-
-
5,731 ft
3,924 ft
0
1.1
2.3
4.59 mi

Viewed 388 times, downloaded 29 times

near El Brull, Catalunya (España)

COLLFORMIC – MATAGALLS

CollFormic, 1.145 m. (coordenades UTM: 0445788 - 4627894 - 1145). A Collformic hi trobem un aparcament i un restaurant. D’esquena al restaurant travessem la carretera i puguem direcció NE per unes escales que aviat es convertiran en un corriol costerut i pedregós. Passem pel costat de la Creu de Collformic i continuem per la carena dels roures amunt. Fins arribar al Pla de la Barraca

Turó Gros, 1.525 m. Un cop al cim el trajecte es fa més pla i agradable, encarat ja a la Creu de Matagalls.

Collet de l’Estanyol, 1.530 m. És des d'aquest punt que es comença a veure la creu que corona el cim del Matagalls. Creuem l’herbat collet de l’Estanyol, mentre el nostre camí s’enfila suaument i flanqueja l’obaga del turonet de l’Estanyol. Hem fet, aproximadament la meitat del recorregut.

Collet dels Llops, 1.569 m. Arribem al Collet dels llops, ample i herbat, al peu del cim del Matagalls. Uns cent metres a l’esquerra (NE), dins el sot, ragen les Fonts Freda i de la Rosa, ambdues arreglades artísticament.

Creu de Matagalls, 1.697 m. Cim arrodonit, poc diferenciat i coronat per una creu monumental. La Creu de Matagalls és un dels millors miradors del país. El panorama s’estén des del mar fins al Pirineu i des del Montsec fins al Canigó. Excel•lent visió a vol d'ocell de la vall de Viladrau, la Plana de Vic, les Guilleries, la Calma i la vall del Tordera.

Tornarem pel mateix camí fins arribar a Collformic

View more external

Summit

Matagallas

1 comment

  • Photo of adrianalopezrey

    adrianalopezrey Aug 30, 2019

    La ruta muy bien. Es una alternativa para subir al matagalls de manera sencilla.

You can or this trail