-
-
7,969 ft
5,362 ft
0
1.7
3.4
6.79 mi

Viewed 2538 times, downloaded 122 times

near Víllec, Catalunya (España)

Comença l'etapa amb una forta pujada, segueix pels plans del Cadí i acaba amb una llarga i tranquil·la baixada amb bones vistes al Pedraforca.
Distància.12'2 kilòmetres.
Desnivell positiu.470 metres
Desnivell negatiu.810 metres
Temps estimat.3 hores
Cotes dels punts de pas:Pas dels Gosolans( 2430 m.) Serra Pedregosa (2435 m.) Coll de les Bassotes (1875 m.) Refugi Lluís Estasen (1668 m.)
400 metres de desnivell separen el primer tram de l'etapa per les escarpades parets de la cara nord del Cadí fins superar el pas dels Gosolans: un històric pas entre Gósol i Bellver de Cerdanya que era freqüentat per segadors i traginers. El camí de Cavalls del Vent i el PR-124 que també porta el nom de la Ruta dels Segadors coincidiran durant tota l' etapa.
Un cop coronem el pas dels Gosolans creuarem el GR-150-1, seguirem les marques grogues i blanques del PR i travessarem d' un costat a l' altre el prat de la serra de Cortils cap al clot Palomar. A la nostra esquerra surt un camí que ens porta al cim del Comabona de 2526 metres. El camí es torna cada cop més pedregós i no és d'estranyar perquè estem passant per la serra Pedregosa, un dels indrets més espectaculars del vessant sud de la serra del Cadí.
Entre blocs de pedra deixem enrere serra Pedregosa amb un fàcil descens que ens porta al prat Llong, un prat verd i de molt bon caminar, que travessarem a tot el llarg fins arribar a un tancat electrificat. Comença aquí una pista forestal que ens farà baixar passant pel prat Socarrat tot obrint i tancant diferents tanques del bestiar, un altre prat el de Toixones i fins al coll de les Bassotes.
Un pal indicador ens diu que som al coll de les Bassotes,una pista ampla i en bon estat que haurem de seguir en direcció al refugi de Lluís Estasen. El camí coincideix els primers metres amb el GR-107 i el150 fins arribar al Collell, el gran recorregut pren direcció a Josa de Cadí però nosaltres seguirem per la pista principal que transcorre per sota de les verticals parets de la cara nord del Pedraforca. Avets, pins, faigs, torrents i alguna font ens suavitzaran la monotonia del camí,
6 kilòmetres més endavant les marques taronges ens condueixen a un corriol que surt a mà dreta i després de superar 40 metres de desnivell apareix davant nostre el refugi de Lluís Estasen.
El 22 de juny de 1947 es col·locava la primera pedra d'un nou refugi ,en aquell acte un dels assistents va patir una embòlia que va acabar amb la seva vida, 2 anys després aquell refugi va ser inagurat amb el nom d'aquell personatge, un gran pioner de l 'escalada i l' alpinisme de nom Lluís Estasen.
L' any 1977 el refugi Lluís Estasen viu unes importants obres d'ampliació i queda tal i com el coneixem ara.
El refugi està situat a la Jaça del Prat al peu del Pedraforca, a una alçada de 1668 metres i disposa de 2 dormitoris amb lliteres per a 83 places, menjars, bar, dutxes, WC i electricitat amb plaques solars.
Per accedir-hi anirem per la pista asfaltada que va de Saldes al mirador de Gresolet, deixarem el cotxe a l'aparcament del mirador i des d'allà surt un corriol ben senyalitzat que en pocs minuts ens porta fins al refugi.
Waypoint

48Etapa Prat d'Aguiló/Lluís Estasen

Comença l'etapa amb una forta pujada, segueix pels plans del Cadí i acaba amb una llarga i tranquil·la baixada amb bones vistes al Pedraforca. Distància.12'2 kilòmetres. Desnivell positiu.470 metres Desnivell negatiu.810 metres Temps estimat.3 hores Cotes dels punts de pas:Pas dels Gosolans( 2430 m.) Serra Pedregosa (2435 m.) Coll de les Bassotes (1875 m.) Refugi Lluís Estasen (1668 m.) 400 metres de desnivell separen el primer tram de l'etapa per les escarpades parets de la cara nord del Cadí fins arribar al pas dels Gosolans. El camí de Cavalls del Vent i el PR-124 que també porta el nom de la Ruta dels Segadors segueixen el mateix camí que coincidiran durant tota l' etapa.
Waypoint

49 Pas dels Gosolans

Un cop coronem el pas dels Gosolans creuarem el GR-150-1, seguirem les marques grogues i blanques del PR i travessarem d' un costat a l' altre el prat de la serra de Cortils cap al clot Palomar. A la nostra esquerra surt un camí que ens porta al cim del Comabona de 2526 metres. El camí es torna cada cop més pedregós i no és d' estranyar perquè estem passant per la serra Pedregosa, un dels indrets més espectaculars del vessant sud de la serra del Cadí.
Waypoint

50 Serra Pedregosa

Entre blocs de pedra deixem enrere serra Pedregosa amb un fàcil descens que ens porta al prat Llong, un prat verd i de molt bon caminar, que travessarem a tot el llarg fins arribar a un tancat electrificat. Comença aquí una pista forestal que ens farà baixar passant pel prat Socarrat tot obrint i tancant diferents tanques del bestiar, un altre prat el de Toixones i fins al coll de les Bassotes.
Waypoint

51 Coll de les Bassotes

Un pal indicador ens diu que som al coll de les Bassotes,una pista ampla i en bon estat que haurem de seguir en direcció al refugi de Lluís Estasen. El camí coincideix els primers metres amb el GR-107 i el 150 fins arribar al Collell, el gran recorregut pren direcció a Josa de Cadí i nosaltres seguirem per la pista principal que transcorre per sota de les verticals parets de la cara nord del Pedraforca. Avets, pins, faigs, torrents i alguna font ens suavitzaran la monotonia del camí, 6 kilòmetres més endavant les marques taronges ens condueixen a un corriol que surt a mà dreta i després de superar 40 metres de desnivell apareix davant nostre el refugi de Lluís Estasen.
Waypoint

52 Lluís Estasen

El 22 de juny de 1947 es col·locava la primera pedra d'un nou refugi ,en aquell acte un dels assistents va patir una embòlia que va acabar amb la seva vida, 2 anys després aquell refugi va ser inaugurat amb el nom d'aquell personatge, un gran pioner de l 'escalada i l' alpinisme de nom Lluís Estasen. L'any 1977 el refugi Lluís Estasen viu unes importants obres d'ampliació i queda tal i com el coneixem ara. El refugi està situat a la Jaça del Prat al peu del Pedraforca, a una alçada de 1668 metres i disposa de 2 dormitoris amb lliteres per a 83 places, menjars, bar, dutxes, WC i electricitat amb plaques solars. Per accedir-hi anirem per la pista asfaltada que va de Saldes al mirador de Gresolet, deixarem el cotxe a l'aparcament del mirador i des d'allà surt un corriol ben senyalitzat que en pocs minuts ens porta fins al refugi.

1 comment

  • Photo of xaxos64

    xaxos64 Aug 20, 2018

    I have followed this trail  verified  View more

    Molt útil, sobretot les explicacions.

You can or this trail