-
-
6,699 f
5,781 f
0
0.6
1.2
2.38 mi

Viewed 1786 times, downloaded 103 times

near Pedra, Catalunya (España)

La Ruta la iniciem a la bifurcació de carreteres que ens porten cap el Coll de Pendís, el refugi forestal de l'Ingla, i el Clot dels Amorriadors. En aquesta cruïlla de camins hi arribarem des de Riu de Cerdanya, tot seguint la pista forestal en bon estat que ens mena cap a Coll de Pendís.

Havent doncs deixat el cotxe en aquest punt, enfilarem la pista que inicialment va en direcció nord-est, fins arribar al Coll de Trapa. En aquesta bifurcació, agafarem la pista de la dreta, que s'enfila cap a migdia. Durant tot aquest tram de pista forestal, si estem atents, podrem gaudir d'algunes maduixetes de bosc que creixen arran de carretera. Seguirem la carretera fins passat el Prat Agre i en un tres i no res, ens trobarem a les envistes del Moixeró. Arribats a aquest punt, davant nostre s'obre una bella panoràmica del Moixeró i el clot dels Amorriadors. A més, si som pacients i tenim bona vista, amb el bon temps, veurem els tragins que es duen les marmotes que poblen abundosament la falda del Moixeró. És tot un espectacle!

Per tal d'arribar fins al cim del Moixeró, caldrà tan sols recórrer l'amplia ferradura que ens mena fins al Collet de Moixeró i finalment, fins al cim del Moixeró d'on podem gaudir d'unes excel·lents vistes sobre la Tossa d'Alp, les Penyes Altes del Moixeró, El Berguedà, El Pedraforca i la Serralada del Cadí, així com els cims que al nord, limiten la Cerdanya. Per retornar al punt d'origen de la sortida, caldrà refer els gairebé quatre quilòmetres, tot seguint el mateix itinerari.

Aquesta és una sortida molt recomanable per fer-la amb nens. Un cim molt accessible i poc exigent.
Mountain pass

Collet de Moixeró

Mountain pass

Coll de Trapa

2 comments

  • lmroig Aug 31, 2018

    I have followed this trail  verified  View more

    Ruta molt ben explicada. Bona feina.

  • Photo of lluisvicens

    lluisvicens Aug 31, 2018

    Encantat, de que us hagi agradat! Salut!

You can or this trail