Time  5 hours 17 minutes

Coordinates 1812

Uploaded June 3, 2019

Recorded June 2019

-
-
3,664 ft
2,583 ft
0
2.3
4.5
9.08 mi

Viewed 70 times, downloaded 3 times

near Benifetal, Valencia (España)

Accedirem a la ruta des de Teresa de Cofrents, una vegada allí entrarem a la població des de la N-330 i trobarem una xicoteta rodona, seguint per la C/ Extramuros veurem una carretera que passa per sota d'un pont i la seguirem uns 10 km fins al Coll Bayart. Allí trobarem un camí a la nostra dreta amb indicacions cap al Caroig, que seguirem uns 9 km més, aquest camí està en prou bon estat i és passable amb un vehicle normal. Arribem al Coll Caroig on hi ha lloc per aparcar còmodament diversos vehicles.

En aquest coll trobem una caseta tancada, una bassa contra incendis i la Font Caroig d'on brolla aigua.
Per iniciar la ruta retornem uns 500 m pel camí pel qual hem arribat, allí buscarem un sender a la nostra esquerra. En realitat nosaltres no trobàrem un sender definit, durant uns 2 kilòmetres sembla que de vegades segueixes un sender però al moment desapareix, més aviat es tractava d'anar trobant el millor pas entre els matolls. Si ens fixem, veurem el traçat d'antics camins per on segurament passaven vehicles però que avui en dia estan tapats per la vegetació.

Arribem a un camí en bon estat i el seguim a l'esquerra iniciant la baixada per la Canyada del Chilano. No tardem a veure la Casa de Máximo, aquesta casa o granja per la seva gran mida sembla fora de lloc aquí en mig de la muntanya. Sembla ser l'obra d'un soldat república que en tornar de la guerra va ser empresonat un temps i després alliberat sota condicions. Finalment va haver d'emigrar primer cap a València i després a Barcelona, on va fundar una empresa de manteniment i reparació de motors de vaixells.
Va heretar de son pare unes terres a la canyada del Chilano i acaba adquirint quasi totes les terres adjacents i construint aquesta impressionant granja. A més de construir el camí d'accés conreava els camps i criava vaques, cabres, ovelles... La seva mort prematura quan tenia 59 anys paralitza l'aventura.

A nosaltres a més d'un edifici curiós i d'una història encara més curiosa i sorprenent ens donà l'oportunitat de poder contemplar sense ser advertits els moviments d'una família de senglars formada per 4 adults i uns 6 llistons. També va aparèixer per allí una cabra, o mufló no estic segur, que finalment ens va descobrir, donant l'alerta i fent que tots fugiren ràpidament.

Seguint la baixada passem 3 basses de reg, amb la curiositat que a una d'elles, la segona i més gran, trobem gran quantitat de serps d'aigua que sembla que han fet d'aquesta bassa el seu lloc d'estiueig.
Seguim de baixada pel camí fins que arribem a un encreuament, allí seguim a l'esquerra per la Rambla de Argongeña que seguirem una estona.

Veurem la Casa de Caviró a la nostra esquerra i un poc més endavant un pontet. Res més passar-lo, a l'esquerra, tenim el camí d'entrada a la Casa de Caviró. Nosaltres seguim a la dreta, però en molt pocs metres ens desviem a l'esquerra deixant el camí principal. Hem de seguir atents, ja que en uns 100 m tornem a deixar el camí que portem per un sender mig amagat a la dreta que travessa una rambleta. En principi el sender és clar però de seguida desapareix entre la vegetació. Una altra vegada si ens fixem en el terreny, veurem la traça d'un antic camí, ara tapat per la vegetació que ens indicarà la direcció a seguir.

Acabarem eixint a un altre camí molt clar que seguirem a l'esquerra, el pròxim kilòmetre i mig anem seguint el GR-7. Cap a la nostra dreta el paisatge s'obri i tenim una ampla panoràmica, a l'esquerra veiem el Celemín i el mig Celemín cap on ens encaminem. Deixem les marques del GR-7 que se'n van per l'esquerra i seguim pujant.

En una corba molt pronunciada veurem el pedrot del Celemím enfront de nosaltres. Si decidim fer el camí d'anada i tornada per acostar-nos més a aquestes curioses formacions hem de comptar en un km addicional. Tampoc hi ha un sender clarament marcat però amb els dos pedrots com a referència no hi ha perduda possible. Nosaltres els deixàrem a la nostra esquerra, rodant el mig Celemín, i així en tornar els havíem rodat els dos. El curiós nom d'aquestes formacions rocoses que ha generat l'erosió sembla provenir d'una unitat de mesura.

Tornem al camí i el seguim, encarant així la pujada al cim del Caroig que ja podem veure. Primer descriurem la corba que pràcticament envolta el cim, veient la caseta de vigilància sobre nosaltres. Ara les vistes són fantàstiques i segons caminem anem tenint una panoràmica completa del paisatge que ens envolta. Agafem el desviament que trobem a la nostra esquerra que en uns 300 m ens condueix al Cim del Caroig de 1126 m. Des d'aquí la vista ens permet gaudir d'una àmplia panoràmica, amb la Canal de Navarrés en primer terme i la mediterrània confonent-se amb el cel i tancat el paisatge.

Retornem fins al desviament i seguim a l'esquerra en forta baixada. Aquest és el camí que dóna accés al cim des del Coll Caroig, on hem deixat els nostres vehicles i on arribem després d'1 km i mig aproximadament.
Parking

Coll Caroig

Al Coll Caroig trobem un lloc ampli on aparcar, una bassa d'incendis i una font.
Intersection

Desviament

Hem de buscar el sender a l'esquerra del camí que quasi no es veu. Anem seguint-lo per intuïció buscant la part alta i pràcticament camp a través.
Waypoint

Camí

En arribar a aquest camí, també molt perdut, no hem de seguir-lo cap a l'esquerra, ja que desapareix als pocs metres. Continuarem al davant encara que semble més perdut.
Waypoint

Camí

Aquí arribem a un camí més ample i ja sense vegetació que seguirem a l'esquerra. Iniciem la baixada per la Canyada del Chilano en direcció a Casa Máximo que molt prompte veurem.
Waypoint

Casa Máximo

Aquesta casa o granja de dimensions considerables, sembla fora de lloc aquí en mig de la muntanya i encara que està mig derruïda ens podria valdre d'aixopluc en cas de necessitat. A nosaltres a més d'un edifici curiós i d'una història encara més curiosa i sorprenent ens donà l'oportunitat de poder contemplar sense ser advertits els moviments d'una família de senglars formada per 4 adults i uns 6 llistons. També va aparèixer per allí una cabra, o mufló no estic segur, que finalment ens va descobrir, donant l'alerta i fent que tots fugiren ràpidament.
Lake

Bassa de reg

Als pocs metres de passar la Casa de Máximo i segons baixem per la Canyada del Chilano trobem la primera bassa de reg de les 3 que hi ha.
Lake

Bassa de reg

En aquesta segona bassa, la més gran de les 3, trobem gran quantitat de serps d'aigua.
Lake

Bassa de reg

Passem la tercera bassa a l'ombra dels arbres.
Intersection

Rambla de Argongeña

Durant un tram anirem pel camí que segueix la rambla.
Waypoint

Casa de Caviró

A la nostra esquerra i a l'altra part de la rambla veiem la Casa de Caviró.
Bridge

Pont

Travessem la Rambla per aquest pont i deixem el camí que entra cap a la Casa de Caviró a l'esquerra. Nosaltres seguim a la dreta i als pocs metres deixem el camí i seguirem cap a l'esquerra.
Intersection

Desviament

Ara hem d'anar atents, ja que per la dreta una fita que quasi no es veu ens indica per on deixar el camí per continuar. Des d'aquest punt el camí no és clar i durant els propers 500 m hem d'intuir una mica el camí.
Intersection

Camí

Aquí enllacem amb el GR-7 i el seguim uns metres de pujada amb el Celemín i el mig Celemín com a clares referències a la nostra esquerra. Mirant al sud tenim un ampli paisatge per on el GR-7 es perd en direcció sud.
Intersection

Desviament

Aquí hem de decidir si volem apropar-nos o no a aquestes dues curioses formacions rocoses. Si ens acostem més que seguir un sender anirem fent el nostre propi camí buscant el millor pas entre els matolls. Després tornarem a aquest mateix punt per continuar.
Waypoint

El Celemín

El nom d'aquestes formacions fa referència a una mesura, que tant pot ser de volum o capacitat com de superfície. Passem deixant el celemín a la nostra esquerra, en tornar farem el mateix i així l'haurem rodejat.
Waypoint

Mig Celemín

Rodegem aquest pedrot i gaudim de les vistes.
Intersection

Desviament al Cim

Per pujar al cim seguirem cap a l'esquerra, després tornarem a aquest mateix punt.
Summit

Cim del Caroig 1126 m

Des del cim tenim unes fantàstiques vistes que arribem fins i tot a la mar.
Shelter

Caseta

Baixant trobem aquesta caseta mig derruïda que a pesar d'això ens podria valdre de refugi en cas de necessitat.

Comments

    You can or this trail