Time  5 hours one minute

Coordinates 1054

Uploaded November 25, 2015

Recorded November 2015

-
-
3,612 f
2,356 f
0
1.7
3.5
6.92 mi

Viewed 990 times, downloaded 30 times

near Farena, Catalunya (España)

24-11-15 (Joan Carles, Josep Mª M, Mariano, Marti Jordi, Pitu, Salva)

Comencem l’excursió a la Casa Forestal de Calltellfollit, a la que hem arribat per la estreta carretera que surt de la que va del Monestir de Poblet a Prades. Anem pista amunt. A l’esquerra veiem una petita resclosa. La pista fa un parell de girs pronunciats i quan torna a girar a dreta veiem a l’esquerra una sendera que puja fort (punt de ruta 1).

Continuem per ella anant pujant una estona fins que trobem la pista (punt 2) que de moment seguim cap a l’esquerra per anar al Clot del Llop (3), petita explanada on hi trobem un creuament de camins.

Tornem enrere i resseguim la pista tot planejant per la banda nord de la Mola d’Estats, amb bones vistes sobre Castellfollit i la Serra Llarga, per on retornarem. Ens afegim al GR-171 (4) durant un petit tram fins el Coll de la Caldereta (5), on el tornem a deixar, per baixar cap a la dreta seguint la indicació cap a Castellfollit.

Tot baixant pel bosc a la fi sortim a una pista (6), que per l’esquerra ens durà primer a la cruïlla al Coll d’en Perroi (7), després al fredolic pintat al arbres (8) i més enllà la deixarem on hi ha l’ou de reig també pintat (9) per pujar per ample camí amb esparses travesses de fusta fent de graons.

Més amunt el camí planeja i quan intuïm que som a la llomada (9), hem de girar a dreta per seguir per ella en direcció nord per traces de camí i alguna zona amb arbres caiguts fins el Tossal del Carrasclet (10), amb extenses vistes, sobre tot cap al nord.

Som al tallafoc que ja no deixarem fins el Coll de la Tanca (13), tot pujant i baixant per terreny pedregós i una mica embrossat. Per arribar-hi passarem primer per l’Era de Noguers (11, refugi) i pel Coll del Roure (12) després.

Del Coll de la Tanca (13) surt a la dreta en forta baixada el corriol, a voltes desdibuixat, que va fent com pot pel bosc, tot seguint unes velles cintes de plàstic de les de les marxes. En aquest tram fem també alguna consulta al senyor Gps, perquè ens confirmi que anem per bon camí.

Més avall anem un tram a la vora d’un barranquet, amb pendent més suau, fins arribar a una zona més esclarissada, on hi ha una mena de petit toll a l'esquerra del camí. En aquest punt hem de girar a dreta i el camí ara es fa més definit i ample i és més planer. Sembla que anem per restes d’una antiga pista, amb algun tros una mica brut.

Al punt 14 no tenim una altra referència que la ruta que portem gravada, ja que hem de deixar la antiga pista i tirar avall pel mig del bosc uns dos-cents metres, bastant net, fins trobar la carretera, que seguim per la dreta per acabar en 10’, de tornada a la Casa Forestal.

Hora Inici: 11/24/2015 09:09
Hora Fi: 11/24/2015 14:10
Distància recorreguda: 11,14km (05:01)
Altura Mínima: 718m
Altura Màxima: 1101m
Guany d'altitud: 665m
Pèrdua d'altitud: -665m
Intersection

1. Deixem pista, esquerra amunt

Intersection

2. Pista

Waypoint

3. Clot del Llop

Intersection

4. GR-171

Intersection

5. Pista, esquerra

Intersection

6. Cruïlla Coll d'en Perroi

Waypoint

7. Fredolic

Intersection

8. Ou de reig, deixem pista

Waypoint

9. Dreta, per traces de camí

Summit

10. Tossal del Carrasclet

Mountain pass

11. Era de Noguers

Mountain pass

12. Coll del Roure

Intersection

13. Coll de la Tanca

Waypoint

14. Esquerra avall pel bosc

Mountain pass

5. Coll de la Caldereta

Comments

    You can or this trail