Time  7 hours 17 minutes

Coordinates 2230

Uploaded July 2, 2017

Recorded June 2017

-
-
4,706 f
1,574 f
0
2.6
5.2
10.35 mi

Viewed 1050 times, downloaded 33 times

near Alfara de Carles, Catalunya (España)

Ruta fins al cim de la muntanya més alta de la província de Tarragona amb una cota de 1441 metres. Situada a prop de Tortosa, al terme de Roquetes, està dintre del parc natural dels Ports. Des del seu cim, es pot dominar un ampli paisatge que de segur no ens deixarà indiferents.
L’estadística ens dona un recorregut de 16,7 km, amb un desnivell acumulat de 1203 metres, sortint de la cota 480 i arribant a la 1441. Es va fer en 7 hores i 17 minuts, dels quals en moviment en van ser 5 hores i 24 minuts. (Es va fer amb canalla i a un ritme perquè aguantessin be)
Aquesta ruta és moderada a difícil si es puja per on ho vam fer nosaltres un cop s’arriba a la urbanització on es troba el refugi del Caro. Vam optar per fer l’ascens final per l’escòrrec del tub (no se si és correcte la denominació però no n’he trobat altre i fa referència al tub amb els cables d’alta tensió que puja per allí i que ens porta fins els repetidors de telecomunicacions del cim). Però si al cim s’hi puja per on nosaltres vam fer la baixada, és molt més assequible. (Recomano fer la pujada pel mateix lloc que la baixada)
En tota la ruta únicament podem confiar en trobar aigua a les fonts del Toscar, al inici. També si està obert, al restaurant que hi ha a prop del refugi del Caro o al refugi nou del Caro.
La ruta es va fer a finals de juny. Bona part del trajecte es va fer amb ombra, per lo que crec que es pot fer be tot l’any, si no bufa massa el vent.
Per arribar, des de Tortosa ens dirigim a Roquetes per la TV3421 i d’allí cap a Alfarà de Carles per la T342. Passat Els Reguers, continuem casi 8 km fins un tom molt tancat on hi ha un desviament i està indicat “EL TOSCA”. Agafarem la pista i seguirem sempre la direcció les Fonts del Toscar. Arribarem al pàrquing de les fonts del Tosca, però podrem seguir uns cent metres més, fins a les mateixes fonts, on amb una mica de sort també podrem aparcar.
Comencem la ruta des de les Fonts del Toscar sentit Est. Únicament ens cal seguir les indicacions del GR, de color blanc i vermell. Quasi tot el recorregut molt ben marcats. No entraré massa en els desviaments, ja que fins a la urbanització del refugi del Caro no és complicat si ens anem fixant. Tan sols hi ha un desviament a la dreta, que surt del camí principal i que si algun brètol ha tirat les fites (com ens les vam trobar nosaltres) pot ser ens el passem ni no anem amb prou atenció.
L’inici és dur durant els dos primers quilòmetres fins al coll de la Figuera (cota 859), amb un ascens de 369 metres. Després una treva de poc més de 2 quilòmetres on es va quasi pla i passarem pel costat d’ún túmol de pedres, el barranc de la Vall de la Figuera. Tronarem a guanyar alçada durant un quilòmetre, passant pel costat de la Font Seca. Seguidament la pujada es suavitza una mica durant 2,2 km. Passem pel costat de diverses edificacions, desviant-nos a la dreta al arribar a una pista pel costat d’una masia on hi ha un gronxador, arribem a una urbanització, continuem pel GR amb marques blanca i vermella (allí compte que la senyal està força després de cada desviament), passem pel costat d’un restaurant, del desviament cap al refufgi del Caro i agafem el camí que porta al refugi nou del Caro. Després d’aquell refugi, arribem a un lloc amb unes escales, que no em de pujar, si no buscar un pas molt tancat de matolls al costat dret. I allí comença la part dura. Comencem un ascens fort, seguint un escòrrec per on es va instal•lar el tub de alta tensió que porta electre als repetidors del cim. De vegades el tub està soterrat i tan sols senyalitzat amb pilones petites de formigó. D’altres cops està a la vista i et molesta. Quasi tota l’estona el camí està molt tancat de vegetació típica del bosc mediterrani (matolls baixos que et deixen forces rascades a les cames). Amb molta paciència i molt poc a poc, ascendim un tram de grimpada constant amb desnivells que de vegades passa del 55 % segons el Garmin. Això durant un quilòmetre on l’ascens és de 340 metres. Pèrdua no en té ja que únicament cal seguir la trajectòria del tub.
Un cop al cim, val la pena atansar-se al mirador. Les vistes són impressionants. Et dones compte de perquè semblant un cim fàcil per l’alçada, realment no ho és.
Iniciem la baixada seguint la pista fins a l’antena més vella i separada. Al seu costat una indicació amb marca vermella (a partir d’aquí únicament marca vermella i alguna fletxa blanca pintada al terra de la pista asfaltada).
Simplement anar baixant buscant els atalls entre tom i tom de la pista i finalment arribar a la urbanització del Caro. Allí, ja únicament queda desfer camí.
Waypoint

01 Font del Toscar

Intersection

02 Desviament

Intersection

03 Desviament

Intersection

04 Desviament Senyalitzat

Waypoint

05 Coll de la Figuera

Waypoint

06 Túmol de pedres

Waypoint

07 Barranca de la Vall de la Figuera

Waypoint

08 Font Seca

Waypoint

09 Edificacions

Intersection

10 Desviament

Intersection

11 Desviament

Intersection

12 Desviament (opcional)

Bifurcació. Si es pren el camí de la dreta, pujarem al Mont Caro pel canal del tub. Si es pren a l'esquerra, pel camí més assequible.
Intersection

13 Desviament

Intersection

13 Desviament - Refugi nou del Caro

Intersection

14 Desviament

Waypoint

14 Inici escòrrec del Tubo

Summit

15 Mont Caro

Intersection

16 Desviament

Intersection

17 Desviament

Intersection

18 Desviament

Waypoint

19 Desviament

Comments

    You can or this trail