaurat el 1988 seguint el projecte original. ( comentaris extrets de la Guia de Collserola editada per Editorial Alpina)
Sacred architecture

Vista del Temple del Sagrat Cor

Es obra d'Enric Sagnier sobre una antiga ermita integrada al Temple que ja existia el. 1886 Sembla que en seu origen el Temple tenia una escultura de 8 metres d'alçada feta en bronce que va ser fosa durant la Guerra Civil per tal de fer municions. L'escultura actual data de 1962 i els obra de Frederic Marés (Comentaris extrets de la Guia Collserola Parc Natural editada per Editorial Alpina)
panorama

La Torre de Comunicacions de Collserola

Vista de la Torre
Sacred architecture

Temple del Sagrat Cor

Vistes del Temple
panorama

Baixant cap a la Carretera de les Aigües

Corriol de baixada cap a la Carretera de les Aigües. Baixa paral-lel al Torrent de Ca n'Almirall. Aquest Corriol tê molta pendent i no està. En gaire bon estat. Es una de les parts de la ruta que presenta una certa dificultat
panorama

Entrant a Carretera de les Aigües

Entrant a Carretera de les Aigües. Com es habitual hi ha una lleugera boirina a Barcelona que impedeix gaudir de la visió de la ciutat que es tê des de quasi tot el recorregut de la Carretera de la Aigues
panorama

Vistes des del pont que voreja carretera

Vistes des del pont que voreja carretera
panorama

Parc de l'Oreneta

Es un parc que tē 17 ha.
Sacred architecture

Monestir de Pedralbes

Mnastir fundat el 1326. Es d'estil gòtic i sembla que ha sofert molt poques modificacions. Està considerat una joia del gòtic català Les dues últimes imatges corresponen a la façana del Conventet de Pedralbes que mostra els elements arquitectònics ( D'estil romànic) de l'esglèsia de Santa Maria de Besalú que hi van ser "enganxats" a principis del segle XX,seguint un projecte de l'arquitecte Enric Sagnier

1 comment

 • Photo of emarco3

  emarco3 Apr 7, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Bona passejada!!!

You can or this trail