Time  5 hours 18 minutes

Coordinates 2262

Uploaded January 18, 2019

Recorded January 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,402 ft
1,558 ft
0
1.8
3.6
7.19 mi

Viewed 886 times, downloaded 50 times

near Centelles, Catalunya (España)

(15-01-2019) Centelles-Salt de Ca-El Cerdà de la Garga-Santa Magdalena de Vilarestau-l'Ollic-Salt del Purgatori-Font Grossa-Molí de la Llavina

**PRESENTACIÓ DE FOTOS ORDENADES D'INICI A FINAL**

Sortim des del polígon industrial La Gavarra de Centelles. En el mateix aparcament tenim el pal indicador de la Ronda Font Grossa, que ens ensenya el camí a seguir, per anar cap al Cerdà de la Garga, però nosaltres el seguirem molt poc, ja que nosaltres volem fer marrada, per passar pel Salt de Ca i els Cingles del Cerdà. De seguida arribem al pal indicador del Camí de Mas Llavina, on deixem el Camí del Cerda i comencem un bucle. Seguim la ctra. cap a la dreta, passem per davant de Can Tigre, una mica després per Can Masot o Can Masat (segons mapes) on deixem la ctra. i seguim la pista de l'esquerra. Passem pel trencant de Can Vivet, més endavant per davant de l'entrada de Can Pinyana, on comença una pista més secundària, que ens porta a passar pel Salt de Ca, creua el torrent i connecta amb la pista principal de la Costa i el Cerdà, pista que seguim cap a l'esquerra.

Passem pel indicador de la Riera Blanca i continuem per la pista, més endavant per l'indicador de la Costa del Cerdà, on continuem per la pista de la dreta, que ens puge fins al Pla de la Garga, on també hi ha indicador i seguim recte fins arribar a la vora del cingle, on seguim un corriol cap a l'esquerra a la vora d'un camp. Seguim aquest camí a la vora del camp i quan portem uns 300 metres, seguim el corriol de la dreta, de seguida arribem a l'inici del Grau del Sunyer que baixa cap a la dreta, nosaltres continuem recte, seguint per la vora del cingle. Passem per les antenes dels Cingles del Cerdà, una mica més endavant, deixem a la nostra dreta, el camí del Grau de l'Oller i arribem a la pista que ens portarà, fins al pal indicador de la masia del Cerdà de la Garga, a uns pocs metres de l'entrada de la casa, on va néixer Ildefons Cerdà. Anem fins a la masia que avui hem pogut visitar i tornem per continuar cap a Santa Magdalena de Vilarestau. Arribem al pal indicador de Santa Magdalena, visitem les ruïnes de l'ermita que estan a uns 50 metres a l'esquerra de la pista i continuem per la mateixa pista per on veníem.

Arribem a l'entrada de la finca de l'Ollic i sense deixar aquesta pista passem per davant de l'Ollic. De l'Ollic baixem per pista primer i sender després fins a la Riera Blanca, la creuem i arribem a Can Castellar, on seguim el corriol senyalitzat de la Ruta dels Molins, que ens portarà fins a baix del Salt del Purgatori. Des del Salt del Purgatori desfem un tros de camí i continuem fins a la Font Grossa. Des de la Font Grossa, continuem per la pista i camí al costat de la riera, menys en un petit tros que ens n'apartem una mica i arribem al Molí de la Llavina i a la Font del Ferro que està a tocar de la riera, avui gairebé coberta per les aigües de la riera. Des del Molí de la Llavina, continuem per la ctra. enquitranada, passem per la cruïlla, on hi ha el pal indicador, Camí del Molí de la Llavina on seguim Centelles i a uns 50 metres arribem al pal indicador, del Camí del Mas Llavina on tanquem el bucle i tornem pel mateix camí fins al cotxe.

Érem en Joan, en Martí, en Tomàs i dos Peps
Total temps caminant 3h 39'
Waypoint

ANEM I TORNEM

Waypoint

ANTENES DEL CERDÀ

Waypoint

CAN PINYANA

Waypoint

CAN TIGRE

Waypoint

CORRIOL DE LA DRETA I AVALL

Waypoint

CREUEM EL TORRENT

Waypoint

CREUEM LA RIERA BLANCA

Waypoint

DEIXEM CAN VIVET

Waypoint

INICI DEL GRAU DEL SUNYER

Waypoint

DRETA I AVALL

Waypoint

EL CERDÀ DE LA GARGA

Waypoint

EL MASOT-ESQUERRA

Waypoint

ENTRADA A LA FINCA DE L'OLLIC

Waypoint

FONT DEL FERRO

Waypoint

FONT GROSSA

Waypoint

GRAU DE L'OLLER

Waypoint

INICI I FINAL

Waypoint

L'OLLIC

Waypoint

MAS CASTELLAR-SEGUIM EL CORRIOL

Waypoint

MOLÍ DE LA LLAVINA

Waypoint

PISTA DE LA DRETA

Waypoint

PISTA DE QUITRÀ-RECTE

Waypoint

PISTA ESQUERRA

Waypoint

RÈTOL CAMÍ DEL MOLÍ

Waypoint

RÈTOL DE LA COSTA DEL CERDÀ

Waypoint

RÈTOL DE LA RIERA BLANCA

Waypoint

RÈTOL DE SANTA MAGDALENA

Waypoint

RÈTOL DEL CERDÀ DE LA GARGA

Waypoint

RÈTOL DEL PLA DE LA GARGA

Waypoint

SALT DE CA

Waypoint

SALT DEL PURGATORI

Waypoint

SANTA MAGDALENA DE VILARESTAU

Waypoint

SEGUIM CAN VIVET

Waypoint

SEGUIM EL CORRIOL DE L'ESQUERRA

Waypoint

SEGUIM LA PISTA

Waypoint

SEGUIM RECTE

Waypoint

SEGUIM EL CAMÍ DE LA DRETA

Waypoint

BUCLE

2 comments

 • esteve1949 Apr 12, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Una mica massa de pistas,es poden fer alguns corriols més.

 • Photo of 2040

  2040 Apr 15, 2019

  Moltes gràcies esteve1949 pel comentari i la valoració de la ruta.

You can or this trail