Time  4 hours 15 minutes

Coordinates 1065

Uploaded April 5, 2015

Recorded April 2015

-
-
4,555 f
2,694 f
0
2.1
4.3
8.59 mi

Viewed 2734 times, downloaded 103 times

near Sant Llorenç de Morunys, Catalunya (España)

INICIEM AL PETIT NUCLI QUE FORMA LA CASA NOVA DE VALLS, QUE ACULL L´AJUNTAMENT DE GUIXERS. AL COSTAT S´ALÇA LA PETITA CAPELLA DE SANTA MARIA DE VALLS I EL CEMENTIRI LOCAL. AQUEST PETITS NUCLIS, SERVIEN DE NEXE ALS DIFERENTS MASSOS DELS VOLTANTS.
DESPRES D´UNS METRES PER LA CARRETERA. PRENEM CAMI DESFORESTAT A LA DRETA, AQUEST ES EL CAMI QUE PRENIEM LA CANALLA PER ANAR A ESCOLA. AVIAT ARRIBAREM A UNS GRANS CAMPS DE PASTORATGE, SEGUIM TOT PUJANT PER LA SEVA VORA FIN EL COLL DE COROMINA, UN GRAN MAS QUE DEIXEM A LA ESQUERRA. ARA PER PISTA CAMINAREM GAUDINT DE LA ROCA DE GUIXERS QUE POC DESPRES PUJAREM PEL COSTERUT GRAU DE PUIT. PASSAREM PEL MAS DE SANT CEBRIÁ I EL GUIXEROT, AQUETS ULTIM, DEDICAT AL TURISME RURAL, HI HA BONES VISTES DEL MURALLAM DE LA SERRA DE BUSA. PLANEGEM FINS LA CASA DEL PUIT, ON S´ACABA LA PISTA.
INICIEM LA PUJADA PEL GRAU, FEN LLAÇADES AMB PENDENT SOSTINGUDA. CUAN EL MEDI DE TRANSPORT HI ERA AMB BESTIAR, AQUETS VA SER EL PRINCIPAL CAMI QUE UNIA ELS NUCLIS DE GUIXERS AMB ELS DE LA CORRIU.
DESPRES DE SUPERAR UN PETIT TRAM ENCINGLERAT, ARRIBEM A UN REPLA DES D´ON ES POT ALBIRAR TOT EL VEINAT DE GUIXERS ALS NOSTRES PEUS.
CONTINIEM PUJANT SUAU FINS EL CAP DE LA SERRA, UN COP A DALT, EL PAISATGE S´OBRE AL NORD, EN PRIMER TERME LA VALL QUE CONFIGURA EL VEINAT DE LA CORRIU, FORMAT PER LES CASES DE VILALTA, SANT CLIMENT, CAL TOMAS, ARA EN RUINES, MARGINEDES, CAL PERAIRE, CAL MOSOLL, C´AL ANDREU, ATOCAR DE SANT MARTI. A L´ALTRE VESSANT DEL TORRENT DE LA FORANCA, LA RECTORIA I L´ESGLESIA DE SANT MIQUEL I LA CASA DE ELS CAMPS. TANCA EL PAISATGE LA SERRA DEL VERD I LA SERRA D´ENSIJA, I ENTRE TOTES DUES, TREU EL CAP EL PEDRAFORCA. UN COP ALBIRAT AQUEST GRANDIOS PANORAMA SEGUIM CARENEJAN PER LA ROCA DE GUIXERS DIRECCIÓ A PONENT. CONTINUEM PEL CAP DE LA SERRA FIN LA PORTELLA, UN ESTRET PAS ENTRE LA ROCA QU ENS ENDINSA A L´OBAGA DE LA CORRIU BAIXANT PER UN ESPLENDIT BOSC DE PI ROIG CLAPEJATS D´ALGUNS AVETS. ANEM PERDENT ALTURA FINS ARRIBAR A LA RASA DE L´OBACH, ABANS DE CREUAR LA RASA, TROBEM UNES PETITES ESPLANADES, ABANS CONRREADES, I QUE ES CONEIXEN COM L´HOTA DE MARGINEDES.
UNA CURTA PUJADA I ARRIBAREM A L´INDRET DELS AURONS, CONTINUEM PER PISTA ASFALTADA, PASEM PER LA FONT DE MARGINEDES, AMB EL SEU MAS ENLAIRAT A L´ESQUERRA. EN AQRRIBAR A LA CASA DE CAN PARAIRE, DEIXEM LA PISTA, TRENCANT A LA DRETA, AGAFNT L´ANTIC CAMI DE LA L´ESGLESIA DE SANT MARTI. AQUETS TRAM COINCIDEIX AMB EL GR 1, ES TRACTA D´UN IMPORTANT CAMI, QUE A MES DE COMPLIR AMB LES FUNCIONS MORMALS DE COMUNICACIÓ TAMBE ERA UTILITZAT PER PORTAR A MOLDRE ELS CEREALS AL MOLI DE LA CORRIU AL RIU AIGUA DE VALLS.
DESPRES D´UNA CURTA BAIXADA ARRIBEM AL CONJUNT DE SANT MARTI DE LA CORRIU, FORMAT PER L´ESGLESIA I CA L´ANDREU. AQUESTA ESGLESIA A PATIT, AL LLARG DEL TEMPS, DIVERSES MUTILACIONS I AFEGITS. AL CANTO NORD HI HA L´AFEGIT D´UNA CAPELLA I SAGRISTIA I UN CAMPANAR D´ESPADANYA AMB DUES FINESTRES D´ARC DE MIG PUNT, AL FRONTIS, REFET DE NOU, HI HA UNA GRAN PORTALADA GOTICA.LA PORTA ACTUAL NO ES L´ORIGINAL. TAMBE HI HA EL PETIT CEMENTIRI.
BAIXEM A TROBAR, DE NOU, AL CAMI ASFALTAT, ON TROBEM UNS ROURES MONUMENTALS, ANOMENATS ROURES BESSONS. MES A BAIX DEIXEM EL CAMI ASFALTAT, PER CREUAR EL TORRENT DE LA FORANCA I COMENÇEM A GUANYAR ALÇADA PER ARRIBAR AL CONJUNT DE SANT MIQUEL FORMAT PER LA PETITA ESGLESIA I LA RECTORIA, AVUI CONVERTIDA EN HABITATGE PARTICULAR.
ARA PER CAMI CARRETER ARRIBEM A LA CASA DE ELS CAMPS, VOLTADA DE GRANS ROURES, ABASTEM A LA COLLADETA DE LA CREUETA QUE TRAVESSA EL CAMI ASFALTAT QUE ES DIRIGEIX AL PUIG AGUILAR. EN AQUETS PUNT S´HI TROBAREM UNES TOMBES.
DEIXEM A L´ESQUERRA LES RUNES DE LA CASETA I SEGUIM PER L´ANTIC CAMI MOLINER, QUE PER LA BAGA DE SANTA EULARIA ES DIRIGEIX A LA CASA DEL MATEIX MON, BAIXEM PEL MIG D´UN BOSC DE PI ROIG, FINS ARRIBAR DEVANT MATEIX D´AQUESTA CASA. SEGUIM BAIXANT PER BONA PISTA FINS ARRIBAR A L´INDRETT DE L´HORTA. SEGUIN BAIXANT PER LA PISTA QUE DEIXEM AVIAT PER SEGUIR LA TRAÇA DEL L´ANTIC CAMI QQUE MENA BEN A PROP DEL MOLI DE LA CORRIU. PASEM PER L´INDRET DELS PINS LLARGS I ARRIBEM A LA RIBA DRETA DEL RIU AIGUA DE VALLS ON L´AIGUA ES EMBASSADA PER UNA RESCLOSA. SEGUIM PER LA PISTA I ENFONSAT A L´ESQUERRA TROBEM EL GORG DE L´OLLA. MES ENDAVANT CREUEM A GUAL EL RUI A L´ATRE MARGE, PER SOBRE D´UNES PEDRES, CONTINUEM EL MARGE ESQUERRE PER UN CAMI MOLT UTILITZAT PELS PESCADORS FINS A LES RUNES DE LA CASA DEL XUT, I TOT SEGUIT PER UN PONT DE CIMENT TORMEN A CREUAR EL RIU. PER UN CAMI ASFALTAT CREUEM EL GRAN CAMP DE LA PLANA DEL RIU I JA PER LA PISTA ASFALTADA ARRIBAREM DE NOU A LA CASA NOVA DE VALLS.
Waypoint

CAL PARAIRE

Waypoint

CAN COROMINES

Waypoint

GORG DE L´OLLA

Waypoint

GRAU DEL PUIT

Waypoint

PRESSA EMBASSAMENT

Waypoint

ROURES MONUMENTALS

Waypoint

SANT CEBRIÁ

Waypoint

SANT MARTI DE LA CORRIU

Waypoint

SANT MIQUEL

Waypoint

SANTA EULÁLIA

Waypoint

SERRA DE GUIXERS

Waypoint

VALLS (GUIXERS)

Comments

    You can or this trail