Time  4 hours 23 minutes

Coordinates 1759

Uploaded August 5, 2019

Recorded June 2019

-
-
689 f
3 f
0
1.4
2.8
5.68 mi

Viewed 192 times, downloaded 14 times

near Port de Sóller, Baleares (España)

(19/JUN/2019 07:39)
Cap Gros - Punta de Sóller - Sa Falconera

Sortim de l'aparcament de la platja d'en Repic, situat en la carretera Ma-1134 del Port de Sóller.

(WP-01) Aparcament Platja d'en Repic - 0,0 km - 0 minuts - 2 m d'altitud.
A les 7:41 h comencem la caminada per la carretera que ascendeix al far des Cap Gros i al refugi de Muleta. És una pujada tranquil·la per asfalt que ha mesura que anem guanyant alçada, gaudim de les primeres vistes del Port de Sóller. A les 8:15 h arribem a l'esplanada aparcament del refugi de Muleta, deixant abans les instal·lacions del Far des cap Gros, amb Torre de 22 metres, casa blanca i teulada roja.

(WP-02) Desviació dreta - 2 km - 35 minuts - 104 m d'altitud.
Deixem el sender del GR a l'esquerra i prenem el camí que surt a mà dreta. Es tracta d'un camí carreter que baixa lleugerament en sentit sud-oest i ressegueix la línia de la costa a una considerable distància, però sempre amb vistes a la mar blava. Al cap d'uns vint minuts, el camí es desdibuixa i la tendència és baixar recte amb fort rost. Nosaltres voltem a la dreta i entre carritxeres retrobem el camí original, el qual en suau descens ens mena al fons d'un comellar on finalitza. Són les 8:44 h.
El nostre itinerari continua seguint un tirany que ascendeix cap a l'oest per damunt el roquissar. Seguint les fites i marques de pintura, ben aviat creuem una baixa paret seca i ens enfilem per les roques que ens menen a passar pel costat de la Punta des Canet, una formació rocosa que penja damunt la mar i tot seguit, assolim la Punta de Sóller, un espectacular penya-segat que cau vertical a la mar.

(WP-03) Punta de Sóller - 3,6 km - 1 hora i 18 minuts - 127 m d'altitud.
Aquí hi trobem una roca amb forma de covatxa i just damunt el cim. Gaudim d'una espectacular panoràmica. Cap a l'oest, sa Dragonera, Cap Fabioler, Mola de Planícia, sa Foradada, els Còdols Blancs de la cala de Deia i Llucalcari. I cap a nord-est, la Torre Picada, puig de Bàlitx, Puig Major, Penyal des Migdia, ...
És un bon lloc per berenar i hidratar-nos, doncs la calor ja estreny fort. Després del descans [25'] reprenem la marxa baixant cap a l'est per un escarpat tram de roques on ens hem d'ajudar de les mans. És una baixada precipitada i incòmode. Després voltem a mà dreta (sud) i davallem cap al torrent del Salt d'en Moixina on es localitza un bassol mig cobert (WP-04).
Després de creuar el torrent, ascendim en forta pujada pel vessant oposat, fins assolir un collet (cota 154 m), llavors seguint les fites, més aviat planers, arribem a les ruïnes d'una caseta de roter.

(WP-05) Desviació - 4,2 km - 2 hores i 17 minuts - 156 m d'altitud.
Abans d'arribar a la caseta, voltem a la dreta, creuem un rotlo de sitja i anem voltant cap al sud per damunt els penya-segats de sa Falconera. Avancem entre la garriga i antigues marjades d'olivar, fins trobar una parateta, on a l'altre cantó es troba el pas de sa Falconera, als límits dels penya-segats.

(WP-06) Pas de sa Falconera - 4,6 km - 2 hores i 32 minuts - 170 m d'altitud.
Retornem enrere i ascendim en fort pendent cap a l'est, fins desbocar al tirany principal, el qual, per damunt el roquissar ens mena a un vial de la urbanització de Muleta.

(WP-07) Vial - 4,9 km - 2 hores i 51 minuts - 202 m d'altitud.
Prenem l'ampla pista tot recte, ignorem dos braços de camí a l'esquerra i, amb pocs minuts, assolim el sender del GR-221, provinent de Son Bleda.

(WP-08) Desviació esquerra - 5,5 km - 3 hores i 5 minuts - 201 m d'altitud.
En aquest entreforc, voltem a l'esquerra direcció al Port de Sóller. És el camí de Muleta, que discorre més o menys planer direcció nord-est, flanquejat per camps ben arreglats d'oliveres. Ben aviat, trobem la desviació que du al refugi de Muleta i seguim tot dret per camí de carro. Passem un portell i ensopeguem un nou entreforc de camins. Continuem en el mateix sentit de la marxa i a uns vint metres de la cruïlla, ens desviem pel camí de la dreta. El camí descriu una volta, passa pel costat de la possessió de Muleta Gran i traspassa dos portells amb barrereta. Ara el sender davalla poc marcat sobre roquissar, enmig de la garriga i oliveres, fins al comellar de sa Torrentera. Traspassem el jaç del torrentó i un portell. Resseguim el coster contrari i passem vora les cases de Muleta de Ca s'Hereu, que deixem a mà esquerra. El camí davalla i ens mena al clot del torrent de sa Cova. Seguim el camí, amb trams empedrat, per un comellar amb marjades d'olivar. Després d'uns revolts de baixada, arribem a un camí transversal, on voltem a l'esquerra. Avancem devers dos-cents metres i sortim a la carretera que, cap a l'esquerra, ens du a l'aparcament de la platja d'en Repic.

(WP-01) Aparcament Platja d'en Repic - 9 km - 4 hores i 23 minuts - 2 m d'altitud.
A les 12:04 h finalitza la nostre excursió.

Fitxa:
Ruta: Circular
Inici/ Final: Aparcament de la platja d'en Repic
Distància aproximada: 9 quilòmetres
Pujada acumulada: 296 metres
Alçada mínima - màxima: 0 - 212 metres
Temps efectiu sense parades: 2 hores i 57 minuts (Total: hores i 23 minuts)
Excursió realitzada el dia: 19 de juny de 2019
Cartografia: Mapa Tramuntana Central. Editorial Alpina (Escala: 1:25.000)
Observacions: Itinerari per camins i tiranys de muntanya i algun tram sense camí. Pot presentar dificultats d'orientació.

Més informació i fotografies: Blog Viaranys

View more external

Waypoint

01-Inici-Final

Waypoint

02-Desviació

Waypoint

03-Punta de Sóller

Waypoint

04-Bassa

Waypoint

05-Desviació

Waypoint

06-Pas Falconera

Waypoint

07-Vial

Waypoint

08-Desviació

Comments

    You can or this trail