-
-
538 f
213 f
0
1.4
2.9
5.72 mi

Viewed 5671 times, downloaded 208 times

near Cerdanyola del Vallès, Catalunya (España)

Un itinerari circular des del Parc de la Riera, a de Cerdanyola del Vallès, fins a la Font de Sant Pau, al parc de Collserola. De tornada passarem per Montflorit i pel Puig de la Guàrdia, des d'on podrem gaudir d'unes fantàstiques vistes.

La font de Sant Pau va estar perduda durant més de cinquanta anys a causa de les esllavissades, doncs es troba tocant la llera d'un rierol. Va ser retrobada per Miquel Tormos i recuperada l'any 1996. És un indret amb una abundant vegetació entre la que hi ha uns plàtans de grans dimensions.

La passejada comença a la caseta d'informació del Parc de la Riera, una de les portes del parc. Travessarem la Riera de Sant Cugat i passarem per sota l'aqüeducte de Canaletes, tot deixant Can Canaletes a la dreta. Aquesta masia del S. XVI ha donat nom al barri que deixem a la nostra esquena. A l'altre banda del camí, a la nostra esquerra, hi ha l'ermita de Santa Maria de les Feixes, al mig d'un camp que anirem vorejant uns centenars de metres.

Des d'aquí, deixarem el camí de Can Codina a la nostra dreta i prendrem el camí cap a l'àrea de lleure de Can Coll. Des de l'àrea de lleure, el camí cap a la Font de Sant Pau està marcat amb plaquetes de color groc en un itinerari circular que ens tornarà a dur a l'àrea de Can Coll.

La tornada des de l'àrea de lleure, la farem passant per Montflorit i pel Puig de la Guàrdia. Hi ha plaquetes de color blau que indiquen el camí, però no són gaire visibles. Des de dalt el Puig de la Guàrdia, tindrem molt bones vistes sobre el Vallès, Montserrat, el Montseny i Sant Llorenç del Munt.

Des del Puig de la Guàrdia, es baixa per darrera de Can Canaletes i tornem al camí de Can Catà a l'alçada de Santa Maria de les Feixes.

2 comments

 • Photo of Joan Oscar Juarez

  Joan Oscar Juarez Mar 6, 2016

  I have followed this trail  View more

  Gràcies jordi1925

 • fbqhonda500 Dec 9, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  He fet la ruta, excepte la tornada, que la vam fer per la carretera desde l'area de can coll, fins al parc de la riera.
  Gracies per la teva ruta.
  Molt agradable.
  Això sí, vam trigar 4,30 h. per fer-la.

You can or this trail