-
-
3,190 f
1,668 f
0
1.7
3.5
6.98 mi

Viewed 938 times, downloaded 55 times

near Benifallet, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que esta al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Picasa que te les fotos de l'excursió.

Sortida - arribada: Aparcament de l'Antic Convent-Balneari de cardó. Per arribar agafarem la carretera TV-3021 que surt del poble de Rasquera (Tarragona) i que ens portarà a l'antic balneari.

Anirem per la carretera que hem vingut fins trobar la cruïlla del camí que baixa al Pantà del balneari i d'aquí anirem a veure les restes de l'ermita del Carme i el seu mirador. Tornarem enrere fins trobar una cruïlla que hem passat a sobre del Pantà (cara nord, té una fita). Seguirem el camí que puja a trobar una casa al costat de la carretera. Seguirem la carretera uns metres en direcció al balneari fins trobar les restes d'una nova casa per la cara nord.
En aquest punt surt un camí que puja (té senyals de pintura verda, també de vermelles i fites) i que ens portarà primer a les restes de l'ermita de la Santíssima Trinitat. Seguirem pujant per anar a trobar les restes de l'ermita de Sant Àngel i d'aquí enfilarem per el camí dels Frares per pujar al Portell de Cosp.
En el Portell agafarem el camí que puja en direcció al sud a trobar la Cova Lluminosa. La creuarem i pujarem a dalt on per la cara sud tenim un bon mirador de la Vall de Cardó. Retornarem al camí per anar a trobar una cruïlla de camins. En aquest punt agafarem el que puja (direcció nord) a trobar la Roca Foradada que ja veiem.
Retornarem a la cruïlla i continuarem per el camí que comença a baixar per anar a trobar el Barranc de Sant Roc on trobem una cruïlla. Seguirem el camí que marxa tot pujant i resseguint el barranc. En la pujada trobarem un antic Forn de Pega i més amunt unes formacions de petites roques. Un tros més amunt tenim una cruïlla on un indicador en senyala el camí dels Martells.
Nosaltres seguirem pel que continua pujant. Més amunt i en arribar casi al caire de la muntanya trobem una nova cruïlla. Continuarem per la que continua pujant (direcció sud) i que ens portarà a la punta del caire de la muntanya on tenim un molt bon mirador de la marina.
Seguirem el camí que tot baixant ens portarà a trobar el baixador del Cirerer del Gerro, el Replà del Llerer i el Portell de Cardó. Un tros més endavant trobem una cruïlla (tornarem aquesta cruïlla, un cop baixem de la Creu de Santos). Agafarem el camí que puja en direcció al sud-est, passarem per un petit grau i seguirem pujant fins trobar una nova cruïlla. Aquí agafarem el que puja novament en direcció al sud-est, que ens pujarà al cim de la Creu de Santos (mirador de 360º) .
Desfarem el camí fins la cruïlla descrita abans on agafarem el camí que baixa en direcció al ponent a trobar el Cingle dels Teixets on a sota seu el camí passa per la seva Font i més avall ressegueix el Barranc de la Columna fins trobar una cruïlla de Camins.
Anirem pel que marxa en direcció al nord-oest a trobar la cinglera de la Cova dels Porc. La creuarem i seguirem el camí fins trobar una nova cruïlla, en aquest punt anirem per el que marxa tot baixant a ponent a trobar la Font de l'Argilagar.
Retornarem a la cruïlla i agafarem el camí que marxa en direcció al nord a trobar una nova cruïlla de camins. Aquí primer anirem uns metres al nord-oest a veure les restes de l'ermita de Sant Anofre i el seu mirador sobre la vall de Cardó. Retornarem a la cruïlla i començarem la baixada fins trobar el barranc de la Columna on un pal indicatiu ens senyala el camí per pujar a veure les restes de l'ermita de Sant Simeó Estilita coneguda com l'ermita de la Columna.
Retornarem al barranc i anirem per el camí que marxa al nord-oest a trobar la pista forestal. En aquest punt i al costat d'una petita edificació per la cara nord-est surt el camí que seguirem i que ens portarà a trobar la Fonts de l' Avellaner i a sobre seu per la cara nord-est les restes de l'ermita de Sant Josep.
Anirem a la font on per sota seu surt el camí que ens baixarà a trobar les restes de l'ermita de Sant Elies i la carretera que seguirem fins l'entrada de l'aparcament on seguirem uns pocs metres la pista forestal que puja en direcció al sud-est per agafar un camí que marxa per sobre d'una petita paret (direcció al sud-oest). El seguirem uns 10 metres aproximadament i veurem un petit pujador que puja a sobre d'una paret on tenim el camí que ens pujarà a sobre de les restes de l'ermita de Santa Teresa. Ja només ens restarà tornar a l'aparcament.

Cartografia Editorial Piolet, mapa Cardo-Rasquera.

View more external

Waypoint

Ermita del Carme

Waypoint

la Santísima Trinitat

Waypoint

Sant Àngel

Waypoint

Portell de Cosp

Waypoint

Cova Lluminosa

Waypoint

Roca Foradada

Waypoint

Cruïlla Roca Foradada

Waypoint

Forn de Pega

Waypoint

Cruïlla dels Martells

Waypoint

Mirador

Waypoint

Baixador del Cicerer del Gerro

Waypoint

Portell de Cardó

Waypoint

Cruïlla la Xaquera

Waypoint

Grau

Waypoint

Cruïlla Balneari

Waypoint

Collet

Waypoint

Refugi

Waypoint

La Creu de Santos

Waypoint

la Creu

Waypoint

Font dels Teixets

Waypoint

Cruïlla Cova

Waypoint

Cova dels Porcs

Waypoint

Cruïlla Font

Waypoint

Font de l' Argilagar

Waypoint

Sant Onofre

Waypoint

Cruïlla Ermita de la Columna

Waypoint

Sant Simeó

Waypoint

Oratori

Waypoint

Font de l' Avellaner

Waypoint

Sant Josep

Waypoint

Sant Elies

Waypoint

Santa Teresa

Waypoint

Cruïlla Pantano

Waypoint

Cruïlla del Carme

Waypoint

Cruïlla Portell de Cosp

Waypoint

Cruïlla St. Roc

Waypoint

Pista

2 comments

 • Photo of sabategalofre

  sabategalofre May 9, 2019

  I have followed this trail  verified  View more

  Ruta molt maca, fàcil de seguiri ben explicada

 • Photo of JORDI FREIXA SALA

  JORDI FREIXA SALA May 9, 2019

  Moltes gràcies.-

You can or this trail