Time  4 hours 55 minutes

Coordinates 2066

Uploaded October 28, 2016

Recorded October 2016

-
-
1,552 f
627 f
0
3.5
7.1
14.12 mi

Viewed 1204 times, downloaded 60 times

near Santa Agnès de Malanyanes, Catalunya (España)

Recorregut pels boscos de La Roca, Santa Agnès de Malenyanes, Llinars del Vallès i Dosrius.

RESUM: Coll de Parpers - Torrassa o Torre del Moro - Ermita de Sant Sebastià de Coll Runese - corriol Dragon Khan - Dosrius- La Roca (Vallès Oriental).

Majoria de corriols i ombra. El corriol del "DRAGON KHAN" és ben conegut per ciclistes per la seva singularitat: puja-baixes, giragonses, fort desnivell i captivador escenari boscós. Un corriol per conèixer. Ideal per fer-lo de baixada! Per això és important seguir la ruta en sentit horari.

L' altre corriol igual o més espectacular és el que s'endinsa pel bosc des de la Font del Sot, a Dosrius, en direcció a la Font del Llorer, passant per un parell de túnels sota la carretera de Parpers.

INICI: COLL DE PARPERS, benzinera tancada. Km 10 de la C1415c , a prop de la Urbanització Sant Carles.

RECORREGUT (en sentit horari: important, per gaudir al maxim dels corriols, especialment en baixada). Collada de Parpers km 10 C1215c - Memorial als morts de la Guerra Civil. - Esquerra: corriol - Esquerra - Avinguda Maresme - Tanca (propietat privada); passem pel lateral. - Pista forestal de sorra, gran alzina; vistes al Turó de Burriac. - Corriol 2 - Esquerra - Corriol 3 - Esquerra: corriol - Ctra de Santa Agnès de Malenyanes a can collet. Travssar i cintinuar per corriol. - Ctra BV 5103 Cardedeu a Dosrius; Rèto de La Torrassa: cantera i passem per Can Feliu i Can Collet (tram asfalt). - Rètol als caçadors Ajuntament de Llinars. - Can Mart - Corriol pedregós, molt descompost per la bici. - Esquerra: corriol 6, després d'una clariana-prat
- Esquerra - Esquerra: trialeres

- TORRASSA o Torre del Moro - Esplanada: aparcament per vehicles. - Esquerra: corriolet - ERMITA Sant Sebastià de Coll Runese (ruïnes).

- Marques GR - Corriol DRAGON KAN - Esquerra. - Travessem carretera (uns 20 metres). - Corriol. - Caminet al costa riu, preciós, passada zona lúdica per fer exercici. - Abedul faig riu. - FONT DEL SOT (raja), pal indicador "sense garantia sanitaria". Hi ha bancs de formigó sobre placeta de grava, i petit estanc que raja. Estem al municipi de Dosrius.

- Hem creuat el Torrent del Coll. Si el riu porta aigua, es forma un petit toll amb sorra.
Travessar pista forestal i continuem per l'esquerra: corriol. - Dreta. - Abeurador. - Corriol esquerre. - Túnel sota C1415c coll parpers. Corriol encisador de sorra.

- Xaragall de l'Espinal. - Esquerra: corriol rètol 170m "Font del Llorer" de pissarra. Grup de Fonts d'Argentona". - FONT DEL LLORER: figuera, banc formigó amb placa (no raja). - Memorial als morts de la Guerra Civil. - Coll de Parpers.
- Fi de la ruta.

CURIOSITATS:
* TORRASSA DEL MORO. "La Torre del Moro, la Torrassa o Torrassa Malaia és una torre de guaita d'època romana. Construida vers la segona meitat del segle II aC i restaurada a inicis del segle XX, té 9,30m de diàmetre exterior i una alçada de 8,30m. La torre defensiva controlava el territori i els passos de banda i banda de la Serralada Litoral en el punt de Can Bordoi. Popularment es diu que la Torrassa era un punt d'avís per als pagesos. Quan venien els recaptadors d'impostos del rei moro, la pagesia del Coll pujava a la torre i feia un gran foc. D'aquesta manera els veïns de Llinars podien amagar els caps de bestiar." Prop de la Torrassa hi ha el jaciment romà de Can Collet, on està documentat un taller d'àmfores aprox. de la 2a meitat del segle I aC.
* ERMITA DE SANT SEBASTIÀ DE COLL RUNESE. Formant part del patrimoni arquitectònic religiós de Llinars del Vallès, les ruïnes de l'ermita de Sant Sebastià es troben en un petit turó molt a prop de la Torrassa del Moro i a prop del terme municipal de Dosrius. Documentada des del 1640, era una ermita de 5x10 metres, amb espadanya per a la campana, portal de set dovelles, dues finestres de granit, contraforts a cada costat i una gran riquesa de carreus cantoners. A finals del segle XIX i fins a l'any 1905, acabada la "Setmana dels barbuts", se celebrava l'aplec en honor de Sant Sebastià, el màrtir que era advocat contra la pesta, els llamps i les tempestes." (Ajuntament de Llinars).

- Notícia de El 9 Nou, 06/04/2016: "Veïns del Coll recuperen l’ermita de Sant Sebastià, a Llinars. Un grup de veïns d’El Coll, al terme de Llinars, volen recuperar l’ermita de Sant Sebastià, actualment en estat ruïnós, amb l’objectiu de “mantenir el que queda i convertir-la en un mirador”, explica Jordi Puchol, un dels impulsors de la iniciativa i president de l’ADF Llinars."
Collada parpers km 10 c1214c
Esq corriol
Esq
Tanca prop priv vosrat
Corriol 2
Esq
Corriol 3
Esq corriol
Ctra sta agnes maleny a can collet . Trav i cirriol
Ctra bv 5103 xarfedeu a dosrius la toreasa retol
Ant esb cantera i passem per can feliu i can collet (tram asfalt)
Esb can mart
Corriol pedregos molt descompst pedres per la bici
Esq
Torre del Mofo
St seb de coll runese ruines
Corriol Dragon khan
Esq
Caminet al costa riu orecios, passat zona ludica fer fer ex
Abedul faug riu
Trav pista f i esq corriol
Abeurador
Corriol esq *ull ruta en sentit horari
Tunel sota c1415c coll patp . Corriol ebcisador de sorra
Esq corriol retol 170m font del llorer de pissarra. Grup fonts argentina
Font del Llorer
Ok ant memorial

2 comments

  • Raul Pacheco Jul 6, 2017

    Bones, es podria fer amb bici?
    Tinc bici d'enduro i una mica de nivell...

  • Photo of Sandra ole

    Sandra ole Jul 10, 2017

    Segur que sí! El Dragon khan té un parell de trams de molta pendent, però la resta ciclable. És un corriol técnic ben conegut pels ciclistes. Espero ho disfrutis.

You can or this trail