Time  3 hours 40 minutes

Coordinates 1040

Uploaded April 29, 2019

Recorded April 2019

-
-
287 ft
-1 ft
0
2.9
5.8
11.56 mi

Viewed 915 times, downloaded 28 times

near Cambrils, Catalunya (España)

Una ruta que recorre bona part del terme municipal de Cambrils, des del mar fins a l’interior.
L’estadística ens dona un recorregut total de 18,9 Km, que es van fer en 3 hores i 40 minuts. La cota més baixa es troba a nivell 0 i s’arriba a l’alçada de 88 metres. El desnivell acumulat és de 120 metres.
Aquesta ruta extreta del llibre Baix Camp 17 excursions a peu, de Montserrat Puig Martí, ens porta a descobrir la cara més rural del poble costaner de Cambrils. Passarem per camins de terra i alguna pista asfaltada, pel costat de conreus de tarongers, de mandariners, garrofers, ametllers, avellaners i oliveres. Gaudirem de construccions històriques com la Torre del Mirador del Parc Samà i el mas de Tegells. No és una ruta de les que nosaltres estem acostumats a fer, ja que som més de muntanya i desnivells, rius i cims, però al final hem trobat trams que han valgut la pena de recórrer.
Arribem a Cambrils i anem a estacionar el mes a prop possible del parc del pescador. Com hem arribat aviat ho hem pogut fer a la zona que hi ha a la platja, a la platja de l’Horta de Santa Maria (WP01).
Un cop comencem a caminar ens dirigim al parc del pescador i seguim paral•lels a la riera que quedarà a l’esquerra, fins al carrer Nou Cambrils (WP02) on creuem la riera i ara la deixem a la nostra dreta. Arribem al baixador del corredor del Mediterrani i passarem per sota les vies i per sota de l’AP7 i seguim recte segons indica el rètol que únicament hi ha “Montbrió del Camp” (WP03). Després de passar per sota de l’A7 girarem a l’esquerra seguint també l’indicador de “Mas dels Tegells” (WP04). Continuem paral•lels a l’A7 fins passar al Cooperativa de Cambrils i ens desviem a la dreta seguint “Mas dels Tegells” (WP05). Tot seguit ens trobarem una bifurcació que seguirem pel camí de la dreta, direcció “Parc Samà” (WP06).
Seguirem el camí durant 2,2 km i sortirem a la rotonda de la carretera de Vinyols, al costat de la Torre del Mirador del Parc Samà (WP07). Continuarem per la pista asfaltada cap a l’esquerra seguint un rètol que indica Montbrió-Belvedere. Ara podrem veure clarament per davant i a la nostra dreta la Mola de Colldejou, la Serra de Llaveria, el Puig de Cabrafiga, la Muntanya Blanca i la Mare de Déu de la Roca. També el Bec de la Gallina Cega, el Castel ld’Escornalbou, el parc eòlic de l’Argentera, el Puigvoltor, el Bres i les muntanyes de Prades.
Seguirem un nou indicador cap a Mas dels Tegells (WP08) i tot seguit arribem al Mas d’en Blai (WP09) que destacarà pel seu llarg mur de pedra i una torre quadrada de guaita.
Seguirem pel camí del camp a Vinyols guiant-nos amb els propers indicadors (WP10, WP11, WP12 i WP13) cap a Mas dels Tegells fins arribar-hi (WP14). Aquest mas també s’anomena Mas dels Teixells o Mas de Sant Rafael. Hi ha un mosaic amb la imatge d’aquest Sant visible des de fora. Va ser punt de reunió dels Carlins, tant abans com després de la guerra civil.
Des d’allí seguirem ara l’esquerra, on ens guia un indicador que hi ha a la cruïlla, cap a Pi dels Tegells (WP15). Per aquest camí fins que davant nostre trobem un senyal de direcció prohibida (WP16) on girarem a la dreta. Seguim pel mig de tarongers i mandariners, fins arribar a la següent cruïlla que seguirem a l’esquerra (WP17). Uns mestres més endavant, veurem un camí cap a la dreta que hi ha dos pals de ferro amb una cadena i un rètol que posa prohibit el pas (a vehicles), per on hem de passar (WP18). Travessem aquesta última parada de tarongers i arribarem a la riera de Riudecanyes (WP19) que seguirem cap a l’esquerra.
Continuem per la riera. Veurem que la creua fins arribar a una pista formigonada (WP20), després s’ajunta amb el barranc de l’Olivera (WP21), passa sota de l’AP7 (WP22) i arriba a la urbanització Cambrils Mediterrani just després de creuar l’antiga N340 ((WP23). Des d’allí deixem la riera i continuem pel caminet que han fet al costat del carril bici, fins arribar a mar (WP24). Seguirem el passeig litoral durant 3,2 Km fins arribar al pàrquing.
Waypoint

01 Inici platja de l'Horta de Santa Maria

Intersection

02 Creuem la riera

Intersection

03 Seguir recte

Intersection

05 Seguir dreta - Mas Tegells

Intersection

06 seguir dreta - parc Samà

Waypoint

07 Parc Samà - seguir esquerra

Intersection

08 Seguir Mas dels Tegells

Waypoint

09 Mas d'en Blai

Intersection

10 Seguir Mas dels Tegells

Intersection

11 Seguir Mas dels Tegells

Intersection

12 Seguir Mas dels Tegells

Intersection

13 Seguir Mas dels Tegells

Waypoint

14 Mas dels Tegells

Intersection

15 Seguir Pi dels Tegells

Intersection

16 Seguir dreta

Intersection

17 Seguir esquerra

Intersection

18 Seguir dreta

Intersection

19 Seguir esquerra

Waypoint

20 Seguir la riera

Waypoint

21 Cruïlla Barranc de l'Olivera

Waypoint

22 Pont AP7

Waypoint

23 Deixar riera

Waypoint

24 Seguir esquerra

Comments

    You can or this trail