Time  11 hours 20 minutes

Coordinates 3640

Uploaded June 3, 2018

Recorded May 2018

-
-
3,588 f
1,098 f
0
5.4
11
21.62 mi

Viewed 156 times, downloaded 9 times

near Cànoves i Samalús, Catalunya (España)

Des de Cànoves anirem cap a Samalús per veure el Poblat Ibèric del Puig del Castell. Baixem del poblat ibèric i ens dirigim cap el turó de Santa Margarida, el coll de Carpís i arribarem fins a l’ermita de Sant Cristòfol de Monteugues. Des de l’ermita i passant abans per la imponent alzina de Can Valls, pujarem fins el cim del Roca Centella. A partir d’aquí, sempre per dalt de la carena, anirem passant per el cim del Mojó, la collada de Palomeres, el turó Monner fins arribar a la collada d’en Jordi. Aleshores començarem el descens cap el torrent de Vallforners. Continuarem baixant, passant per la masia de Vallforners i a l’arribar a prop de les ruïnes d’un antic forn de vidre, en lloc de continuar per la pista que passa pel pantà de Vallforners, agafarem un corriol que no baixa fins el pantà si no que va el va bordejant uns 150 m més amunt i que ens portarà fins a les pistes que van a para a la carretera de Cànoves al Vallforners, per finalment arribar al poble.
Sacred architecture

Església de Sant Muç

El primer cop que s'esmenta la parròquia és l'any 1077, en una deixa testamentària d'Ermengol Samarell, i apareix de nou els anys 1098 i 1123. L'església és d'estil romànic, probablement del segle XII; la part més antiga és l'absis el qual l'any 1757 es va reformar. La parròquia va començar a créixer al segle XVI que és quan es van construir les capelles laterals. El campanar es va acabar de fer l'any 1629.
Archaeological site

Forn de la Servera o forn de Pega

Restes d'un forn ceràmic, atribuït a època ibero-romana. Es conserva bona part de la graella així com més de la meitat de la cambra de combustió, mancant-ne tant el corredor d'accés a la cambra com la volta de la part destinada a encabir-hi les peces.
Waypoint

Bassa d'aigua

panorama

Entrada Poblat Ibèric - Mirador

Archaeological site

Puig del Castell - Poblat Ibèric Lauro

El Poblat va ser habitat pels ibers des de mitjans del segle VI AC fins a la seva dissolució deguda a la conquesta romana el segle I aC.
fountain

Font Savall

Summit

Turó de Sant Margarida

Mountain pass

Coll de Carpís

Waypoint

Can Valls

Sacred architecture

Ermita de Sant Cristòfor de Monteugues

Ermita romànica que ja existia l'any 1021, quan es documenta per escrit, i l'any 1139 va ser adscrita, com església sufragània de la parròquia de Sant Esteve de la Garriga, al monestir de Santa Maria de l'Estany. La llegenda diu que va ser construïda per Lluís I el Pietós (el fill de Carlemany) quan anava a conquerir Barcelona; l'emperador hauria guanyat una batalla als sarraïns en un indret proper (Pla de la Batalla) i en commemoració va fer edificar l'ermita.
Tree

Alzina de Can Valls

Waypoint

Pla de la Batalla

La llegenda diu que Lluís I el Pietós (el fill de Carlemany) quan anava a conquerir Barcelona hauria guanyat una batalla als sarraïns en aquest lloc i commemoració va fer edificar l'ermita de Sant Cristòfol de Monteugues.
Summit

Roca Centella

Summit

Cim del Mojó

Mountain pass

Coll de Mojó

Mountain pass

Collada de Palomeres

Summit

Turó Monner

Mountain pass

Collada d'en Jordi

Waterfall

Gorg Torrent de Vallforners

River

Torrent de Vallforners

Waypoint

Roca dels Diners

Waypoint

Masia de Vallforners

Lake

Pantà de Vallforners

Ruins

El Forn de Vidre - ruïnes

fountain

Font del Capellà

Comments

    You can or this trail