-
-
8,052 f
5,561 f
0
1.9
3.7
7.49 mi

Viewed 2123 times, downloaded 101 times

near Pocol, Veneto (Italia)

El perfil d’agulles i verticals penya-segats de la cresta de la serra Croda da Lago distingeixen clarament aquestes muntanyes i les fan fàcilment recognoscibles des dels cims propers/circumdants/des de la llunyania. L’itinerari envolta completament el massís passant pel costat del refugi homònim i del bell estany Federa, al sector oriental, i tornant vora les seves imponents parets occidentals tot descendint cap al N per la vall de Formin. Durant gran part del recorregut, les panoràmiques són excepcionals, especialment des dels colls de Forcella Ambrizzola, punt divisori dels dos vessants de la serralada, i de Forcella di Formin, entre el Lastoi (O) i la Cima Ambrizzola (E).

Per arribar al punt de sortida des de Cortina d’Ampezzo, cal prendre la carretera 48 a ponent en direcció al port de muntanya de Passo Falzarego. Passat el nucli de Pocol, es gira a l’esquerra (S/SO) per la 638 (indicacions cap al Passo Giau) i es puja fins al pont de Rucurto. S’hi pot estacionar el vehicle als espais condicionats a les voreres de la carretera.

Cartografia: “03 Cortina d’Ampezzo e Dolomiti Ampezzane 1:25.000”, editorial: Tabacco

Versió en castellà -amb la descripció de la ruta- publicada a la revista Aire Libre (nº228-juliol/agost de 2013: www.airelibre.com/atrasados.php?id=65)

3 comments

 • Photo of cinerino

  cinerino Aug 11, 2015

  fatto quest'anno, difficoltà escursionistica E, tempo impiegato circa 5 ore, molto panoramico, consigliatissimo

 • ceferra Aug 26, 2015

  I have followed this trail  View more

  Preciosa ruta.

 • Photo of Carles Claraco

  Carles Claraco Feb 24, 2017

  Gràcies pels comentaris. M'alegro que us hagi agradat.

You can or this trail