Download
ajroses
569 7 0

Distance

2.52 mi

Elevation gain

351 ft

Technical difficulty

Moderate

Elevation loss

358 ft

Max elevation

92 ft

Trailrank

39 4.7

Min elevation

3 ft

Trail type

One Way
 • Photo of Camí de Ronda 2 (Almadrava-Cala Montjoi)

Coordinates

227

Uploaded

May 16, 2008

Recorded

May 2008
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   

Weather Forecast

A great hint to help you choose your outdoor gear and clothing!

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Weather Forecast Weather Forecast
Share
-
-
92 ft
3 ft
2.52 mi

Viewed 69736 times, downloaded 622 times

near l'Almadrava, Catalonia (Spain)

Durada aproximada: 5 hores anar i tornar

[CAT]
El camí de ronda transcorre per un estret corriol arran d’aigua, entre l’Almadrava i la cala Montjoi, a cavall entre penya-segats, roques escarpades, vegetació de pineda i d’arbust típicament mediterrània.
És una ruta ideal per a refrescar-se en qualsevol de les cales i platges per les quals es passa fent-hi una capbussada durant l’època d’estiu.
El camí de ronda s’inicia des de l’última casa del carrer Gauguin de l’Almadrava, indret on també comença el Parc Natural del Cap de Creus.
Aproximadament a 1 Km de l’inici, s’arriba a la punta Falconera, que rep el seu nom per la presència, fa uns anys, de falcons. Aquesta punta fou ocupada per militars fins a principi dels anys noranta pel seu interès com a enclavament estratègic amb domini visual de la badia de Roses. Fruit d’aquest ús, hi ha tota una xarxa subterrània de galeries i passadissos que afloren a la superfície a través de búnquers, en els quals es poden veure les sales de les bateries de tir i les obertures per on sobresortien els canons.
Passada la punta Falconera, el camí puja i baixa en funció del relleu abrupte, passant entre pinedes i penya-segats arran de mar, i per diverses cales d’identitat contrastada. La primera és la cala Lladó. De la seva pedrera, encara visible, se n’extreia marbre, que es transportava a Roses per mar. Encara es pot veure arran d’aigua l’embarcador i la rampa per on es baixava la pedra.
Passant pel cap Trencat, que rep el nom gràcies a la fragmentació de roques que han anat desprenent-se i caient a l’aigua, arribem a la cala Murtra (considerada nudista), que rep el nom de la vegetació de murtra predominant a l’indret, i a la següent, la cala Rostella, separades entre elles pel cap Blanc.
Davant d’aquest tram de costa, hi ha nombroses roques submergides, a escassos metres de la superfície de l’aigua, anomedades baus, que han estat causa, des dels inicis de la navegació per la Mediterrània, d’embarrancaments i enfonsaments de vaixells i pecis comercials i d’esbarjo, avui un atractiu per als submarinistes.
Finalment, el camí de ronda arriba a la platja de Cala Montjoi, des d’on, mirant al fons de la vall que porta el mateix nom, es distingeixen dues edificacions: el mas de Montjoi de Baix i el de Dalt, que antigament donaven vida a aquest racó.
El camí de ronda serpenteja per la costa, per a aquells que desitgen seguir gaudint del paisatge. La tornada la farem pel mateix recorregut fins a l’Almadrava.

[ES]
CAMINO DE RONDA ENTRE LA ALMADRAVA Y CALA MONTJOI
5 horas (ida y vuelta)
El camino de ronda transcurre por una estrecha senda cerca del agua entre la Almadrava y la cala Montjoi, a caballo entre acantilados, rocas escarpadas, vegetación de vegetación de pinadas y arbustos típicamente mediterráneos.
Es una ruta ideal para refrescarse en cualquier cala o playa, dándose un chapuzón durante la época de verano.

El camino de ronda se inicia desde la última casa de la calle Gauguin de la Almadrava, lugar donde también empieza el Parc Natural del Cap de Creus.

Aproximadamente a 1 Km del inicio se llega a la punta Falconera, que recibe su nombre por la presencia hace unos años de halcones. Esta punta fue ocupada por militares hasta principio de los años noventa por su interés como enclave estratégico con dominio visual de la bahía de Roses. Fruto de este uso, hay toda una red subterránea de galerías y pasadizos que afloran a la superficie a través de búnquers, en los cuales se pueden ver las salas de las baterías de tiro y las aberturas por donde sobresalían los cañones.

Pasada la punta Falconera, el camino sube y baja en función del relieve abrupto, pasando por entre pinadas, acantilados y diversas calas de identidad contrastada. La primera es cala Lladó. De su cantera, aún visible, se extraía mármol que se transportaba a Roses por mar. Aún se puede ver el embarcadero y la rampa por donde se bajaba la piedra.
Pasando por el Cap Trencat, que recibe el nombre gracias a la fragmentación de rocas que han ido desprendiéndose y cayendo al agua, llegamos a cala Murtra (considerada nudista), que recibe el nombre de la vegetación de mirto predominante en el paraje.
Atravesando el Cap Blanc llegaremos a Cala Rosetella.

Delante de este tramo de costa hay numerosas rocas sumergidas a escasos metros de la superficie del agua llamadas baos. Han sido causa, de abarrancamientos y hundimientos de barcos comerciales y de recreo, hoy un atractivo para los submarinistas.

Finalmente, el camino de ronda llega a la playa de Cala Montjoi. Al fondo del valle del mismo nombre, se distinguen dos edificaciones: la masía de Montjoi de Baix y el de Dalt, que antiguamente daban vida a este rincón.

El camino de ronda serpentea por la costa, para aquellos que desean seguir disfrutando del paisaje. La vuelta la haremos por el mismo recorrido hasta la Almadrava.

[FR]
CHEMIN DE RONDE ENTRE L’ALMADRAVA ET CALA MONTJOI
5 heures (aller - retour)
Le chemin de ronde court le long d’une étroite sente en bordure de mer, qui va de l’Almadrava à Cala Montjoi et serpente entre falaises, rochers escarpés et une végétation de pins et d’arbustes typiquement méditerranéenne.
En été, c’est une promenade idéale pour se rafraîchir en piquant une tête dans l’une des calanques ou sur l’une des plages rencontrées en chemin.

Le chemin de ronde débute à hauteur de la dernière maison de la rue Gauguin de l’Almadrava, endroit où commence également le Parc naturel du cap de Creus.

Au bout d’un kilomètre environ, vous arriverez à la pointe Falconera, qui doit son nom aux faucons qui y nichaient il y a quelques années. Jusqu’au début des années quatre-vingt-dix, elle était occupée par l’armée en raison de son intérêt stratégique et de la vue qu’elle offre sur la baie de Roses. De cet usage, il y reste un vaste réseau de galeries et de passages souterrains aboutissant à des bunkers, dont on peut voir les salles de batteries d’artillerie et les ouvertures où venaient se loger les fûts des canons.

Passée la pointe Falconera, le chemin grimpe et descend au gré du relief accidenté, à travers pinèdes, falaises surplombant la mer et, ça et là, des criques dont chacune possède un charme bien à elle. La première est Cala Lladó. De sa carrière, encore visible, on extrayait autrefois du marbre qui était acheminé à Roses par la mer. Au bord de l’eau, on y voit encore l’embarcadère et la rampe par laquelle on descendait la pierre.
Après le cap Trencat, dont le nom rappelle l’éboulement partiel dans la mer, vous arriverez à Cala Murtra (plage nudiste), qui doit le sien à la myrte qui y croît en abondance, puis à la suivante, Cala Rostella, dont elle n’est séparée que par le cap Blanc.

Devant ce bout de côte, il y a de nombreux rochers immergés à quelques mètres à peine sous la surface de l’eau. Connus sous le nom de baus, ils ont envoyé par le fond bien des bateaux de commerce et de plaisance depuis l’aube de la navigation en Méditerranée, et font aujourd’hui la joie des plongeurs sous-marins.

Le chemin de ronde débouche enfin sur la plage de Cala Montjoi, d’où, tourné vers le fond de la vallée qui porte le même nom, on distingue deux constructions : les mas Montjoi de Baix et Montjoi de Dalt, qui faisaient autrefois vivre l’endroit.

Pour ceux qui souhaitent profiter encore du paysage, le chemin de ronde continue de serpenter le long de la côte. Vous rentrerez à l’Almadrava en revenant sur vos pas.

[EN]
SEASIDE ROUTE BETWEEN ALMADRAVA AND CALA MONTJOI
5 hours (there & back)
The seaside path follows a narrow path at the water’s level between Almadrava beach and Cala Montjoi cove, bordering cliffs and sheer rock faces interspersed with pine groves and typical Mediterranean shrubs.
It’s an ideal route for refreshing yourself in any of the coves and beaches along the way, taking a dip in the sea in the summertime.

The seaside path begins at the last house on Carrer Gauguin in Almadrava, which is also where the Cap de Creus Natural Park begins.

About 1 km into the route you will reach Punta Falconera (“Falcon’s Point”), so named because of the presence of falcons some years ago. This point was occupied by the military until the 1990s because of its interest as a strategic enclave, as it offers a view that dominates the Bay of Roses. As a result of the military use of the area, there is a network of underground galleries and walkways that are connected to the surface through bunkers with artillery batteries and slits through which the mouths of the artillery pieces once projected.

Past Punta Falconera, the path rises and drops with the sharp coastline, crossing through pine groves and cliffs along the sea, along with a number of well-defined coves. The first of these is Cala Lladó. The quarry, still visible, was used to extract marble, which was then transported by sea to Roses. The ramp and the landing stage where the marble was taken down to the boats at sea level can still be seen today.
After Cap Trencat (literally, “Broken Cape”), which owes its name to the rocks that have broken off over time and fallen into the water, you reach Cala Murtra (a cove where nudism is allowed), named after the Mediterranean myrtle (“murtra” in Catalan), the area’s predominant vegetation. Beyond Cala Murtra lies Cala Rostella, the two coves separated by the Cap Blanc cape.

There are numerous shoals along this section of the coast, dangerous rock formations lurking just below the surface of the water that for centuries had caused shipwrecks. The area is now popular among scuba divers.

Finally, the seaside path reaches the beach at Cala Montjoi. Here, looking towards the end of the valley of the same name, you can distinguish two buildings: Mas de Montjoi de Baix and Mas de Montjoi de Dalt, two farmhouses that gave life to this area in the past.

For those who wish to enjoy the landscape even further, the seaside path continues to wind along the coast. The return route is along the same seaside path to Almadrava beach.

5 comments

 • cparamo Nov 1, 2015

  Actualment, novembre i desembre 2015, el camí s'està millorant per a fer el pas més còmode, les baixades a la font de cala Lledó i a les cales de la Murta i Rostella.

 • Photo of peregerez

  peregerez Apr 18, 2016

  I have followed this trail  View more

  camí de ronda molt maco

 • Gerard Arrey Sep 24, 2016

  I have followed this trail  View more

  Camí molt agradable amb bones cales per parar

 • Photo of Josep Comas Comas

  Josep Comas Comas Aug 15, 2017

  I have followed this trail  View more

  Gaudireu d'un gran paisatge de cales, si us encanta la costa, aquesta és una bona ruta.

 • carmenieto Aug 4, 2022

  Es una ruta muy bonita pero rompepiernas....

You can or this trail