Time  5 hours 26 minutes

Coordinates 3576

Uploaded December 12, 2019

Recorded December 2019

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
2,347 ft
1,612 ft
0
1.8
3.6
7.13 mi

Viewed 803 times, downloaded 57 times

near Centelles, Catalunya (España)

(06-12-2019) Centelles-Salt de Ca-El Cerdà de la Garga-Salt de l'Infern-Salt del Purgatori-Font Grossa-Centelles

**PRESENTACIÓ DE FOTOS ORDENADES D'INICI A FINAL**

Sortim des del polígon industrial La Gavarra, hem aparcat molt a prop d'un pal indicador i seguim les indicacions cap al Carrer Mas Llavina. A uns 150 metres de la sortida arribem a una cruïlla on comencem un bucle, ara seguim la ctra. de la dreta cap al Carrer Mas Llavina i tornarem per la ctra. que segueix recte al nostre davant. Arribem al petit grup de cases del Carrer Mas Llavina i s'acaben les indicacions, pel que serà de gran ajuda el GPS.

Passem pel trencant de Can Vivet, seguim recte per la pista i arribem a Can Pinyana, on s'acaba la pista i comença un ample sender. Passem per sobre del Salt de Ca i continuem per aquest sender, fins a connectar amb una pista principal que seguim cap a l'esquerra. De seguida tornarem a trobar pals indicadors, tot avui serà així, trams amb indicadors freqüents i trams, els que més, sense cap marca.

El primer indicador és el de la Riera Blanca i continuem per la pista, més endavant passem a tocar de la masia de la Teuleria del Cerdà, arribem al pal indicador de la Costa del Cerdà, on continuem recte. Arribem a l'entrada de la planta de compostatge Els Sots, on seguim la pista de l'esquerra que puja al Pla de la Garga, on deixem un pal indicador a la nostra esquerra i continuem recte fins arribar a la final del pla, on agafem un sender cap l'esquerra.

Seguim aquest sender al costat d'un camp, arribem a una cruïlla de camins, nosaltres seguim el de la dreta, a quatre passes trobem el trencant del Grau del Sunyer que baixa cap a la dreta, nosaltres continuem recte, pel camí que segueix per la vora del cingle. Passem per unes antenes de telecomunicacions, més endavant pel trencant del Grau de l'Oller, que deixem a la nostra dreta i sortim a una pista que ens porta fins a la masia del Cerdà de la Garga.

La masia està oberta i ens la deixen visitar, un cop visitada seguim les indicacions cap a Santa Magdalena, del pal que hi ha a l'arribar al Cerdà. De seguida deixem aquesta pista de Santa Magdalena i en seguim una altra de més precària a l'esquerra. Sempre de baixada, passem per les envistes de la Pedrera del Cerdà, més endavant deixem a la nostra dreta l'entrada de la masia de l'Ollic i continuem pista avall.

Una mica abans d'arribar a la Riera Blanca, deixem aquesta pista per seguir un corriol a la nostra dreta, corriol que costa de veure, tot i que hi ha una fita al començament. Aquest corriol baixa per un petit i relliscós grau, fins a trobar un altre camí a la nostra esquerra, que ens porta fins al salt de l'Infern. Visitat el salt tornem pel mateix camí i continuem pel mateix camí que veníem, camí que aviat s'eixampla i baixa seguint els pals d'una línia elèctrica.

Anem baixant i quan la pista es desvia cap a la dreta, amb lleugera pujada, deixem els pals elèctrics i seguim la pista que més endavant baixa per unes lloses de pedra i creua la Riera Blanca. Arribem al Mas Castellar i seguim el camí de la Ruta dels Molins (hi ha pal indicador). Quan arribem tot baixant a una cruïlla, seguim el camí de la dreta, una mica més avall hi ha un altre encreuament, seguim el camí de la dreta que passa a tocar d'una torre elèctrica i que ens porta fins al salt del Purgatori.

Tornem pel mateix camí fins a la cruïlla que hi ha a tocar de la torre i ara seguim el camí de baix, que ens porta fins a la Font Grossa. Des de la font pugem fins a l'entrada de Can Pere de l'Ollic, des d'on per pista, anem fins al cotxe sense problemes d'orientació.

Érem la iaia Montse i l'avi Pep
Total temps caminant 4h 05'
Waypoint

INICI

Waypoint

BUCLE

Waypoint

CARRER MAS LLAVINA

Waypoint

RECTE AMUNT

Waypoint

ESQUERRA

Waypoint

RECTE

Waypoint

CAN PINYANA

Waypoint

SALT DE CA

Waypoint

ESQUERRA AMUNT

Waypoint

ESQUERRA AVALL

Waypoint

RÈTOL RIERA BLANCA

Waypoint

LA TEULERIA

Waypoint

RÈTOL COSTA DEL CERDÀ

Waypoint

ELS SOTS-ESQUERRA AMUNT

Waypoint

RÈTOL PLA DE LA GARGA

Waypoint

CAMINET DE L'ESQUERRA

Waypoint

DRETA

Waypoint

GRAU DEL SUNYER

Waypoint

ANTENES

Waypoint

FOTO AIGUAFREDA

Waypoint

GRAU DE L'OLLER

Waypoint

FILAT I PISTA AVALL

Waypoint

RÈTOL CERDÀ DE LA GARGA

Waypoint

EL CERDÀ DE LA GARGA

Waypoint

ESQUERRA

Waypoint

PEDRERA

Waypoint

RECTE

Waypoint

ESQUERRA

Waypoint

CORRIOL DE LA DRETA

Waypoint

ANEM I TORNEM

Waypoint

SALT DE L'INFERN

Waypoint

LÍNEA ELÈCTRICA

Waypoint

ESQUERRA AVALL

Waypoint

RIERA BLANCA

Waypoint

MAS CASTELLAR

Waypoint

DRETA AVALL

DRETA_AVALL
Waypoint

ANEM I TORNEM

Waypoint

SALT DEL PURGATORI

Waypoint

FONT GROSSA

Waypoint

CAN PERE DE L'OLLIC

Waypoint

RÈTOL CAMÍ DEL MOLÍ

Waypoint

FINAL

2 comments

 • Photo of Akhim

  Akhim Jan 26, 2020

  I have followed this trail  verified  View more

  ....ruta molt interessant i també molt didáctica....

 • Photo of avipep

  avipep Jan 26, 2020

  Moltes gràcies Akhim pel comentari i la valoració de la ruta.

You can or this trail