-
-
562 f
-23 f
0
1.6
3.2
6.49 mi

Viewed 8692 times, downloaded 187 times

near Montjoi, Catalunya (España)

(En el blog, se accede a la traducción automática al castellano, galego y euskera) (In the blog, you can access the automatic translation into English and other languages)

(Alt Empordà) Ruta el 23 de juny de 2013; 11 km; +300 -300; 3,5 hores. Excursió organitzada amb el següent itinerari: Badia de Montjoi, punta La Ferrera, plana de Norfeu, barraca dels Palauencs, Morro Gros, Torre de Norfeu i Montjoi. Tipus de sortida: circular. Dificultat: fàcil.

Estàvem a Roses, al càmping Salatà. De Roses es pot dir que compta amb el port pesquer més important de la costa nord del Principat de Catalunya. Molt a prop segueix el de Palamós. L’origen conegut de Roses es remunta a la fundació de l’antiga ciutat grega de Rhode, que mostren les seves restes al subsòl de la Ciutadella de Roses i de la qual ja en parlava l’autor Escimne de Quios el segle I aC. El nom actual té el mateix origen, ja que els documents medievals més antics parlen de Rotas i Rodas.

Amb el cotxe hem arribat a l’aparcament de cala Montjoi, on començarem la caminada. La cala forma part de l’espai més gran de la Badia Montjoi. Etimològicament, Montjoi, prové, d’acord amb l’Alcover-Moll, del llatí “monte gaudii”, o muntanya del goig, potser fent referència a la Punta de Torre Morisca. Però la cala Montjoi, amb la seva sorra clara, és especialment famosa perquè és on va començar El Bulli... ...

Per seguir el relat, anar al blog.
Para seguir el relato, ir al blog vinculado.
Go to the blog.

View more external

6 comments

 • Photo of Correturons

  Correturons Jun 25, 2013

  I have followed this trail  View more

  Magnífica Costa Brava i fàcil de seguir.

 • Photo of Jordi Matamoros

  Jordi Matamoros Mar 1, 2014

  I have followed this trail  View more

  Una matinal fantastica!

 • Photo of Miquel Garriga

  Miquel Garriga Mar 2, 2014

  Doncs sí, un indret inesperat que s'endinsa cap al mar. Jo la vaig gaudir molt. Gràcies per la valoració. Salut i muntanya.

 • Photo of Tiró

  Tiró Jun 11, 2016

  I have followed this trail  View more

  Bonita ruta apta para tod@s!!!!

 • Photo of Miquel Garriga

  Miquel Garriga Jun 11, 2016

  Gràcias por la valoración, Tiró
  Salut i muntanya!

 • Photo of fxgrepon

  fxgrepon Oct 17, 2017

  Aquesta ruta i 19 més las trobareu a la guia d'itineraris COSTA BRAVA de Portbou a Blanes de la editorial ALPINA, edició 2010. Gaudiu-la.

You can or this trail