-
-
3,634 f
2,409 f
0
2.0
4.0
8.1 mi

Viewed 1167 times, downloaded 37 times

near Bassegoda, Catalunya (España)

RECORDA si et posiciones sobre " Veure més " (de color blau) que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - Arribada: Can Nou del Bassegoda. Per arribar teniu vàries opcions. Es pot anar a Albanyà i agafar la pista emporlonada que hi puja. Anar per la carretera que puja al Santuari de la Mare de Déu del Mont per agafar la pista emporlonada que puja a Lliurona i d'aquí a can Nou. També podeu anar a Beuda i agafar la pista forestal apte per turismes que puja també a Lliurona.

Seguirem el GR (pal indicatiu, senyals de pintura vermella i blanca) que puja al Coll de Bassegoda fins trobar una cruïlla on deixarem el GR i agafarem el camí que va a Costoja (cartell indicatiu, senyals de pintura groga fins el Collet del Ras).
En arribar al caire que baixa del Puig Escaleró per la cara de Llevant trobarem una primera cruïlla on trobem el camí que puja al Puig Escaleró. Nosaltres seguirem pel que venim tot baixant una mica, fins trobar una segona cruïlla. Aquí deixarem el camí que marxa pel caire de la Serra de Corsavell a Sant Joan de Bossols i agafarem el que marxa al nord per creuar el caire i baixar a un petit pla on deixarem un moment el camí i pujarem (direcció nord) al cim del Roc Major on gaudirem de molt bones vistes.
Retornarem al pla i seguirem el camí que marxa en direcció al nord a trobar el Collet del Ras en la pista forestal que puja de Can Nou. La seguirem (direcció nord-oest) tot baixant fins trobar la cruïlla de Can Padern on agafarem la pista que tot baixant ens porta a la casa de Can Padern. A partir d'aquí cal un mínin d'experiència en saber rastrejar vells camins (trobareu fites, varem refer les poques que varem trobar i en varem fer moltes de noves).
Davant de la casa de Can Padern surt una pista forestal herbada que baixa en direcció a Llevant, que seguirem uns pocs metres fins que trobem un rastre (té una gran fita) per la cara nord que baixa en direcció nord-oest (té petites fites i una mica més avall és un camí dels de tota la vida) a creuar el Torrent de la Canal del Ferrer.
Un cop creuat el camí, va pujant fins arribar a unes feixes. A partir d'aquí, el camí és ja un rastre que va pujant sempre per sobre i al costat del cingle fins que ens porta a trobar un escaler (encara conservà bona part de les parets que aguantaven les petites llaçades) que ens permet baixar el Cingle.
Un cop a sota anirem baixant en direcció al sud-est on trobarem un rastre que ens portarà tot planejant a trobar un camí, ara convertit en petita torrentera per la que baixarem uns metres, per anar uns pocs metres a llevant per ficar-nos dins d'una canal que permet baixar un nou cingle. Un cop a baix resseguirem el cingle en direcció a Llevant i ja tenim la Cova de la Pólvora.
La tornada la farem desfent el camí fins a can Padern. Per les persones amb EXPERIÈNCIA EN RASTREJAR rastres aperduats i amb BON SENTIT D'ORIENTACIÓ farem un altre retorn. Pujarem a sobre de la canal on trobem una fita per la cara de Ponent que ens ensenya seguir en direcció a ponent on trobem una paret grossa d'una feixa.
La resseguim per sota i comencem a pujar en diagonal en direcció al nord-oest per anar a trobar la paret del cingle (és el que hem fet servir per venir per sobre seu). El resseguirem sempre per sota seu tot baixant. Aquesta baixada és molt bonica, anem trobant en el recorregut petites baumes.
Trobarem ja força avall un pas que no podem seguir el relleix del cingle, el baixem i de seguida que pugem el tornem a pujar, per seguir baixant fins que ja tenim el Rec a sota nostre.
Aquí, el cingle fa que sigui impossible de seguir el relleix que deixarem i començarem a baixar per sota de les aulines en direcció sud-oest a trobar el Rec sense ficar-nos en els boixos que ens queden per la cara de Ponent.
En arribar a sobre del Rec trobem un camí ben fressat que ens porta en direcció a Ponent a creuar el Rec. En aquest punt trobem una gran pedra el mig del Rec que ens servirà de guia. Un cop a l’altre costat tenim un camí que puja pel costat del Rec per la cara sud a trobar les feixes de can Padern. Les creuarem i sortim a la pista uns pocs metres més avall d'on hem agafat el rastre a l'anada.
Agafarem la pista que ens pujarà a trobar la principal que seguirem tot pujant en direcció a Ponent. En la pujada trobarem varis Roures Monumental que calen més de tres persones per abraçar-los. En les cruïlles de les pistes trobarem cartells de Bassegoda que ens aniran guiant fins arribar al Coll de Bassegoda, on trobem una pista que seguirem en direcció al sud (estem sobre del GR 11 que seguirem fins a Can Nou).
Creuarem el Coll de Bassegoda on trobem una cruïlla de camins (pal indicatiu). Per Llevant el que va al Puig Escalerò, per Ponent el que puja al Puig de Bassegoda. Nosaltres seguirem tot baixant per la pista fins que trobem una cruïlla (pal indicatiu) on deixarem la pista i agafarem el camí que ens baixarà a trobar el Refugi de Bassegoda (Can Galant. El refugi està tancat cal anar a buscar la clau a Can Nou) i d' aquí a Can Nou.

Cartografia Editorial Alpina, mapa Alta Garrotxa.

View more external

Waypoint

Deixar GR

Waypoint

Pla Ventolà

Waypoint

Cruïlla Can Padern

Waypoint

Torrent

Waypoint

Escaler

Waypoint

Baixar Canal

Waypoint

Cova de la Polvora

Waypoint

Cruïlla Pistes

Waypoint

Seguir GR

Waypoint

Baixar

Waypoint

d'en Manel

Waypoint

Balmes

Waypoint

Balmes

Waypoint

Coll de Bassegoda

Waypoint

Collet del Ras

Waypoint

Cruïlla Pistes

Waypoint

Cruïlla camins Escaleró i Bassegoda

Waypoint

Camí de la Coma del Ferrer

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Entrada pista la Coma

Waypoint

Entrada

Waypoint

Cruïlla Escaleró

Waypoint

Feixes

Waypoint

Mirador

Waypoint

Paret Cingle

Waypoint

Pista Principi

Waypoint

Plaça Carbonera

Waypoint

Refugi Bassegoda

Waypoint

Rec

Waypoint

Roc Major

Waypoint

Roura Monumental

Waypoint

Cruïlla Tornada

Waypoint

Baixar

Waypoint

Can Padern

Waypoint

Paret Feixes

1 comment

You can or this trail