Time  10 hours 52 minutes

Coordinates 1908

Uploaded December 11, 2016

Recorded December 2016

-
-
3,727 f
1,997 f
0
2.4
4.8
9.54 mi

Viewed 249 times, downloaded 4 times

near Chera, Valencia (España)

El temps real de la caminada és de 5 h i 30 minuts. El fet que a Wikiloc senyale un temps de 10 h 52 minuts es deu al fet que en arribar al restaurant "El Pino" vaig parar el GPS, i la resta del camí fins al punt d'origen, encara que és el que realment vàrem fer, està dibuixat al mapa per tal que la ruta es vera completa.

En aquesta ruta podrem conéixer a més a més del poble de Chera i del cim més emblemàtic de la zona, el "Pico Ropé" de 1140 m d'altitud, part del Parc Geològic de Chera.
Trobarem interessants panells informatius tant al Pic Ropé com a les Coves de la Garita on ens parlen d'enfonsaments i encavalcaments dignes de gegants i de terres de pel·lícula d'aventures.

Comencem deixant els nostres vehicles a la "Fuente del Barrio" que trobarem a la par baixa del poble abans de l'eixida cap a "Sot de Chera". Seguim el carrer on es troba la font que de pujada ens trau del poble.

Seguirem una pista que voreja el Barranc de la Arcolla fins que trobem un pal informatiu i la font que comparteix nom amb el Barranc.
Aquí seguim un empinat sender que ens portarà de manera prou directa fins al cim del Pic Ropé on trobem una caseta de vigilància d'incendis, el mateix cim i un magnífic mirador amb un panell amb interessants explicacions geològiques.
Tenim una amplíssima panoràmica enfront de nosaltres. Realment i depenent de les condicions meteorològiques podrem veure la mar Mediterrània, la Serra d'Espadà, Javalambre, etc. En el nostre cas cridava especialment l'atenció la mar de núvols que s'estenia sobre la planura de Requena tan típica en els mesos d'hivern.

Continuant per pista arribem a un encreuament amb pals senyalitzadors, nosaltres seguirem un camí a la nostra esquerra que diu "Chera por las antenas". Ara de baixada portem el cim del Ropé a la nostra esquerra. El camí descriu un parell de grans ziga-zagues i ens porta fins al Barranc de l'Aigua el qual seguirem agafant un sender a la nostra esquerra. Al cap de poc ens tornem a desviar, ara a la dreta i també seguint el Barranc que aquí el formen unes boniques parets amb els típics colors rogencs i grisos d'aquests tallats calcaris.

Quan arribem a una pista de ciment la seguim cap a la dreta. Ja tenim el poble a la vista a la nostra esquerra i per camins envoltats de conreus d'ametllers, oliveres i cirerers arribem a "Las Chorreras". Aquí podrem anar amunt i avall visitant Las "Cuevas de la Garita". Curioses formacions que amb el pas del temps i l'aigua han creat formes capritxoses que ens recorden les estalactites de les coves subterrànies. També trobem panells informatius que ens expliquen l'origen d'aquestes formacions.

Nosaltres vam decidir pujar a veure les restes del Castell de Chera que es troben una mica més amunt de les coves i que ens remeten a l'època en què aquestes terres estàvem habitades pels moriscos i que es trobaven a la frontera entre dos mons enfrontats i des d'on tenim unes fantàstiques vistes del poble i els seus voltants.

Seguint el nostre camí, ja de forma directa cap al poble, trobem el restaurant "El Pino". Magnífic lloc on parar a prendre alguna cosa, o com el nostre cas i donat que arribarem a bona hora dinar. La carta és una barreja entre Espanya, Índia i Anglaterra, ja que els amos són d'aquest últim origen.

Seguint el camí asfaltat molt prompte arribem al poble i a l'església que deixarem a la nostra esquerra i que ens enfila al carrer principal.
Al final d'aquest girant a l'esquerra tornem a l'inici del nostre recorregut.
Intersection

Desviament

Desviament cap al Pic Ropé
Information

Panell

panorama

Mirador

Summit

Pic Ropé

Intersection

Desviament

Intersection

Desviament

Intersection

Desviament

Waterfall

Coves de la Garita

Ruins

Castell de Xera

fountain

Font del Barrio

Comments

    You can or this trail