Coordinates 452

Uploaded February 26, 2018

Recorded February 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
730 f
330 f
0
0.8
1.6
3.2 mi

Viewed 351 times, downloaded 12 times

near Sant Ponç, Catalunya (España)

De la Viquipèdia: És una fortalesa moderna amb baluards, del segle XVII. La planta del castell és d'estructura quadrada, amb façanes i camins coberts en tot el seu perímetre, quedant defensat fortament per quatre baluards o torres exteriors col·locades als angles del quadrat. La porta principal se situa al llenç sud en direcció a la ciutat de Girona. Protegint els flancs nord i est, els més exposats a l'atac exterior, hi ha dos revellins descoberts. Queden poques restes de les edificacions de l'interior al voltant del pati d'armes, s'intueixen part de les estances bastides amb volta de canó a prova de bomba. És construït amb maçoneria i carreus a les cantonades i les obertures.
Juntament amb la fortalesa es bastiren quatre torres defensives: Sant Lluís al nord, Sant Daniel a l'est, Sant Narcís al nord-est i Sant Joan al sud-oest.

De pedresdegirona.com: Al vessant de Montjuïc sobre la Vall de Sant Daniel, s'hi alça una torre única, que no havia mai format part del complex defensiu del castell. Durant la Guerra del Francès, i després de la capitulació de Girona davant les tropes napoleòniques el 10 de desembre de 1809, el castell de Montjuïc, com la resta d'elements defensius de Girona, passà a mans dels assetjadors; així Girona esdevenia francesa durant gairebé quatre anys, del 1809 al 1813.
Durant aquest període, el mariscal Louis-Gabriel Suchet, el 1812 va donar ordre de construir una torre de vigilància de la ciutat i accessos, prop de la que havia estat la Torre de Sant Joan (el 1809 queda destruïda en incendiar-se la pòlvora emmagatzemada), la coneguda com torre Suchet.
Waypoint

torre St Daniel

Waypoint

torre St Narcís

Waypoint

torre St. Joan

Waypoint

torre St. Lluís

Waypoint

torre Suchet

2 comments

 • Photo of Dolmendez

  Dolmendez Oct 8, 2018

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta urbana, para saber de la historia de Girona, molt be gracies me ha agradat molt.

 • Photo of witxi

  witxi Oct 15, 2018

  Li agraeixo els seus comentaris. Per conèixer una Girona on no hi van els turistes d'autocar.

You can or this trail