Time  5 hours 5 minutes

Coordinates 970

Uploaded May 18, 2017

Recorded May 2017

-
-
3,314 f
2,520 f
0
1.6
3.2
6.44 mi

Viewed 634 times, downloaded 47 times

near Sant Martí de Centelles, Catalunya (España)

Aparquem el cotxe al veïnat o nucli de Les Comes.
Comencem la ruta seguint un camí a l´esquerra que s´enfila a munt. En alguns trams està equipat amb baranes de cable d´acer.
En poc temps arribem al Castell, no el podem visitar de dintre, ja que es troba tancat i ens indican que hi ha perill de enfonsament. Nosaltres el vorejarem per l´esquerra tot contemplant els murs i les parets que encara queden dempeus, i que, ens dona a pensar en temps passats que devia estar un Castell força majestuós. Seguint vorejant trobem un abeurador per les cavallerisses, mes endavant un mirador que ens ofereix unes espectaculars vistes. Des de el mirador desfem el camí que hem fet fins anar a trobar la pista que pujàvem per continuar-la fins el Pla de la Rovira, continuem camí passant per davant mateix de la masia de la Rovira de Cerdans fins el Coll(de la Rovira de Cerdans), on aquí ja podem veure el Castell de Popa o Castellcir.
Una vegada arribats al Castell fem un merescut mossec, visitem les ruïnes del Castell, les de l´Ermita de Sant Martí de la Roca(tot en el mateix lloc) i gaudim de les bones vistes que ens ofereix el seu entorn. Ara toca tornar, i ho fem per una pista i un camí que baixa amb desnivell(amb bastant roquisser) fins que tornem a trobar la pista que hem pujat, la seguim quasi fins al final, aquí fent una petita variació ja arribem al lloc de sortida.
Parking

Aparcament al veïnat o nucli de Les Comes.

Castle

Castell de Sant Martí de Centelles.

Castell de Sant Martí de Centelles situat a 855 metres d´altitud i documentat l´any 898 es un dels exemples més importants de fortificació medieval i moderna d´Espanya. En l´any 1988 fou declarat Be d´Interès Cultural.
Intersection

Seguim per la dreta.

Intersection

Seguim per l'esquerra.

Intersection

Seguim la pista per l'esquerra.

Information

Mas La Rovira de Cerdans.

Intersection

Seguim per l'esquerra.

Intersection

Ens enfilen per la dreta.

panorama

Montserrat i el Castell de Popa al fons.

Intersection

Per el corriol de la dreta.

Castle

Castell de Popa o de Castellcir.

El Castell de Popa o de Castellcir, documentat des de l´any 1014,està al poble de Castellcir(Barcelona, Espanya) la seva funció era la defensa de la vall de la riera Castellcir - Tenes.
Castle

Castell de Popa o de Castellcir.

Information

Hem tingut un petit ensurt amb un company.

Va tenir problemes en un turmell.
Intersection

Continuem per la dreta.

Intersection

Seguim per l'esquerra.

Comments

    You can or this trail