Moving time  3 hours 27 minutes

Time  5 hours 14 minutes

Coordinates 2906

Uploaded March 18, 2021

Recorded February 2021

-
-
2,006 ft
577 ft
0
3.0
6.1
12.19 mi

Viewed 27 times, downloaded 2 times

near Capçanes, Catalunya (España)

Ruta circular, (amb aproximació prèvia de 3,5 km.), de 19,5 km., en la que anem fins al Mas Collet per fer un tomb, en el que envoltem el Montalt,anirem pel Teixar, barranc de Montalt, camí de la Mafla, Salt del Sanxo, Coll de la Mina i Barrancs delRamer i Tortó.
Sortim de Capçanes, a la plaça de la cooperativa agafem el carrer Llaberia tocant les parets de la cooperativa, passem per la piscina municipal, sortim del poble i anem seguint les indicacions de Mas del Collet i celler Vinyes Domènech, creuarem la riera de Marçà, creuarem 2 cops la riera de la Vall, a 1,8 km. del poble, 80 m. després de passar el barranc per segon cop, damunt dels Tollets, trobem al costat esquerre del camí un sender on diu “La Sendal, Mas de la Vall, La Fou, Mas del Ramer, Llaberia (enllaç GR)”, per aquest sender podríem anar o tronar per no fer tant camí formigonat, nosaltres vàrem seguir pel camí formigonat, direcció “Celler Vinyes Domènech, Mas Collet Mas de la Vall”, al cap de 1,5 km passem pel costat del celler Vinyes Domènech, 200 m. desprès de passar pel celles Vinyes Domènech i 250 m. abans d’arribar al Mas Collet en un tomb a ma esquerra, hi ha un camí a la dreta, pel que hem de pujar, és el camí del Teixar, al cap de 650 m. trobem 2 camins, agafem el de l’esquerra, (el de la dreta és una drecera que no passa per la font del Teixar i és molt més pendent), aquest camí es va fent estret, al cap de 200 m., a la dreta, trobem un sender amb un indicador de fusta on hi ha gravat “Font”, al cap de 50 m. arribarem a la Font del Teixar, on hi ha un petit aljub de pedra seca. Seguim pel sender que hi ha a la dreta de l’aljub, és un sender ombrívol, dins d’un bosc espès, hi ha molts teixos, restes d’antigues carboneres, molsa,..., un encant.
Al cap d’uns 700 m. arribem a un sender, el GR-7, que agafem a l’esquerra, hi anem durant 300 m., fins que trobem una fita de pedres que ens indica, a la dreta el sender que s’enfila cap a la Cova de les Dues Boques, on arribem abans de 100 m., seguim pujant per anar a buscar el sender que passa per sobre de la Cova de les Dues Boques, i que en menys de 200 m., ens deixa al sender que puja del barranc de la Font Canyera i de les Penyes, som a la carena i sobre un cingles des del que veiem, al sud el barranc de Mussefres i la Mola del Capcir, i a l’est la paret del Montalt.
Agafem el sender a l’esquerra, a l’est, que abans de 200 m., ens deixarà al sender que baixa de la Portella de Montalt, tornem a ser al GR-7, que agafem a la dreta de baixada, baixem durant 1,4 km, deixant a la nostra esquerra els senders de les canals del Nano i del Plom i passant pel Mas de Castellnou, per arribar a un sender, on girarem a l’esquerra, direcció a “El Racó de la Viscaina, Cova del Marcó, La Mafla, El Motarro, El Montalt”, el sender puja pel Barranc de Montalt, durant 1,4 km., fins arribar a l’Era de la Mafla, on hem d’agafar el sender que marxa a l’esquerra, cap a l’est, direcció a “Collet del Montalt, Mas del Ramer, Llaberia”, aquest sender ens porta, al cap de 800 m., al Collet de Montalt, on trobarem un camí ample, és el camí de la Mafla o camí de Llaberia a Vandellòs, anirem per aquest camí 1,3 km., fins que entrarem a la dreta, al sender que en 300 m. ens porta als peus del Salt del Sanxo, vigileu aquesta entrada, el pal indicador a caigut i us el podeu passar de llarg, si us el passeu arribareu al Collet de la Mina sense veure el Salt del Sanxo.
Un cop al salt del Sanxo, seguim per un sender que va paral•lel al cingle, passem pel costat d’un gran mur de pedra seca que tanca un antic corral, quest sender puja fins arribar a un sender que va de la part superior del salt del Sanxo fins al camí antic de Capçanes a Pratdip, agafem aquest sender a l’esquerra, direcció nord, durant 450 m., fins que trobem un camí, és el camí antic de Capçanes a Pratdip, on girarem a l’esquerra per arribar, abans de 300 m., al Coll de la Mina, on agafarem el camí de la dreta, cap a l’est, direcció a “Mas del Ramer, Capçanes PR-C 91, Llaberia”, per aquest camí, farem 450 m., fins arribar a una cruïlla on girarem a l’esquerra, direcció a “La Fou, Mas de la Vall (GR7), Capçanes PR-C 91”, el camí arriba a una bassa i es torna sender, pel que anirem durant 1,2 km., paral•lels al barranc del Ramer, fins arribar al barranc del Tortó, on hi ha una cruïlla de senders, on agafem el sender de l’esquerra, direcció a “Capçanes, Tivissa”, en 300 m., arribarem a un camí, havent passat pel sender que entra a la Fou i per la Font de la Mata,
Un cop al camí, l’agafem a l’esquerra, per arribar en 1 km a Mas Collet, on tornarem pel camí que hem vingut.
Recomanació, abans de Mas Collet, hi ha un sender a la dreta que passa pel Racó de la Sendal, i que va paral•lel i per sobre del barranc de la Vall, és encantador, agafeu-lo, desemboca al camí pel que hem pujat a sobre mateix dels Tollets.
Intersection

Camí a la dreta

Fountain

Font del Teixar

Intersection

Sender a la dreta

Cave

Cova de ls dues boques

Intersection

Sender a l'esquerra

Intersection

Sender a l'esquerra

Intersection

Sender a la dreta

Fountain

Salt del Sancho

Intersection

Sender a l'esquerra

Intersection

Camí a la dreta

Intersection

Camí a l'esquerra

Intersection

Sender a l'esquerra

Intersection

Camí a l'esquerra

Comments

    You can or this trail