Moving time  2 hours 29 minutes

Time  4 hours 7 minutes

Coordinates 1841

Uploaded February 16, 2020

Recorded February 2020

-
-
3,925 f
3,303 f
0
1.6
3.3
6.53 mi

Viewed 21 times, downloaded 0 times

near Bugaya de Arriba, Valencia (España)

POU DE NEU DEL MAS DE SANT IGNASI - CIM DE LA CARRASQUETA - POU DE NEU DE LA CASETA MIRALLES - POU DE NEU DEL SURDO - SENDER ECOLÒGIC

Es desplacem fins el port de la Carrasqueta per anar a visitar 3 pous de neu que hi han per el trajecte que fem per la serra de la Carrasqueta.

Comencem la ruta en el mateix pàrquing que hi ha en el port de la Carrasqueta, a 1020 m. d'altitud, on agarrem una senda senyalitzada que ens porta vorejant la carretera fins arribar a un punt on creuem dita carretera, per anar per una pista de terra a visitar el pou de neu del mas de Sant Ignasi. En primer lloc ens trobem en el mas, prou derruït, i on mes avant podem vore el pou i el aljub ben conservat. Mes avant divisem ja el pou de neu.

Tornem a la pista de terra on continuem i a pocs metres ens trobem en una bifurcació, on agarrem la pista de la dreta fins arribar a una senda ampla i empedrada, que es la linde entre les comarques de l'Alacantí i l'Alcoià, i que ens porta fins el vèrtex geodèsic de la Carrasqueta, a 1205 m. d'altitud. Sembla que esta senda poguera ser una calçada romana. Tenim unes vistes molt boniques, on es pot divisar la serra de Migjorn, la Font Roja, la serra de Mariola, el Benicadell, i fins i tot el Mondúver i un tros de la Serrella, Aitana i Puig Campana.

Seguim fins arribar al refugi dels Esbarzerets i a pocs metres trenquem a l'esquerra, i un poc mes avant a la dreta, per una senda poc visible i camp a través que ens porta fins al pou de neu de la caseta de Miralles. Està prou derruïda, i es troba en un lloc poc accesible però que no impedeix visitar-la. Continuem camp a traves fins arribar a la pista, on passem per la caseta de Miralles, un poc mes avant el mas de Brossa, arribant a la carretera.

Creuem la carretera i aplegant al pàrquing es desviem per un camí asfaltat que puja fins el pou de neu del Surdo, molt ben conservat que està dins d'una propietat privada, i que al estar prop del camí, podem observar de prop. Tornem per la Senda Ecològica que es troba a la dreta del camí asfaltat cara cap avall, on ens porta finalment al pàrquing.
Waypoint

Inici

Pàrquing mirador de la Carrasqueta
Intersection

Esquerra

Ruins

Mas de Sant Ignasi i pou de neu

El Pou del Mas de Sant Ignasi o de Carrasco Alt es troba al municipi de Xixona, a la comarca de l’Alacantí. S’ubica a la Serra de la Carrasqueta en la zona alta del Port de la Carrasqueta i en les proximitats del Mas de Sant Ignasi. La data de construcció es sobre 1880 – 1890. La planta és circular, amb un diàmetre de 12,60 m i una altura de 7,50 m fins al nivell del terreny exterior. La seua capacitat d’emmagatzematge és de 930 m³.
Waypoint

Hito

Summit

Cim de la Carrasqueta

Refuge

Refugi dels Esbarzerets

Intersection

Esquerra

Ruins

Pou de la Caseta Miralles

El Pou de Caseta Miralles, de Dilluns o Pouet de Gasparó es troba al municipi de Xixona, a la comarca de l’Alacantí. S’ubica a la Serra de la Carrasqueta i la seua data de construcció es al segle XIX. A la zona inferior del dipòsit es troben abancalaments, un aljub i una edificació rural (Caseta Miralles), al costat del camí carreter. Nevera de planta circular, sobreïx el mur parcialment, fins els 2 m. d’alçada, amb una amplària de 0,70 m. Pou circular, 9 m. de diàmetre, la meitat inferior està excavada en la roca, i conserva una profunditat entre els 6,60 i 5,50 m. (nivell de la base de les portes). Actualment colmatat per derrocs i amb vegetació. Té una capacitatde 350 m³ i es distingeixen 4 portes d’1,20 m.
Waypoint

Ventisquers estil aragonesos

Ruins

Pou del Surdo

El Pou del Surdo es troba al municipi de Xixona, a la comarca de l’Alacantí. S’ubica a la Serra de la Carrasqueta / Els Plans. La data de la construcció es del segle XIX. El depòsit es va excavar parcialment en el substrat calcari i va aconseguir major elevació gràcies a la construcció d’un aterrassament escalonat en la part sud. La fàbrica dels murs exteriors utilitza maçoneria regular amb morter i presenta una planta circular. L’interior del pou és igualment de planta circular, amb un diàmetre de 11,40 m i 11,20 m de profunditat. La seua capacitat es calcula en uns 1.100 m³.
Waypoint

Sender Ecològic

Comments

    You can or this trail